Hlavní obsah

V Krnově nejvíce lákaly filmy, koupání a synagoga

Novinky, Tomáš Gaudek

Ze statistiky návštěvnosti, kterou v lednu vypracovalo Turistické informační centrum Krnov, vyplývá, že největší zájem byl vloni o prohlídky synagogy, do které zavítalo o 1 394 návštěvníku více (celkem 5 194 osob) než v roce předcházejícím.

Foto: Tomáš Gaudek
Článek

Dobře si vedla rovněž radniční věž, na niž se vypravilo 648 zájemců (nárůst o 189 osob), a kostel sv. Benedikta v Kostelci, který si prohlédlo 918 návštěvníků (nárůst o 196 osob).

„Naopak Flemmichovu vilu po třech letech, kdy se návštěvnost zvyšovala, vloni navštívilo méně zájemců než v roce předcházejícím, to se zde však za velkého zájmu nejen obyvatel Krnova konala výstava Českých korunovačních klenotů,“ uvedla Markéta Mintálová z turistického informačního centra.

Mezi atraktivitami pak nárůst zájmu zaznamenaly městské lázně, do kterých v loňském roce zavítalo o 718 koupajících více (celkem 21 418 osob) i zrekonstruované městské koupaliště s návštěvností 27 309 osob (nárůst o 1 299 osob).

Celorepublikový trend zvyšující se divácké návštěvnosti se nevyhnul ani Kinu Mír 70, do kterého v roce 2019 zavítalo 47 818 osob oproti 42 621 v roce předcházejícím.

Novinkou loňské turistické sezony bylo otevření discgolfového hřiště v parku u městských lázní. „Zájem o tento druh sportovního vyžití určitě byl. Hodně hráčů má sice své disky, ale i tak možnost jejich zapůjčení u nás nebo v pokladně lázní využilo několik desítek zájemců,“ řekla Markéta Mintálová s tím, že vloni na podzim přivítalo první návštěvníky také Muzeum nábytku, které sídlí v budově bývalé léčebny na Ježníku. „Pro letošní sezonu připravují novinku v podobě expozice modelů autíček, takzvaných angličáků,“ dodala.

Rostoucí zájem zaznamenaly i některé památky v blízkosti Krnova, kdy například rozhlednu Hanse Kudlicha v Úvalně navštívilo o 781 zájemců více (celkem 7 730 osob), či zámek ve Slezských Rudolticích, který si vloni prohlédlo 7 500 návštěvníku, což je o 2 000 osob více než v roce předcházejícím.

„Nově se zájemci mohli vypravit na zámek v Hošťálkovech, který je po dohodě s kastelánkou možné navštívit celoročně. Vloni zde zavítalo 1 680 osob,“ doplnila Markéta Mintálová.

Tradiční Den otevřených památek odstartuje novou turistickou sezonu v sobotu 16. května a také letos u příležitosti jejího zahájení vyjdou Turistické noviny. Vydává je krnovská radnice a čtenáři se z nich dozví mnoho zajímavých informací nejen o památkách, ale i atraktivitách či akcích konaných v Krnově a jeho blízkém okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám