Praha a Pražská plynárenská mají svého zástupce na zasedání Eurogasu v Bruselu

20.02.2020 9:41

Ve dnech 19. a 20. února se koná v Bruselu vrcholné zasedání správní rady Eurogasu. Tuzemské plynárenství na tomto významném a prestižním setkání evropských plynařů zastupuje předseda představenstva městské společnosti Pražská plynárenská a zároveň místopředseda Českého plynárenského svazu Pavel Janeček.

Praha a Pražská plynárenská mají svého zástupce na zasedání Eurogasu v Bruselu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

V rámci zasedání, souvisejících konferencí a diskusních panelů bude řešena celá řada témat, jako například strategie, prognózy a scénáře využití zemního plynu, transformace energetiky, vnitřní trh s energií, vnější energetická politika, problematika spotřebitelů na energetickém trhu nebo budoucí vývoj v oblasti výroby a spotřeby energií.

„Jsem rád, že Praha má prostřednictvím městské společnosti Pražská plynárenská na této významné akci svého zástupce. Nejde jen o otázku prestiže, ale být přímo v centru dění znamená i získat nejnovější informace, navázat významné kontakty a v rámci oficiálních i kuloárních diskusí nastolovat témata, která jsou z našeho pohledu důležitá,“ uvedl v této souvislosti radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Eurogas je nadnárodní organizací reprezentující zájmy evropského plynárenského průmyslu a plynárenských společností, a to například ve smyslu posílení role zemního plynu v rámci energetického mixu, plynulého fungování evropského vnitřního trhu s plynem apod. Funguje již od roku 1990 a jeho členskou základnu tvoří celkem 48 významných společností, národních asociací a mezinárodních organizací z 22 zemí, které jsou zapojeny do obchodu se zemním plynem a distribuce zemního plynu v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…