Arroyo splňuje vše, co Jihlava hledala. A Diouf? Ten překvapil tak, že dostal smlouvu po pouhých třech dnech testů

Arroyo splňuje vše, co Jihlava hledala. A Diouf? Ten překvapil tak, že dostal smlouvu po pouhých třech dnech testů

Urostlému senegalskému stoperovi s francouzským pasem Waly Dioufovi stačily ke smlouvě s druholigovou Vysočinou Jihlava pouhé tři testovací dny.

V rámci nich si zahrál i v přípravném utkání proti juniorce Sparty a dokonce se mu podařilo skórovat. Hlavního trenéra druhého týmu FNL Radima Kučery však přesvědčil celkovým výkonem...

"Waly mne příjemně překvapil, udělal mi radost. Celé utkání zvládl velmi dobře. Předvedl kvalitní rozehrávku, byl klidný na míči, silný v soubojích a pomohl nám i výškově. Možná někdy zcela nezafungovala jeho sehranost s obranou, což je ale logické s ohledem na fakt, že za nás nastoupil poprvé a musel se sžít s novými spoluhráči a herním systémem. Věřím, že by v naší defenzívě mohl nahradit Moma Tijaniho," pronesl jihlavský kouč na webu fcvysocina.cz.

Dvaadvacetiletý zadák, jenž jako mládežník prošel Paris Saint-Germain, Olympique Lyon i Auxerre, naposledy oblékal dres tuniského Clubu Africain, který však přestal plnit dohodnuté závazky a on se tak v závěru roku stal volným hráčem. V minulosti prošel také španělským Leganésem či litevskou Palangou.

P.S.: Kromě Dioufa přivedla Jihlava tento týden také o rok staršího křídelníka Luise Arroya, jenž se do kubu přesunul z Třince a na nové adrese podepsal víceletou smlouvu. "Po odchodu Lamina Jawa jsme hledali varianty, jak zvýšit naší variabilitu a nebezpečnost v útoku a zároveň chceme myslet na budoucnost. Luis vše, co jsme hledali, splňuje. Jeho výhodou je využití na více ofenzivních místech. Jsme přesvědčeni, že bude schopen bojovat o místo v základní sestavě. Rozhodně může být pro naši hru zajímavý a také doufáme, že bude atraktivní pro diváky," zakončil na webu fcvysocina.cz ředitel Jan Staněk.