O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Při obnově práce a výroby v Číně bylo dosaženo pozitivního pokroku
2020-02-20 16:59:08 cri

Podle zprávy z tiskové konference společného mechanismu prevence a kontroly epidemie Státní rady bylo po celé zemi dosaženo pozitivního pokroku při obnovování práce a výroby.

Míra obnovy průmyslových podniků nad určenou velikost v některých velkých hospodářských provinciích a městech, jako je provincie Guangdong (Kuang-tung), Jiangsu (Ťinag-su) a Šanghaj, v současnosti překračuje 50 %. Výrobu obnovilo 36 z 37 podniků zpracovávajících obilí a olej sledovaných Výborem pro rozvoj a reformu. Míra obnovy výroby klíčových společností v odvětví neželezných kovů dosáhla 80 %. Míra obnovy rafinérského průmyslu přesahuje 60 %. V procesu obnovování výroby však stále čelí některým problémům malé a střední podniky a malé a mikropodniky. Inspektor operačního úřadu Výboru pro rozvoj a reformu Tang Shemin (Tchang Še-min) zdůraznil, že v souladu se zákony a předpisy bude nutné vědecky a racionálně podporovat obnovení práce a výroby na základě účinné prevence a kontroly epidemie.

Tang Shemin uvedl, že je nutné urychlit řádný návrat zaměstnanců, zabezpečit finanční potřeby podniků, zorganizovat přepravu zboží a zajistit základní prvky. Je nutné snižovat výdaje na sociální zabezpečení a podniky mohou pozastavit vyplácení příspěvků na bydlení. Musíme efektivně snižovat výrobní a provozní náklady podniků a podporovat obnovení výroby.

V současné době čelí některé společnosti nedostatku pracovních sil. V reakci na to zástupce ředitele odboru podpory zaměstnanosti ministerstva lidských zdrojů a sociálního zabezpečení Song Xin (Sung Sin) uvedl, že ministerstvo lidských zdrojů a sociálního zabezpečení zavedlo 24hodinový klíčový záruční mechanismus pro plánování zaměstnanosti podniků, který pomáhá při podpoře obnovení výroby klíčových podniků, a nedávno přispěl k vyřešení problému nedostatku pracovních sil 2.600 společností.

(Jiajia)

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China