Evropská liga - preview prvních zápasů 1. kola play-off

20.02.2020, 09:35
Previews
Po Lize mistrů se rozjíždí také jarní část Evropské ligy a hned 1. kolo play-off nabízí pestrou paletu zápasů. Londýnský Arsenal se představí na půdě Olympiakosu Pireus, kde v létě shořela plzeňská Viktoria. Manchester United hraje v Bruggách, za které může nastoupit i Michael Krmenčík. Tomáš Vaclík se Sevillou zase míří do rumunské Kluže. Trenéra Pavla Vrbu čeká s Ludogorcem Razgrad velká výzva v podobě Interu Milán...
Sporting CP - Istanbul Başakşehir  (čtvrtek 18:55)
Sporting hraje už poosmé v řadě vyřazovací fázi Evropské ligy a plánuje v ní dojít co možná nejdál. Výhodou jeho prvního duelu je bezesporu domácí prostředí. Na lisabonském Estádio José Alvalade se utká s tureckým překvapením z Istanbulu.

Už osmou sezonu kroutí Sporting mezi 32 nejlepšími týmy Evropské ligy. I přes dvě porážky se mu povedlo postoupit ze základní skupiny D coby druhému nejlepšímu týmu tabulky. Na první místo mu chyběl jen jeden bod a za hlavního viníka lze označovat právě poslední duel skupinové fáze. V něm totiž Sporting naprosto nestačil na LASK Linz, od něhož dostal potupné tři branky.

V utkání navíc přišel o Renana Ribeiru, který se kvůli kartám musel ze hřiště poroučet už po půlhodině hry. V prvním duelu o postup proto svému týmu bude chybět. Kromě něj se Sporting nemůže spoléhat na dva zkušené hráče, Luize Phellypeho s Jérémym Mathieuem. Teď by Portugalci i bez nich chtěli nakročit za obhajobou dosud nejlepšího výsledku v evropské soutěži. Tím bylo v sezoně 2011/2012 semifinále.

Zkušený stoper Neto před duelem Evropské ligy uvedl: "Náš soupeř už překvapil nejednoho favorita a postupně si vybudoval velmi zajímavou reputaci. Určitě nás čeká hodně náročné utkání, ve kterém se musíme všichni soustředit maximálně. Myslím, že v těchto duelech rozhodnou detaily a také zkušenost, která je na naší straně. Důležité bude nedostat doma gól, o což se musíme snažit."

S tureckým fotbalem má Sporting své zkušenosti a v šesti duelech vyhrál dvakrát. Všechna venkovní utkání skončila remízou. Turecký Istanbul Başakşehir se s portugalským soupeřem utkal jen v jednom případě, když před dvěma lety narazil na Bragu. V Portugalsku s ní ale prohrál.

Favoritem není ani tentokrát, ale za sebou má jedno velmi povedené utkání, které by mohlo jeho morálku honě vylepšit. Başakşehir totiž zvládl istanbulské derby s Beşiktaşem v minulém kole Süper Lig, k čemuž mu stačila jediná trefa Demby Ba. V deseti posledních soutěžních utkáních našel Istanbul přemožitele jen v jednom případě a daří se mu dlouhodobě podávat vyrovnané výkony.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.36 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - AFC Ajax  (čtvrtek 18:55)
Španělské Getafe úspěšně prošlo skupinovou fází Evropské ligy a nyní se pokusí dostat mezi šestnáctku nejlepších, ovšem proti bude velmi silný protivník. Ajax jako poslední semifinalista Ligy mistrů nezvládl závěrečnou část podzimu a ani s deseti body nepostoupil do osmifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže, proto musel vzít zavděk 1. vyřazovací kolo EL. Na španělské půdě ho v žádném případě nečeká nic jednoduchého.

Amsterdamský gigant nemá dobré vzpomínky právě na posledního španělského rivala. Ve skupině H to dlouho vypadalo, že ho postup nemine, jenomže v rozhodujícím domácím střetnutí s Valencií nedokázal udržet pevné nervy a po porážce 0:1 skončil třetí, i když by mu stačila i případná remíza. AFC v této sezóně vévodí nizozemské Eredivisii, na kontě má třiapadesát bodů a před druhým Alkmaarem momentálně drží náskok šesti bodů.

Ve všech třech dosavadních únorových zápasech zvítězil, po důležitém úspěchu s konkurenčním PSV (1:0) vyzrál ve čtvrtfinále KNVB Beker na Vitesse (3:0) a stejným poměrem porazil v neděli i poslední celek nizozemské ligy z Waalwijku. Domácí výběr se taktéž prezentuje výtečnou formou. Ve španělské La Lize totiž atakuje příčky zaručující přímou účast v hlavní fázi příštího ročníku Ligy mistrů.

V dosavadním průběhu vybojoval dvaačtyřicet bodů a nachází se na výtečné třetí pozici, i když na druhou stranu je to za ním pořádně našlapané. Getafe v generálce na čtvrteční vystoupení zavítalo do Barcelony a k bodům nemělo daleko, když prohrálo nejtěsnějším poměrem 1:2, předtím však ukořistilo čtyři výhry v řadě za sebou. V EL se představilo v těžké skupině C a skončilo druhé s dvanácti body, za vítěznou švýcarskou Basilejí zaostalo o bod.

Domácí trenér Erik ten Hag musí v poslední době řešit celkem rozsáhlé potíže s marodkou. Na ní se dlouhodobě nachází elitní útočník Promes, mimo hru dále zůstávají Neres, Veltman, Schuurs a Labyad. V tomto utkání navíc nebude moci nastoupit brankář Onana, který bude pykat za žluté karty a mezi tři tyče by se proto měl postavit Porugalec Bruno Varela. CF by mělo mít k dispozici téměř kompletní výběr, jistotu startu nemá jen obránce Antunes.

"O aktuální situaci Getafe toho nevím příliš mnoho, nicméně náš protivník se prezentuje skvělými výkony v lize a to určitě není náhoda. Musíme předvést výkon na hranici možností, abychom si odvezli nadějný výsledek do odvety," vyzdvihuje sílu soupeře ten Hag.

V základní sestavě Ajaxu by se měl objevit zkušený šestatřicetiletý útočník Klaas-Jan Huntelaar, jenž se na duel ve Španělsku těší. "Ve své kariéře jsem hrál proti Getafe snad jen jednou a myslím si, že jsem neskóroval. Stále jsme trochu zklamaní z vyřazení v Lize mistrů, nicméně hrát jakýkoli evropský pohár je čest. Teď se soustředíme jen na Evropskou ligu a chceme dojít tak daleko, jak jen to půjde."
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Olivera, Dakonam, González, Suárez - Kenedy, Timor, Fajr, Portillo - Rodríguez, Mata
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Varela - Tagliafico, Blind, Martínez, Mazraoui - Álvarez, van de Beek - Babel, Ziyech, Tadič - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.49 - 3.28
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Kodaň - Celtic FC  (čtvrtek 18:55)
Kodaň nečeká proti Celticu vůbec jednoduchá úloha. Protože na spadnutí je údajně přestup jeho nejlepšího střelce Pierose Sotirioua do kazašské Astany, která je ochotna zaplatit za kyperského forvarda čtyři milióny eur, je možné, že se v sestavě vůbec neobjeví. To je rozhodně dobrá zpráva pro jeho soka, který na něj číhá v play-off Evropské ligy.

Kyperský reprezentant stihl za dánský klub letos nastřílet celkem třináct branek. V úvodním zápase ligy v novém roce v Esbjergu nehrál od začátku, dostal se do hry až dvacet minut před koncem, a hned se ukázalo, že nahradit ho v ofenzívě nebude v žádném případě snadné. Kodaň bez jeho pomoci zachraňujícímu se soupeři podlehla bez vstřelené branky.

Protože by vedení FCK opravdu nerado riskovalo Sotiriouovo případné zranění před transferem do Kazachstánu, bude se zřejmě trenér Stale Solbakken muset obejít bez něho. Taková skutečnost je pouze a jen vodou na mlýn pro The Celts, kteří mají navíc výtečnou formu. Od prosincové porážky od Rangers vyhráli napříč všemi soutěžemi devětkrát.

Nejen s touhle absencí se přitom potřebují domácí vypořádat. Na marodce se během zimní přípravy ocitl taktéž Viktor Fischer, další klíčová persóna, přičemž dlouhodobě jsou mimo hru rovněž jeho spoluhráči Jonas Wind a Nicolai Boilesen. Nepředpokládá se také, že by se stihl dát alespoň do odvety na sto procent zdravotně do kupy Robert Mudražija.

Kodani nehraje do karet ani chybějící, správný zápasový rytmus. Přece jenom od zimní přestávky sehrála jen jeden soutěžní duel. "Celtic má jiný program než my. My jsme absolvovali jen přátelská měřeni sil, navíc jsme ve druhé půli v Esbjergu předvedli slabý výkon," hlesl Solbakken. "Byl bych ale zklamaný, kdybychom se na hřišti nenašli."

Obě mužstva se střetla naposledy v roce 2006, tedy v poměrně dávných dobách. Tehdy oba týmy uspěly před vlastními fanoušky v rámci Ligy mistrů. "Bude to obtížné utkání. Takticky je Kodaň velmi vyspělá," varoval své svěřence před podceněním manažer Neil Lennon. "Má mančaft plný atletických hráčů. A také v obraně je dobře organizovaná," mínil.

Poslední výhra Celticu na dánské půdě se datuje v zaprášených historických análech, dostáváme se totiž k ročníku 1983. Od roku 2003 navíc z devíti pokusů nikdy nevyhrál venku v rámci vyřazovacích bojů evropských pohárů, hned osmkrát přitom padl. Kodaň naopak doma v evropských pohárech vyhrála jen jednou ze sedmi posledních případů.

Hostům chyběl pro předchozí mač skupinové fáze v Kluži klíčový muž Scott Brown, teď se tak očekává jeho návrat. Do Dánska neodcestovali Hatem Abd el Hamed a Greg Taylor, fit nejsou ani Michael Johnston a Leigh Griffiths. "Jsme teď v dobré pohodě, sebedůvěra u nás v kabině převládá. Ovšem nic nebereme jako nějakou samozřejmost," zakončil Lennon.
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Varela, Papagiannopoulos, Nelsson, Bengtsson - Falk, Stage, Zeca, Daramy - N'Doye, Santos
Celtic FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Ajer, Jullien, Šimunovič - Forrest, McGregor, Brown, Ntcham, Taylor - Bayo, Édouard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.10 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CFR Cluj - Sevilla FC  (čtvrtek 18:55)
Kluž trochu překvapivě postoupila ze skupiny E a nyní bude chtít ukázat, že se nejednalo o náhodu. Dostaveníčko na Stadionul Dr. Constantin Rădulescu si s ní sjednala Sevilla, která má opět ty nejvyšší ambice a ráda by po delší době celou soutěž vyhrála.

Kluž měla ve skupině Celtic, Lazio a Rennes. Rozhodně nebyla favoritem na postup, na rozdíl třeba právě od Římanů. Jenže se jí povedlo uhrát hned o šest bodů víc, než kolik jich dalo dohromady Lazio. Klíčem k tomu byla zejména forma na domácí půdě, kde se Kluži mimořádně dařilo. Všechny tři podzimní domácí duely totiž vyhrála a nakročila právě díky tomu k postupu.

Před Kluží se otevírá patnáctý duel v pohárech jen v této sezoně, protože do Evropské ligy se dostala přes čtyři předkola. Mezi nejlepších 32 týmů postoupil rumunský celek teprve podruhé. V sezoně se mu zatím velmi daří a velmi jistá je především jeho obrana. Kluž vede tabulku rumunské ligy o tři body před Cracovií a za 25 odehraných duelů dostal jen 16 branek, což je velice solidní číslo.

Jeho obranu překonal soupeř naposledy koncem prosince minulého roku, takže není divu, že brankář Giedrius Arlauskis má důvod k optimismu. "Je pravda, že na obraně hodně pracujeme a je naší největší silou. Nehrajeme nudný fotbal, ale důraz klademe na defenzivní práci. Pokud dostáváme málo gólů, je to samozřejmě zásluha celého týmu. Nejde jen o obránce, protože od brankáře až po útočníky musí všichni odvádět svůj díl práce. Teď je před námi velký test našich schopností v podobě Sevilly, na což se všichni moc těšíme."

Se Sevillou se rumunský celek ještě nikdy nesetkal. Španělského zástupce ale má za sebou, i když je to hodně dávná historie. V roce 2005 v rámci UEFA Intertoto Cupu se postavil proti Atléticu Madrid a dokázal přes něj pomocí penalt projít!

Pokud hledáte tip, který by mohl vyjít, pak nedoporučuji remízu. Kluž totiž v devíti duelech Evropské ligy neremizovala ani jednou. Sevilla se do rumunské metropole vydává bez dvojice zraněných hráčů, kterými jsou Carrico s Torresem. Jinak má trenér Julen Lopetegui úplný kádr.

Sevilla nutně potřebuje vítězství, protože zatím se jí moc nedaří. V poslední době jí přestala sloužit obrana, která neudržela čisté konto v posledních čtyřech duelech. Shodou okolností ani jedno z těchto utkání Sevilla nevyhrála.

Po šokující porážce od Celty Vigo zklamala i proti poslednímu Espanyolu, s nímž se v minulém kole LaLigy rozešla smírně i přesto, že měla dvacet minut k dispozici přesilovku. Její forma nyní ostře kontrastuje s pohárovým podzimem, v němž Sevilla skupinu A naprosto ovládla. Získala ve skupině 15 bodů a dostala jen tři branky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.29 - 3.34 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Club Bruggy - Manchester United  (čtvrtek 18:55)
Příznivci belgického Clubu Bruggy se mají na co těšit. Domácí celek přivítá na stadionu Jana Breydela vítěze z roku 2017 - slavný Manchester United. Angličanům v Premier League pšenka příliš nekvete a i když boj o Ligu mistrů ještě zdaleka není u konce, Evropská liga je jednou z cest, jak si milionářskou soutěž pro příští rok zajistit.

Norský manažer Ole Gunnar Solskjaer to dobře ví, Manchester si takto zajistil Ligu mistrů v onom vítězném roce 2017, tehdy pod vedením Josého Mourinha. Letos se situace v Premier League opět nevyvíjí dobře, i když je pravdou, že po pondělní výhře na půdě Chelsea se ztráta na TOP 4 snížila na tři body a to se ještě neví, kdo přebere místo v Lize mistrů po vyloučeném Manchesteru City. Vše je tedy stále otevřené.

Ve skupinové fázi dával Solskjaer velký prostor mladíkům, zdali se k něčemu podobnému odhodlá i v Bruggách není úplně jasné. Změny v sestavě oproti šlágru s Chelsea se ale očekávat dají. Připomeňme také, že Rudým ďáblům budou nadále chybět Pogba, Rashford, Tuanzebe a Greenwood.

"Abychom porazili Manchester United, potřebujeme zázrak. Nemáme co ztratit a těšíme se na to. Dáme do toho všechno. Pro Manchester je Evropská liga důležitá, takže do toho dají proti nám vše, na to se těším," prohlásil natěšený kouč Philippe Clément.

Loni Bruggy vypadly se Salzburgem a letos mají díky třetímu místu ve skupině Ligy mistrů šanci na reparát. Čeká je ale slovutný Manchester United, se kterým se naposledy utkaly v roce 2015. Angličané tehdy oba zápasy zvládli, na Old Trafford zvítězili 3:1, v Belgii pak dokonce 4:0.

Philippe Clément nebude moci počítat s Diattou, Badjim a Van der Bremptem. Pro českého diváka je jistě lákavý případný start ex-plzeňského Michaela Krmenčíka, nebo bývalé opory Slavie Simona Deliho.
Club Bruggy - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Deli, Mechele, Mata - Ricca, Vormer, Balanta, Vanaken, Diatta - Krmenčík, Dennis
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Romero - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams - Matić - Pereira, Fernandes, Lingard, James - Ighalo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.28 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Ludogorec Razgrad - Inter Milán  (čtvrtek 18:55)
Ostrá evropská premiéra čeká na Pavla Vrbu coby kouče bulharského Ludogorce. Jeho celek čelí týmů, který je českým fanouškům z podzimní části dobře znám. Milánský Inter totiž v Lize mistrů dvakrát poměřil síly se Slavií.

Muži z Razgradu sice domácí soutěži vévodí poměrně s přehledem a jako jeden z mála evropských celků v ní ještě nepoznali hořkost porážky, do zimní přestávky ale nevstupovali v optimálním rozložení, neboť na kontě měli tři remízy v řadě. Debut Pavla Vrby v soutěžním zápase se ale nesl ve zcela jiném duchu. Ludogorec roznesl Botev Vratsu jednoznačně 6:0, dvěma góly se na tom podíleli Marcelinho a Swierczok, po trefě přidali Anicet a Keserü. Právě Rumun Keserü je se šestnácti zásahy nejlepším střelcem týmů v probíhající sezóně.

Inter v polovině prosince nastartoval sérii deseti utkání bez porážky v řadě a na čas se dokonce dostal do čela Serie A, s minulým týdnem ale spokojen být nemůže. Nejprve nezvládl domácí první utkání semifinále italského poháru, když prohrál s Neapolí. Nedělení prohra na hřišti Lazia znamenala nejen rychlý konec panování celé lize, ale kromě Juventusu pád i za římský celek.

Bulhaři si postup do vyřazovací fáze zajistili přes velmi vyrovnanou skupinu H, v níž zaostali jen za Espanyolem a v posledním zápase vybojovali ve vzájemném utkání postup na úkor Ferencvárose. Inter hrál na podzim nejprestižnější klubovou soutěž, nestačili však na Barcelonu a Dortmund, vinou čehož skončili až na třetím místě.
Ludogorec Razgrad - pravděpodobná sestava:
Iliev - Cicinho, Terziev, Grigore, Nedyalkov - Andrianantenaina, Badji - Jorginho, Marcelinho, Wanderson - Keseru
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Padelli - D'Ambrosio, Bastoni, Skriniar - Moses, Brozovic, Borja Valero, Eriksen, Biraghi - Sanchez, Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.78 - 3.92 - 1.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 18:55)
V roce 2018 zůstali těsně před branami finále hráči Salzburgu, o rok později zase ti z Frankfurtu. Oba dva celky mají zálusk na to udělat v EL tentokráte ještě větší úspěch, hned na začátku vyřazovací fáze se ale utkají spolu.

Eintrachtu do zimní přestávky vstupoval s bilancí jediného bodu ze sedmi zápasů, v pěti úvodních utkáních jarní fáze ale naopak ztratil jen při remíze v Düsseldorfu. Šňůra povedených výkonů skončila v pátek krutě, když muži z břehu Mohanu vyfasovali v Dortmundu na cestu zpět čtyři góly. Jejich sebevědomí nemohou zvyšovat ani vzpomínky na výkony v základní skupině EL, neboť z lehké skupiny postoupili z druhého místa s náskokem jediného bodu. Doma navíc dokázali porazit jen Lutych a inkasovali celkem sedm gólů.

"Rudí býci" se v této sezóně konečně dočkali vytoužené účasti v Lize mistrů, avšak i když byli ještě v posledním kole ve hře o postup, nakonec mezi nabitou konkurencí obsadili třetí pozici za Liverpoolem a Neapolí. Nepříliš povedené období nyní navíc zažívají v domácí soutěži. Z posledních pěti utkání totiž vyhráli jediné, poslední porážka s Lincem byla navíc první domácí po dlouhé době a znamenala pád na druhé místo právě za LASK.

Domácí trenér Hütter nemůže počítat se zraněnými Fernandesem a Russem, kvůli trestu za žluté karty bude chybět i Hinteregger. Hosté nemají vinou disciplinárního trestu k dispozici Mwepua a Ramalha, zdravotní potíže nepustí do hry Bernedeho, Diarru a Walkeho.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Toure, Abraham, Hasebe, N'Dicka - Chandler, Sow, Rode, Kostic - Kamada - Dost
Red Bull Salzburg - pravděpodobná sestava:
Stankovic - Farkas, Onguene, Wöber, Ulmer - Ashimeru, Junuzovic, Szoboszlai - Okugawa - Daka, Hwang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.87 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Šachtar Doněck - SL Benfica  (čtvrtek 18:55)
V Charkově na stadionu Metalistu se uskuteční první zápas mezi ukrajinským šampionem Šachtarem Doněck a portugalským mistrem Benficou. Oba celky zamířily do Evropské ligy ze třetího místa skupin prestižnější Ligy mistrů a oba určitě pomýšlejí na nejvyšší mety. Koneckonců s touto soutěží mají bohaté zkušenosti, Šachtar v roce 2009 tuto soutěž opanoval, Benfica si zahrála finále před šesti respektive sedmi lety.

Šachtar se s Benficou utkal naposledy v roce 2007 ve skupinové fázi Ligy mistrů a pokaždé vyhrál o gól hostující celek. Tehdy panovaly v Doněcku těžké podmínky, hrálo se na sněhu a v -10 stupních Celsia. V Charkově sice nebude nejtepleji, ale přeci jenom podobné počasí nejspíše nehrozí.

"Horníci" znovu vládnou ukrajinské nejvyšší soutěži a to se čtrnáctibodovým náskokem na Dynamo Kyjev. Jejich mise v Lize mistrů však skončila poněkud předčasně, Šachtar byl vedle Manchesteru City favoritem, ale nakonec nezvládl boj s Atalantou Bergamo a zamířil "jen" do Evropské ligy. Podobně si vedl i v minulé sezoně a první vyřazovací zápas s Eintrachtem Frankfurt nezvládl, v Německu schytal debakl 1:4 a byl vyřazen. Trenér Luis Castro by letos rád došel dále a při troše štěstí i zopakoval finálovou účast z roku 2009. Forma Šachtaru není špatná, o víkendu si Horníci zajistili výhru nad Zorjou Luhansk 2:1.

Benfica také vede svojí ligovou soutěž, avšak s o poznání chudším náskokem. Od druhého Porta jí dělí jen jeden bod. Mohou za to především dvě porážky v řadě, které Benfica utrpěla od Porta a Bragy. Právě dvě porážky v řadě bude chtít na Ukrajině odčinit a zajistit si do odvety co nejlepší výsledek.

Na každé straně chybí shodně jeden hráč - Dodô ze Šachtaru a Julian Weigl z Benficy jsou suspendovaní. Utkání na stadionu Metalistu v Charkově povede skotský sudí Bobby Madden.
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Ismaily, Matvjenko, Krivcov, Bolbat - Stěpaněnko - Taison, Patrick, Maycon, Bonfim - Moraes
SL Benfica - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Tavares, Dias, Ferro, Grimaldo - Pizzi, Samaris, Taarabt, Cervi - Chiquinho, Seferović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.39 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wolverhampton Wanderers - Espanyol Barcelona  (čtvrtek 21:00)
V poslední době se svou formou nechlubí ani jeden ze soupeřů v úvodním duelu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy. Zatímco Wolves ale v lize i tak bojují o evropské poháry, Espanyol je na samém chvostu LaLigy.

Wolves po Vánocích porazili Manchester City, od té doby se ale zasekli a z devíti utkání zvládli za tři body jediné v Southamptonu. Poslední dva duely na Old Trafford a doma s Leicesterem skončily shodně bez branek. Ofenziva je také hlavním problémem "Vlků" během této černé série. V předchozích sedmi zápasech vstřelil jen pět gólů, z nichž tři dal nejlepší střelec Raúl Jiménez. Na Mexičana, jenž má v součtu v Premier League a EL čtrnáct branek a osm asistencí. V produktivitě se mu blíží jen Adama Traoré s pěti góly a rovněž osmi nahrávkami.

Espanyolu se v novém roce sice daří výrazně lépe, z posledního místa se ale ani tak odlepit neodkázal. V lize získal z pěti zápasů osm bodů, v poháru si připsal jeden postup a následně vypadnutí na Anoetě. Naposledy se rozešel se Sevillou smírně 2:2, o branky barcelonského celku se postarali Embarba a Wu Lei. Právě čínský útočník je se sedmi trefami jedním z tahounů ofenzivně se trápícího Espanyolu, více gólů než on má jen Ferreyra, a sice osm.

Wolves by snad s výjimkou Vinagreho měli mít k dispozici kompletní kádr, hosté se musí obejít bez zraněné ve formě hrající posily De Tomáse, v ohrožení jsou i starty Campzuana, Corchii a Davida Lópeze.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patricio - Boly, Coady, Saiss - Doherty, Moutinho, Neves, Jonny - Traore, Jimenez, Jota
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D.Lopez - J.Lopez, L.Lopez, Cabrera, Vila - Lozano, Sanchez - Embarba, Darder, Vargas - Calleri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.12 - 7.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - FC Porto  (čtvrtek 21:00)
Do výtečné formy se v posledních týdnech dostal Leverkusen. A zřejmě v pravý čas, chce-li pomýšlet na úspěch v Evropské lize. Hned v první fázi vyřazovací části ho totiž čeká nelehký soupeř, portugalské Porto.

Bayer po zimní přestávce absolvoval šest utkání, z nichž se mu nevyvedlo jen to první únorové v Hoffenheimu, odkud odjížděl s prázdnou. Zbylých pět duelů zvládl za plný počet bodů, zejména dvě poslední vítězství se řadí mezi ta nejcennější. Nejprve totiž dokázali otočit nepříznivý vývoj v domácím duelu s Dortmundem, kde zvítězili 4:3 díky slepeným trefám Baileyho a Larse Bendera ze začátku poslední desetiminutovky. V sobotu zase zvítězili na hřišti Unionu Berlín až zásluhou Bellarabiho trefy z nastavení.

Na čelo domácí soutěže se už dotahuje i Porto. To zvítězilo ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních a na vedoucí Benficu ztrácí už jen jediný bod. Poslední zápas celku z přístavního města vyvolal velké emoce. Při vítězství v Guimarãesi byl totiž rasisticky urážen střelec vítězné branky Moussa Marega, který je také spolu s Tellesem nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Tito dva soupeři měli do vyřazovací fáze Evropské ligy zcela odlišnou cestu. Leverkusen se nedokázal poprat s nabitou skupinou v Lize mistrů a ze třetího místa "spadl" právě sem, naopak Portugalci díky povedenému závěru ovládli skupinu G EL.

Ani jeden z týmů nemá nikterak početnou marodku. Peter Bosz možná bude mít k dispozici kompletní mužstvo, v ohrožení je jen start Baumgartlingera. Hosté nemohou počítat se zraněnými Danilem a Pepem, karetní trest zase nepustí do hry Otávia.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Singkraven - Aranguiz, Demirbay - Bellarabi, Havertz, Diaby - Volland
FC Porto - pravděpodobná sestava:
Marchesin - Manafa, Mbemba, Marcano, Telles - Corona, Uribe, Oliveira, Diaz - Marega, Tiquinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.61 - 3.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
APOEL Nikósie - FC Basilej  (čtvrtek 21:00)
Asi jeden z nejvyrovnanějších soubojů o postup do osmifinále Evropské ligy se odehraje mezi kyperským mistrem z Nikósie a švýcarským vicemistrem z Basileje. Jako mírný favorit bude do tohoto dvojzápasu vstupovat výběr vedený trenérem Marcelem Kollerem, který má více zkušeností se zápasy na evropské scéně a v jeho prospěch by měla hrát i o něco větší kvalita. Nicméně hlavně na Kypru ho může čekat opravdové peklo.

Domácí celek prošel od začátku letošní sezóny hned několika změnami a také jeho výkony jsou jako na houpačce. V Evropské lize ve skupině A nezačal vůbec dobře a v úvodních třech střetnutích získal jediný bod, ovšem ve druhé polovině byl stoprocentní a vyšlápl si například i na španělskou Sevillu, kterou doma zdolal 1:0. I díky tomu bezpečně obsadil druhé postupové místo s deseti body a teď může své tažení ještě vylepšit.

V kyperské lize se mu z dlouhodobého hlediska příliš nedaří, i když v generálce na čtvrteční souboj zdolal Apollon Limassol po výsledku 4:1. V tabulce se však nachází až na třetí pozici s osmatřiceti body a na vedoucí Famagustu ztrácí pět bodů. V posledních měsících došlo v klubu k několika rošádám. Na konci uplynulého ročníku opustil svůj post Němec Thomas Doll, kterého nahradil Nor Kåre Ingebrigtsen, jenomže ten na lavičce příliš dlouho nevydržel.

Zhruba po dvou měsících se mu stala osudnou porážka 0:1 v Larnce, jeho místo okamžitě převzal jednapadesátiletý Řek Marinos Ouzounidis, který si odbyl úspěšnou premiéru právě s Limassolem. Ten nyní může počítat s téměř kompletním výběrem, trest za žluté karty bude odpykávat jen Savič. Hostující kouč Koller musí řešit mnohem větší potíže s marodkou. Na ní se nacházejí Zuffi, Bua, van Wolfswinkel, Kuzmanovič či van der Werff.

Kvůli problémům se stehenním svalem se na trávník zřejmě nepodívá ani Zhegrova. Basilej na podzim trochu překvapivě ovládla skupinu C. V konkurenci Getafe, Krasnodaru a Trabzonsporu vybojovala solidních třináct bodů a blýskla se především dvěma výhrami nad aktuálně třetím celkem španělské ligy. Naposledy na domácí scéně vyhořela s Thunem (0:1), celkově je až třetí o pět bodů za vedoucím St. Gallenem.

Koller věří, že se jeho svěřenci úspěšně popasují s bouřlivou atmosférou. "Vítězství ve skupině nás motivuje k tomu, abychom letos došli co nejdále. Na první pohled se může zdát, že APOEL je jeden z těch snazších soupeřů, ovšem v žádném případě se nedá podcenit. Mírnou výhodou může být, že začínáme ne jeho půdě."

Tento duel bude z hlediska koeficientu zajímavý i pro českého fanouška. V případě vyřazení kyperského zástupce bude český klubový fotbal ještě živit naději na udržení se v nejlepší patnáctce, naopak v opačném případě s velkou pravděpodobností ztratí pět účastnických míst pro ročník 2021/2022.
APOEL Nikósie - pravděpodobná sestava:
Belec - Ioannou, Vouros, Merkis - Wheeler, Matič, Souza, Alef, Mihajlovič - Pavlovič, Hallenius
FC Basilej - pravděpodobná sestava:
Omlin - Riveros, Bergström, Alderete, Widmer - Xhaka, Cömert - Petretta, Frei, Stocker - Ademi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.28 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympiakos Pireus - Arsenal FC  (čtvrtek 21:00)
Jedním z očekávaných večerních utkání bude souboj řeckého Olympiakosu Pireus s londýnským Arsenalem. Oba týmy se již za léta vzájemných zápasů dobře znají, ovšem vůbec poprvé půjde o přímý vyřazovací duel a na lavičce Kanonýrů již nestane legendární Arséne Wenger, nýbrž Mikel Arteta.

Když los prvního jarního kola Evropské ligy svedl dohromady Arsenal s Olympiakosem, jednalo se svým způsobem o dodržení zavedených pořádků. Právě tyto dva týmy se totiž v pohárové Evropě utkaly již osmkrát, a tak je výraznou změnou pouze změna soutěže, neboť předešlá střetnutí proběhla vždy během skupinové fáze Ligy mistrů.

Zápasová bilance je zde vzácně vyrovnaná, neboť si oba celky pokaždé připsaly shodně po jedné výhře a prohře. Stojí však za zmínku, že Arsenal ve většině případů měl již postup zajištěn a prohry na řecké půdě obvykle utrpěla improvizovaná sestava plná mladíků. Když naopak v posledním střetnutí v sezoně 2015/16 Kanonýři potřebovali v Pireu nutně zvítězit k zajištění postupu, díky hattricku Oliviera Girouda se jim to suverénní výhrou 3:0 bezpečně podařilo.

Nyní však může řecký klub cítit šanci na skalp prestižního soupeře víc než kdy jindy, neboť Arsenal se letošní sezonou doposud protrápil. Severolondýnský celek se v ligové tabulce nachází až na desátém místě, a právě opanování Evropské ligy by jej mohlo z této bídné situace vysvobodit. To Olympiakos po loňském zaváhání ve vlastní soutěži úspěšně kraluje a doposud ještě v řecké lize neprohrál, byť na druhý PAOK Soluň drží pouze dvoubodový náskok.

"Bude to pro nás proti Arsenalu jakožto loňskému finalistovi velká výzva. Do Premier League možná nevstoupili dobře, ale stále mají skvělé hráče, jsou nebezpeční a zaslouží si náš respekt," upozorňuje trenér Olympiakosu Pedro Martins. "Oba týmy milují útočný fotbal, Arsenal je vzhledem ke své pověsti favoritem, ale i my k tomu máme co říct. Chceme v této soutěži pokračovat a dáme do toho všechno."

Martinsův protějšek Mikel Arteta si ve čtvrtek odbude trenérský debut na mezinárodních kolbištích. "Vážně se těším na odtrénování svého prvního zápasu v Evropě. Musíme se přizpůsobit a hrát tak, jak bude proti našemu soupeři nutné. Je to pro nás důležitá soutěž," prohlásil Arteta s odkazem na loňské tažení Kanonýrů pod vedením Unaie Emeryho, které až ve finále zastavila Chelsea.

Zatímco domácí se musí obejít bez zraněného forvarda Hilala Soudaního, hosté čítají více absencí. Z osobních důvodů do Řecka nejel Mesut Özil, jenž v nejbližší době očekává narození potomka, a z důvodu nemoci s týmem neodcestoval ani Lucas Torreira. Mimo hru zůstávají i obránci Chambers, Cédric a Tierney, ovšem poprvé na zápasové soupisce je nová zimní posila Pablo Marí.
Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Sá - Elabdellaoui, Semedo, Cissé, Tsimikas - Guilherme, Bouchalakis, Camara - Valbuena, Masouras - El Arabi
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Martínez - Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Kolašinac - Xhaka, Ceballos - Aubameyang, Willock, Pépé - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.52 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AZ Alkmaar - LASK Linz  (čtvrtek 21:00)
Alkmaar prožil velmi povedenou první polovinu sezóny, ovšem v té druhé zatím není příliš úspěšný a nyní si určitě bude chtít zvednout sebevědomí proti rakouskému Linci. Domácí výběr momentálně bojuje v nizozemské nejvyšší soutěži o titul a určitě pomýšlí na postup mezi šestnáctku nejlepších v Evropské lize. Výkony rakouského vicemistra byly v hlavní fázi EL velkým překvapením a s jeho postupem se příliš nepočítalo.

AZ se probojovalo do 1. vyřazovací fáze druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže ze skupiny L, kde bylo považováno za jednoho ze spolufavoritů. Nicméně v konkurenci kazašské Astany a především srbského Partizanu se hodně natrápilo a nebylo daleko od vyřazení, celkově obsadilo druhou pozici s devíti body a na vedoucí Manchester United ztratilo čtyři body. Svěřenci kouče Arneho Slota nyní zaváhali v předchozích dvou duelech.

Po třech výhrách v řadě naprosto selhali ve čtvrtfinále národního poháru s druholigovou Bredou (1:3) a posléze se jim vůbec nevydařila ani generálka na tento čtvrteční souboj, kdy prohráli v Enschede s místním Twente (0:2). "LASK je tým, který ve skupině porazil PSV i Sporting, proto jsou jeho kvality obrovské. V rakouské lize navíc bojuje o titul se Salzburgem, takže postoupit přes něj nebude vůbec jednoduché," vysekl Slot soupeři poklonu.

LASK senzačně vyhrál skupinu D, ve které získal třináct bodů a o bod předčil portugalský Sporting, k tomu za sebou nechal dalšího nizozemského giganta z Eindhovenu. V pátek se utkal v přímém souboji o první pozici se Salzburgem, na jeho půdě vyhrál 3:2 a díky tomu se o jeden bod posunul do čela rakouské ligy. "LASK možná nemá takové renomé jako Arsenal či Inter, ale i tak bude nebezpečný. Překonat jeho defenzívu může být velký oříšek," dodal závěrem Slot.

Tomu budou chybět Vlaar, Hatzidiakos, Wuytens a Gudmundsson, trest za žluté karty bude odpykávat Midtsjø. Hostující trenér Valérien Ismaël může naopak počítat s kompletním kádrem. "Podle mě jsou šance padesát na padesát. S PSV jsme si dokázali, že když proměňujeme šance, tak můžeme držet krok i s věhlasnými týmy. AZ vyznává ofenzivní styl a má velkou sílu, vyřadit ho by byl další obrovský úspěch," řekl natěšený francouzský rodák Ismaël.
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Bizot - Wijndal, Leeuwin, Koopmeiners, Svensson, Stengs, Clasie, de Wit - Idrissi, Boadu, Sugawara
LASK Linz - pravděpodobná sestava:
Schlager - Filipovič, Wiesinger, Trauner - Potzmann, Michorl, Holland, Ranftl - Frieser, Raguz, Goiginger
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.49 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Malmö FF  (čtvrtek 21:00)
Ani jeden z týmů neprožil úplně jednoduchou cestu do jarního play-off Evropské ligy. Zatímco Wolfsburg nakonec skončil v tabulce základních skupin druhý, byť například po čtyřech odehraných kolech nikterak nezazářil, Malmö se podařilo dokonce uzmout první místo ve velmi vyrovnané konkurenci. Favoritem je každopádně německý klub.

Trochu s podivem skončil na lavičce švédského celku kouč Uwe Rösler, pro něhož by byl nynější souboj s Vlky rozhodně zajímavou konfrontací jakožto pro německého rodáka, přestože se jeho mužstvo v evropských pohárech bezpochyby dařilo. Vaz mu totiž srazil neúspěch v domácí soutěži, v níž neuzmul, na úkor mistra z Djurgardens, ligový titul.

Vedení tak angažovalo pořádně zajímavé jméno. Jon Dahl Tomasson, byývalý dlouholetý dánský reprezentant, který naposledy působil u národního týmu jako asistent, prožije opravdu pořádně ostrý start. Asi nejdůležitější pro něj bude připravit své svěřence po dlouhé zimní odmlce. Malmö není ani náhodou v optimálním zápasovém rytmu.

Postup mezi dvaatřicítku nejlepších je pro Himmelsblatt velkým sukcesem. Postup do dalších fází by pro ně byl jen nadstandardním bonusem. "Bude to náročný úkol, ale zábavný a inspirativní," říkal sportovní ředitel Daniel Andersson. "Při pohledu na soupeře, které jsme mohli během losu dostat, existovaly jen jeden nebo dva, kteří byli těžší než Wolfsburg."

Zatím se Tomassonovo družstvo v tomto roce představilo v soutěžním utkání pouze ve Švédském poháru, přičemž jeho sokem mu byla Syrianska. Tenhle duel ho ale nemohl příliš prověřit, Malmö zvítězilo osmigólovým rozdílem. "VfL má obrovskou tradici, má hodně šikovných hráčů a patří na špici Bundesligy," uvědomoval si moc dobře Andersson.

Wolfsburg nepůsobil v podzimní části Evropské ligy opravdu nijak dominantním dojmem, jak by se dalo možná předpokládat. Nakonec však situaci ustál a uzmul dohromady jedenáct bodů, tedy stejně jako jeho současný protivník, jemuž však tento počin stačil na prvenství ve čtyřčlenném složení. Aktuálně se domácí mohou pyšnit poměrně solidní formou.

V lize v uplynulých třech kolech získali hned sedm bodů, vyšla jim i víkendová generálka, v níž venku přetlačili Hoffenheim. "Mám z naší kabiny dobrý pocit. A také proto, že budeme mít v Německu podporu mnoha fanoušků, kteří za námi přicestovali," těšil se Tomasson. "S odvetou máme na vše 180 minut. Musíme zůstat ve hře tak dlouho, jak jen to půjde."

Domácí jsou v rozpoložení, že by si na Malmö měli věřit, byť hosté prohráli v hlavní fázi evropských pohárů jen na úvod v Kyjevě. "Evropská liga je speciální," říkal wolfsburgský záložník Xaver Schlager. "Výhra v Hoffenheimu nám zvedla sebevědomí. Bez ohledu na tenhle výsledek však víme moc dobře, co je naším úkolem a čeho musíme dosáhnout."
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Knoche, Pongračič, Roussillon - Gerhardt, Guilavogui, Arnold - Joao Victor, Weghorst, Brekalo
Malmö FF - pravděpodobná sestava:
Dahlin - Nielsen, Safari, Bengtsson - Larsson, Lewicki, Bachirou, Christiansen, Rieks - Rosenberg, Thelin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.22 - 7.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - KAA Gent  (čtvrtek 21:00)
Belgický Gent se už dvakrát s Římany setkal a ani na jeden ze zápasů rozhodně nemůže mít dobré vzpomínky. Teď se ale na rozdíl od domácího týmu dostal do skvělé formy, která mu jisté naděje na postup přeci jen dává.

V roce 2009 se Gent dostal do křížku s Římany v rámci 3. předkola Evropské ligy. V Římě to s Gentem ještě tak špatně nedopadlo a Belgičané dostali jen tři branky, ale odveta už se do historie klubu zapsala mnohem hůř. Odvetné utkání skončilo debaklem 1:7, přičemž hattrickem se o vysoký výsledek zasloužil kapitán Francesco Totti. Dvě branky měla na svědomí další římská ikona moderní doby Daniele De Rossi.

Ani jeden v klubu z Věčného města už nepůsobí a i když se někdo z nich na Olimpicu náhodou objeví, neodchází s pozitivními pocity. Klub z hlavního města Itálie se totiž neskutečně trápí. Jak už bývá zvykem, opět jeho kádr kosila zranění, která postihovala i tahouny mladého týmu. Nepříliš povedené přestupové období přidalo své a výsledkem je katastrofální rok 2020. V něm totiž AS šest z devíti duelů prohrál! V Serii A nyní AS působí až na pátém místě a naposledy těsně prohrálo s Atalantou v přímém boji o Ligu mistrů.

Výsledek 1:2 pro La Dea opět prohloubil vlnu kritiky, která se na AS snáší. Trenér Paolo Fonseca mluvil o tom, že jeho tým má mentální problémy a že je to všechno v hlavě. Z tábora hráčů zase můžeme slyšet zprávy stěžující si na špatnou taktiku. Ať je to jakkoli, jisté je, že v současné formě není AS v pozici favorita pro tento duel a jeho vyhlídky na zlepšení jsou mizivé. Fonseca se potýká s čísly horšími než za Di Francesca, což bylo po minulé sezoně pro řadu fanoušků jen těžko představitelné.

A navíc nemá kompletní kádr. Do duelu s Gentem nezasáhnou z různých důvodů Mirante, Zappacosta, Zaniolo, Bruno Peres nebo Ibañez. Hosté přijedou bez jediného hráče, kterým je útočník Roman Jaremčuk.

A vzhledem k bídné formě AS pochopitelně cítí šanci. Generální a technický ředitel Gentu Michel Louwagie prohlásil: "Doposud jsme si v soutěži vedli velmi dobře, i když to od nás čekal málokdo. Jsme skvělým týmem, který má formu. AS naopak formu nemá a často chybuje i proti menším soupeřům. Rozhodně jedeme do Říma s optimismem, i když nehodláme podcenit soupeře jen proto, že se mu nedaří."

Gent touží odčinit zmiňovaný debakl a do karet mu hraje například to, že v posledních deseti soutěžních duelech prohrál jen jednou. V Evropské lize dokázal předčit Saint-Étienne a hodně ho mohla těšit především výhra na půdě německého Wolfsburgu. Vrátí Římanům dávnou lekci i s úroky?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Spinazzola, Mancini, Smalling, Kolarov - Cristante, Veretout - Carles Pérez, Pellegrini, Kluivert - Džeko
KAA Gent - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Castro Montes, Plastun, Ngadeu, Mohammadi - Odjidja-Ofoe, Owusu, Marreh - Niangbo - David, Bezus
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.77 - 7.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rangers FC - SC Braga  (čtvrtek 21:00)
Už letošní patnáctý zápas Evropské ligy podstoupí fotbalisté Rangers, kteří se museli do hlavní fáze prokousávat již od prvního předkola. A los prvního kola play-off jim přisoudil evropskými poháry ostříleného protivníka. Bragu sice ještě kormidloval ve skupinové části trenér Ricardo Sá Pinto, teď však povede své mužstvo do boje bývalý kouč rezervy Rúben Amorim.

Portugalský celek sice v konkurenci Wolverhamptonu, bratislavského Slovanu a Besiktase odvedl velmi dobrou práci, se čtrnácti získanými body skončil v tomto čtyřčlenném složení první, jenže na domácí scéně se mu nedařilo podle představ. Vedení se tak rozhodlo mužstvo nějakým způsobem nastartovat a sáhlo zatím k úspěšné změně na postu lodivoda.

V uplynulých deseti zápasech napříč všemi soutěžemi Braga hned devětkrát zvítězila, ve finále Taca da Liga v lednu například přetlačila giganta z Porta a uzmula cennou trofej. Nerada by tedy slevovala ze svých pořádků i v Evropské lize. "Bude to každopádně obtížný úkol proti silnému týmu," uvědomoval si hostující asistent trenéra Micael Sequeira.

Rangers se navíc v minulosti na portugalské soky před vlastními fanoušky slušně dařilo, ani jednou neprohráli z osmi případů, hned šestkrát přitom zvítězili. "A hlavně čtrnáctkrát v řadě na Ibrox Stadium v pohárové Evropě neprohráli," připomínal Sequeira. "I počasí na Ostrovech by mohlo přinést komplikace. Musíme se ale na tyhle podmínky připravit."

Naposledy Braga skolila venku Benficu, generálka před tímto kláním pro ní tedy dopadla, jak se sluší a patří. A to se přitom utkání nemohl zúčastnit stoper Bruno Viana, který by nyní ve Skotsku měl být naplno čerstvý. Na marodce mají jinak hosté pouze dvě jména, a to Tormenu s Eduardem, kteří stejně nepatří k vyloženě stabilním článkům základní jedenáctky.

Domácí by vážně měla čekat tuhá bitva se soupeřem, na kterého narazí vůbec poprvé ve své dlouhé historii. Ani oni si nemohou stěžovat v uplynulých týdnech na nějaké horší výsledky, byť nedávné ligové výpadky na hřišti Heart of Midlothian a v Kilmarnocku mohly jeho sebevědomí přece jenom nahlodat. Třeba na konci prosince však zvládli derby se Celticem.

Že by se ovšem Rangers vždy nepříjemné Bragy báli, to se říci rozhodně nedá. Třeba manažer Steven Gerrard si v tomto dvojduelu dost věří. "Myslím si, že nejlepší výkony jsme dosud předvedli právě v evropských pohárech. Přijde mi, že čím tvrdší je výzva, tím více se do všeho dostáváme," těšilo devětatřicetiletého, stále ještě mladého anglického stratéga.

The Gers se budou muset v sestavě obejít bez suspendovaného Ryana Jacka, jenž v utkání proti Young Boys Bern inkasoval červenou kartu. Zranění jsou Jermain Defoe i Filip Helander. "Rozhodně budeme muset hrát na vyšší úrovni než na podzim. Byli jsme pasováni do role outsidera v téhle soutěži skoro vždy, teď se vlastně nic nemění," dodal Gerrard.
Rangers FC - pravděpodobná sestava:
McGregor - Tavernier, Goldson, Katič, Halliday - Kamara, Davis, Arfield - Hagi, Morelos, Kent
SC Braga - pravděpodobná sestava:
Matheus - Wallace, Bruno Viana, Raúl Silva - Ricardo Esgaio, Joao Novais. Joao Palhinha, Sequeira - Francisco Trincao, Paulinho, Ricardo Horta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Venca Kadlec oficiálně skončil!

Reagovat
Stannis Baratheon

Ve Spartě nebo kariéru?

Reagovat
smazaný uživatel

Kariéru

Reagovat
smazaný uživatel

*profesionální

Reagovat
OnderCZ

Bohužel no. Zítra další operace kolene.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase sestava

Reagovat
smazaný uživatel

link na ajax?

Reagovat
AjaxFans

Opravdu ho chceš?Jsou to zmrdi simulantští

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt

Reagovat
Salfovic

Ty vole, k jakejm dřevákům se to Vrba dostal

Reagovat
Benfica

tak, toto už je prúser.. prehra s Porto chápem, ešte aj prehru s Bragou chápem.. ale Doneck???? Seferovič už mal byť v zime preč.. aspoň ten jeden gól...............

Reagovat
smazaný uživatel

Doma pohlidate

Reagovat
Benfica

uvidíme.. vôbec nemá tím formu, a to od čias čo prišiel Weigl.. začínam mať pocit, že tie "veľké" nákupy sa Benfice vôbec nevyplácajú.. ani Jimenéz, ani de Tomás a Weigl tiež nemá boh vie jaké výsledky, ale tak snáď to bola iba náhoda.. btw 4 zápasy bez výhry (3 prehry) je problém a veľký, na druhú stranu gól vonku je výhoda už keď prehra a jeden bon na čele tak je na čom stavať

Reagovat
nakaza

Někdo stream na arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
pastal

Nekdo stream na AS Řím?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Largo

Reteeeeeee Pérez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele