Mládežnický reprezentant vicemistrů světa může zachraňující se Karviné výrazně pomoci...

Mládežnický reprezentant vicemistrů světa může zachraňující se Karviné výrazně pomoci...

Čtrnáctá Karviná hodlá udržet prvoligovou příslušnost stůj co stůj a stále zbrojí. Zatím naposledy rozšířil kádr MFK mladý chorvatský útočník Matko Babič.

Mládežnický reprezentant úřadujících vicemistrů světa byl od loňského léta součástí Rijeky. Protože se však v první polovině sezony v barvách čtvrtého celku 1. HNL neprosadil, jeho mateřský klub svolil k půlročnímu hostování.

"Matko Babić je mládežnický reprezentant Chorvatska, aktuálně člen širšího kádru reprezentační jednadvacítky. V Rijece nedostával tolik příležitostí, u nás by mohl být víc vytížený. Počítáme s ním a doufáme, že nám na jaře pomůže," představil novou akvizici sportovní ředitel Lubomír Vlk, jehož slova vyšla na webu mfkkarvina.cz.

Jednadvacetiletý rodák ze Záhřebu, který bude nosit na zádech číslo 70, už je v České republice od konce minulého týdne a na kontě už má také jeden odehraný poločas za karvinskou rezervu...

"Hostování v Karviné je pro mě dobrá příležitost. Českou ligu moc neznám, spíš jen z doslechu a je dobrá. Naopak vím o kvalitách Viktorie Plzeň, která hrála přesně před rokem osmifinále Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb," pokračoval na stránkách mfkkarvina.cz ofenzivně laděný mladík.

Šanci by od kouče Juraje Jarábka, jehož tým si při vstupu do jara poradil se Zlínem a už se třepe na nedělní klání s Teplicemi, dostat měl.

"Je to mladý, perspektivní a charakterově dobrý kluk, který nám může výrazně pomoci. Určitě zvýší konkurenci v útoku, což potřebujeme," uzavřel na oficiálních stránkách klubu šéf Hanouska, Bolka, Čonky, Vukadinoviče či Petráně.