InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gump – jsme dvojka - promítání filmu

    Čtvrtek 28.3 16:00 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

  • Basstard Beatz w. Magenta & Tony P

    Čtvrtek 28.3 21:00 - Klub K2 Sokolský ostrov 1, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 

První jihočeské miminko roku dostalo zlatý přívěsek od hejtmanky

 Autor: Foto Radek Šíma

    Autor: Foto Radek Šíma

STRAKONICE - Zlatý přívěsek s řetízkem předala hejtmanka Ivana Stráská prvnímu jihočeskému miminku roku 2020 Adamu Pechovi ze Strakonic. Připomínat mu bude jeho čas a datum narození včetně znamení zvěrokruhu. Na strakonickém městském úřadu jej ve středu 19. února převzali jeho rodiče Aneta Pechová a Ladislav Koubek. Ti již spolu vychovávají pětiletou Anetu.



„Přeji Adamovi, aby se mu na světě líbilo, měl v životě štěstí a hlavně zdraví. Rodičům pak přeji hodně trpělivosti při jeho výchově," popřála hejtmanka. Jméno Adam označila za symbolické, krásné až biblické. „Navíc mě těší, že rodina už jedno dítě má. Byla bych velice ráda, kdyby se tím inspirovali i další rodiče, abychom zastavili úbytek naší populace," doplnila hejtmanka. Děti jsou podle ní to nejcennější, co v životě máme.

Ke gratulaci se přidal i strakonický starosta Břetislav Hrdlička, který sdělil, že ve Strakonicích porodnost stoupá, za což je rád. „Vážíme si každého mrňouse, který tu přijde na svět a Adam je navíc výjimečný tím, že se narodil jako letošní první Jihočech. Proto jsme malému Adamovi a jeho rodičům dnes připravili toto slavnostní přijetí," dodal starosta s tím, že děti jsou to, co tu po nás zbude. Maminka dostala od hejtmanky pugét květin a tatínek láhev jihočeské pálenky.

„Adam přišel na svět 27 minut po půlnoci. Vážil 2 680 gramů a měřil 44 centimetrů. Porod byl přirozený, ale ne plánovaný. Původní termín jsem měla na 2. ledna," řekla Pechová s tím, že děkuje za milé přijetí i hezké dárky. „Velice nás to potěšilo," dodala. Tatínek pak nastínil, jak si sestra Anetka bráchu Adama užívá. „Je to super, velice se o něj stará a pomáhá třeba i s jeho koupáním," uvedl hrdý otec. A jaké je to mít doma prvního letošního Jihočecha? „Nejvíc mě asi zaskočil obrovský zájem médií, který se kolem Adama rozpoutal," zmínil. 

Přívěsek, který Adam od hejtmanky dostal, na lícové straně obsahuje jeho jméno, nápis 1. občánek Jihočeského kraje a znamení zvěrokruhu. Na rubové straně jsou hodiny, jejichž ručičky uvádějí čas, kdy přišel na svět a datum 1. 1. 2020.

Ivana Stráská setkáním navázala na zavedenou tradici, že dárky předává s malým zpožděním, aby se mohli maminka i miminko po návratu z porodnice dostatečně zotavit.

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • názor ing Aleny Vitásková 

    Reagovat

     

    Člen strany z důvodu osobního prospěchu a kariéry ,nikoliv z přesvědčení -t.j. hluboký morální úpadek takové osoby Snadno ho odhalíte ,protože udržuje své "e g o " v pozornosti-egoismus a až z toho plyne pokrytecký altruismus - přisuzuje primární význam vlastní osobě s přílišným sledováním ,prosazováním a zviditelňováním. Je si jistý že veškeré jeho negativní následky, kterými je občan těžce dotčen na životě z jeho vůle, budou zapomenuty a bude dál se" hřát na výsluní " On je přece svými vynikajícími komunikačními prostředky zdolá.// Dodám,pokud mu" teče do bot",tak svolá do táborského Palcátu vybrané členy a třeba založí platformu,ale z politiky ,kde má příjem na vysokou životní úroveň jen tak nezmizí Vždy si zajistí "své spojence, kteří ho obhájí//

    Vloženo 21.2.2020 08:41:53

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    deník občanů jčk

    Vloženo 20.2.2020 09:51:58

  • solipsismus 

    Reagovat

     

    deník p. hejtmanky

    Vloženo 20.2.2020 08:33:42

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace