Šéf komunistů Vojtěch Filipi (65): Infarkt a okamžitá operace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šéf komunistů Vojtěch Filipi (65): Infarkt a okamžitá operace!

Vojtěch Filip
Vojtěch Filip (Blesk:MARTIN PŘIBYL)

Náhlý převoz do nemocnice s podezřením na infarkt a voperování takzvaného stentu má za sebou šéf komunistů Vojtěch Filip (65). Přitížilo se mu včera ráno v jeho kanceláři v sídle strany v pražské ulici Politických vězňů.

Záchranná služba ihned odvezla Filipa na internu Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, kde mu lékaři provedli angioplastiku. Potvrdil to sám šéf komunistů, který přímo z nemocničního lůžka Aha! poslal SMS: „Měl jsem jen trochu ucpanou cévu a už jsem po zákroku a jsem v pohodě. Provedli mi zprůchodnění tepny a tím zabránili infarktu.“ Nemocnice později upřesnila, že šlo o infarkt v ranném stádiu. Ve stabilizovaném stavu a už mimo ohrožení života byl Filip hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Podle svých slov by měl být už v pátek zpět v práci.

Co je angioplastika
Při podezření na infarkt myokardu jde o co nejrychlejší obnovení normálního průtoku krve v postižené věnčité tepně. Je proto nutné zavést koronární stent, tedy trubičku, která ji rozšíří. Dělá se to vpichem přes stehenní tepnu, a to bez nutnosti narkózy. Při včasném zákroku je možná záchrana nebo zmenšení infarktového ložiska srdečního svalu.

Nahradil ho Okamura
Filip měl včera přijmout slib od nově zvoleného ombudsmana Stanislava Křečka (81). Jako první místopředseda měl totiž nahradit šéfa Sněmovny Radka Vondráčka (46, ANO), který je v zahraničí. Nakonec se této role musel ujmout místopředseda dolní komory Tomio Okamura (47, SPD).

Na video s Vojtěchem Filipem se můžete podívat zde:



Přečtěte si
aveneta
20. 2. 2020 • 09:59

Zdravotní problémy potkají lidi bez rozdílu postavení a majetku. To by si měli mnozí v postavení uvědomit !!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.