VÝBĚR SOUTĚŽE
1. FUTSAL LIGA ZPRAVODAJSTVÍ
Rss kanály
Vytisknout

Jak se dostal do české dražby Falcaův dres?

Jak se dostal do české dražby Falcaův dres?

Včera projekt Futsal za život zveřejnil informaci o tom, že jednou z nejzajímavějších sportovních reálií, které se dostanou do dražby při sobotním (22.2.2020) Benefičním večeru pro Vladimíra Mikuláše, bude dres slavného brazilského futsalisty Falcaa. Přemýšleli jste, o jaký dres jde a jak se do dražby na našem území dostal?

Facao je futsalovou megahvězdou a jeho jméno se stále skloňuje, přestože v loňském roce oznámil konec profesionální kariéry. A jeho autogram i jakékoliv reálie jsou velmi žádaným artiklem. Svých dresů rozdal během své kariéry dvojnásobný mistr světa (2008 a 2012) bezpočet, ale tady je příběh konkrétního dresu, který se v sobotu bude dražit v Praze.

Před dvěma roky bojovala česká reprezentace na prestižním turnaji Grand Prix v brazilském Brusque tak srdnatě, že se probojovala do finále, kde 2:4 podlehla domácím. Tehdy bydlel český tým na hotelu společně s domácími hráči, a tamtéž přebýval i Falcao. Pravda, občas odletěl na nějakou promo akci z hotelového heliportu, ale jinak se pohyboval mezi ostatními.

Jednoho dne se to tak nějak sešlo, že na střeše u hotelového bazénu přebýval jen český realizační tým – a s ním brazilská legenda! Řeč se vedla na několik témat, Falcao například vysvětloval, proč nikdy nehrál v Evropě. „Bylo to především proto, že v Evropě nebylo možné, aby mě klub zaplatit,“ vysvětloval. „Mám doma v Brazílii dobré a silné partnery, proto jsem v Evropském klubu nikdy nehrál.“

Možná vás to překvapí, ale velká hvězda se pamatovala i na bývalého hráče Benaga a Sparty, Pimpolha. „Jistě, pamatuji si, takový menší, drobný kluk,“ reagoval Falcao na dotaz, zda si pamatuje na hráče, se kterým se v roce 2016 potkal v legendárním klubu Magnus Futsal.

A právě na tomto setkání se zrodil nápad, že by Falcao mohl podpořit akci Futsal pro život darováním dresu z finálového zápasu turnaje Grand Prix. „Jistě, to není problém, stavte se po finále, budu na to pamatovat, dres podepíšu a je váš, když je to pro dobrou věc.“

Megahvězda svůj slib dodržela, Falcao dres také podepsal a ten poté zamířil do Čech. Čekalo se na vhodnou příležitost a ta nastává právě tuto sobotu. Podívejte se na titulní obrázek tohoto článku: ne podobný, ale přesně tento konkrétní dres, který má Falcao na sobě, se bude dražit v sobotu večer.

VSTUPENKY NA BENEFIČNÍ VEČER



WEB PROJEKTU FUTSAL ZA ŽIVOT



20. února 2020 - Radek Klier | Foto: Radek Klier
Komentáře na téma: Jak se dostal do české dražby Falca ...
celkem 0 komentářů
 

 Komentáře k článkům mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé. Registrace

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace