TOP 10 trapasů hudebníků: Odhalené prso Janet Jackson, Ozzy a netopýr nebo Stingovy tenisky

Vydáno 18.02.2020 | autor: Filip Pešta

I slavní muzikanti jsou jenom lidé. A stejně jako běžným smrtelníkům, ani jim se občas nevyhne pořádný trapas. Některé z nich jsou zcela běžné, jiné sahají až za hranice lidské představivosti. Připomeňme si desítku největších "úletů" hudebních hvězd, abychom se utvrdili v tom, že život není vždy třeba brát tak vážně. 

TOP 10 trapasů hudebníků: Odhalené prso Janet Jackson, Ozzy a netopýr nebo Stingovy tenisky TOP 10 trapasů hudebníků: Odhalené prso Janet Jackson, Ozzy a netopýr nebo Stingovy tenisky


PINK
 A JEJÍ VYZNÁNÍ LÁSKY

Pink se na albu Beautiful Trauma splnil sen, když jí v písni Revenge hostoval její idol Eminem. Požádat ho o spolupráci ale chtělo notnou dávku kuráže, a tak se zpěvačka nejdřív značně posilnila vínem. V následném opojení napsala emailem láskyplné vyznání, na který tvrďák Marshall Mathers odpověděl pouze "ok". Nicméně vše dobře dopadlo a skladba Revenge vás určitě pobaví.

RECENZE: Pink na novém albu Hurts 2B Human líčí lidské bolesti prostřednictvím skvělého popu

 

OPRAVDU ŠPATNÝ FLIRT GERI HALLIWELL

Stalo se vám někdy, že jste na party neodhadli, zda vysněný protějšek opětuje vaše sympatie? Inu, přesně to se "povedlo" člence dívčí skupiny Spice Girls. Geri Halliwell ve svých pubertálních letech trénovala líbání právě s plakátem George Michaela, dokonce prý bylo jejím cílem se za něj provdat. "Pak jsme se potkali a já zkoušela svůdné pohledy, olizovala si rty a dělala sexy pózy, ale s ním to nic nedělalo. Teprve až když mi jednou po telefonu vyprávěl o svém příteli, vše mi došlo. Nechápu, jak jsem to nemohla poznat!" přiznala. Geri a George se poté stali nerozlučnou dvojkou a zpěvák pro ni prý byl jako bratr.




STINGOVY TENISKY NA VÝLETNÍ LODI

Následující historka pochází ze skvělé Stingovy biografie s názvem Sting: Broken Music. Se svou tehdejší zábavovou kapelou Last Exit, dávno předtím, než se stal slavným, hráli na výletní lodi pro pasažéry. Přestože měli hudebníci stanovené oděvy, zahrnující i společenskou obuv, Sting nosil vždy tenisky. To se nelíbilo jeho nadřízenému, a tak celou kapelu, údajně za trest, poslal hrát z horní paluby do jídelny posádky. Po čtyřiceti minutách, kdy se zdmi nesl Stingův dnes dobře známý hlas, přišel naježený vedoucí, který mu povídá: "Vy, pane Tenisko, okamžitě přestanete zpívat. Tamhlety dámy to rozčiluje." Sting se tedy navrátil k base a doprovodným vokálům a dále už to chce jen odcitovat úryvek z knihy: "Mladší část obecenstva se vypaří a já se v duchu rozhodnu, že až budu příště zpívat na nějaké lodi, tak mi ten z******* krám bude patřit."

Sting se vrací s programem My Songs do Slavkova u Brna. Nahrazuje zrušený koncert


 

ZPOCENÝ PRST PHILA COLLINSE

Píše se rok 1985 a probíhá největší koncert v dějinách rockové a populární hudby Live Aid, tedy charitativní vystoupení za účelem potlačení hladomoru v Etiopii. Hlavními dějišti byl stadion Wembley v Londýně a JFK ve Philadelphii. Naživo koncert zhlédlo 160 000 diváků, přenos se vysílal do sto šedesáti zemí světa. Jinými slovy - pro muzikanta to nejnevhodnější místo pro chyby. Phil Collins si ale jednu dovolil. Ve své biografii Not Dead Yet (The Memoir) popisuje onu situaci takto: "Bylo tam hrozné vedro a jak jsem měl zpocené prsty, prostě mi jeden uklouzl. Dovedu si představit, že si lidé v hledišti pomysleli něco jako: 'Co je to za neumětela, ten Collins?'"





DAVE GROHL A PÁD Z PÓDIA

Nebudeme si nic nalhávat, každému se to někdy v životě stalo. Nejhorší je to v situaci, kdy to nejmíň potřebujete. Ve švédském Göteborgu během koncertu Foo Fighters Grohl zakopl a spadl z pódia. Ze země pak k fanouškům promlouval: "Myslím, že jsem si zlomil nohu. Ale slibuju vám, že koncert dohrajeme. Jen si odskočím do nemocnice a pak se vrátím." Dave se přes tento smolný okamžik ukázal jako opravdový hrdina a koncert odehrál sedící s obvázanou nohou. Mrkněte na video.

TOP 10 nejočekávanějších zahraničních alb roku 2020: Ozzy Osbourne, The Cure, Foo Fighters i Green Day

 

RYAN TEDDER A JEHO SMSKY S PAULEM MCCARTNEYM

Zpěvák OneRepublic spolupracoval s McCartneym na jeho posledním albu Egypt Station. Předcházel tomu telefonát, ve kterém mu manažer Paula sdělil, že legendární člen Beatles zavolá Ryanovi zpět v nadcházejícím měsíci. "Zapomněl jsem na to. Obědvám si v restauraci a vidím číslo s britskou předvolbou, které neznám. Tak jsem to típnul. Pak jsem to típnul ještě dvakrát a poté mi přišla zpráva: 'Ryane, můžeš mluvit?' A já odpověděl: 'Nový číslo. Kdo je?'" Tímto způsobem by se asi nikdo z nás nechtěl dorozumívat s ikonou hudební historie. Příběh má samozřejmě šťastný konec.

 

KINGS OF LEON ANEB ŠPATNÍ HOLUBI SE VRACEJÍ

Kings Of Leon byli v St. Louis nuceni přerušit koncert poté, co byli atakování holubím trusem. Hudebníci se sice snažili salvu ptačího "štěstí" ustát, ale poté, co to basák schytal do úst, byl s vystoupením amen. Bubeník Nathan Followill se poté fanouškům omluvil na Twitteru. Pokud má to, že se na vás vykadí holub, přinášet štěstí, baskytarista Jared si tímto koncertem pravděpodobně vysloužil jeho nekončící zásoby.


ROBBIE WILLIAMS A JEHO ILEGÁLNÍ ZPĚV

O Robbiem Williamsovi se obecně ví, že má prořízlou pusu a v rozhovorech je vždy upřímný. Možná až moc. Sám však o sobě tvrdí, že nejdřív jedná a pak teprve myslí. To se mu vymstilo v německém Norimberku, kde skoro způsobil mezinárodní incident, když začal pro rozjařené publikum na konci show zpívat zakázanou část národní hymny. Konkrétně první sloku, která se stala ilegální na konci druhé světové války. Historku, kterou vyprávěl v britské Graham Norton Show, zakončil slovy: "...a pak mě osmdesát tisíc lidí vypískalo."

BLOG: Robbie Williams v Praze - Když se celoživotní zážitek ztratí na rozmazaných displejích telefonů


NEŠŤASTNÝ SUPER BOWL JANET JACKSON

Při slavném vystoupení o poločasové přestávce Super Bowlu se Justinu Timberlakeovi povedl opravdu husarský kousek. Po posledním verši jeho hitu Rock Your Body stihl strhnout část podprsenky Janet Jackson takovým způsobem, že odhalil celé její prso. Jednalo o kostýmovou chybu, díky které se však incident stal nejvyhledávanějším v historii internetu. Sestra Krále popu Michaela Jacksona se zároveň stala nejvyhledávanější osobou roku 2004. Tento trapas, o němž panovaly pochybnosti, zda nebyl předem domluvený, řešil celý svět.


OZZY OSBOURNE: ZABIJÁK NETOPÝRŮ

Asi dnes není člověka, který by o tomhle šíleném incidentu neslyšel. V roce 1982 ukousl Ozzy Osbourne živému netopýrovi hlavu v domnění, že se jedná o plyšovou hračku. Poté, co mu od fanouška přistál u nohou, jej zvedl a zakousl se. Své pocity popsal ve své knize I am Ozzy: "Od začátku jsem věděl, že je něco špatně. Okamžitě jsem měl plnou pusu teplé tekutiny s nejhorší pachutí, jakou si dovedete představit." Zpěvák byl následně okamžitě převezen do nemocnice a pro jistotu léčen na vzteklinu.

Text: Filip Pešta

Témata: Pink, Geri Halliwell, Sting, Phil Collins, Robbie Williams, Kings Of Leon, Ozzy Osbourne, Janet Jackson, Ryan Tedder, Paul McCartney, Dave Grohl 

zavřít