Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnské Superfinále Winter-Cup tour ovládl tým FK Vegas

V neděli 9. února 2020 se v Brně uskutečnil závěrečný turnaj fotbalové Winter-Cup tour 2019. V brněnské hale TJ Tatran Bohunice vyvrcholila téměř dvouměsíční šňůra fotbalových turnajů, které se postupně konaly v Pardubicích, Olomouci, Ostravě, Otrokovicích, Brně a Praze. Do nedělního Superfinále postoupila osmička vítězů z jednotlivých kvalifikačních turnajů, kteří na závěrečné akci změřily své síly.

Ve velmi silné konkurenci se představila mužstva složená z fotbalistů hrajících nejvyšší české soutěže. „Ano, je pravda, že i když se na naše turnaje mohly hlásit družstva bez omezení věku, pohlaví nebo klubové příslušnosti, v jednotlivých městech se z vítězství radovaly zpravidla týmy, které ve svém kádru měli ostřílené fotbalisty,“ řekl organizátor Lukáš Krbeček.

Ve finále tak mohli fanoušci z tribun sledovat výkony hráčů, kteří během sezony hájí barvy Baníku Ostrava, Hradce Králové, Sigmy Olomouc, MFK Vítkovice, Prostějova, Bohemians 1905 nebo Viktorie Žižkov. Od prvního utkání bylo jasné, že si fanoušci přijdou na své. Velmi vyrovnaná utkání plná pohledných kombinací střídaly skvělé zákroky brankářů na obou stranách. V turnajovém systému každý s každým se nejlépe dařilo týmu FK Vegas, který si i s jednou porážkou v premiérovém Superfinále dokráčel pro vítězství. Vítěz pražského Winter-Cupu tak triumfoval i v republikovém finále a jeho jméno se zapsalo zlatým písmem na putovní pohár, který od letošního roku sjednotil celý projekt pod hlavičku Winter-Cup tour.

Stříbrná pozice patřila při slunečné lednové neděli domácímu týmu Tajná sekta, který se po vítězství v kvalifikačním brněnském turnaji mohl radovat v krátkém sledu z druhého umístění na stupni vítězů. Velkou měrou ke stříbrné pozici dopomohl svými zákroky Matúš Langauer, který byl současně vyhlášen nejlepším brankářem celého Superfinále.

Třetí pozici obsadili Kanárci, kteří svými kombinacemi často přiváděly obrany soupeřů do úzkých a po zásluze si olomoucký vítěz odvezl ceny za třetí místo. Ve žlutém hrající fotbalisté měli ve svém týmu skvěle hrajícího Jiřího Kišku, který byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Odchovanec Sigmy Olomouc, aktuálně hájící barvy druholigového Prostějova, soupeřům prakticky nepůjčoval míč a výraznou měrou se podílel na úspěchu Kanárků.


Celkové pořadí:

1. FK Vegas (Praha)
2. Tajná sekta (Brno)
3. Kanárci (Olomouc)
4. ALL Stars HK (Pardubice)
5. Čechymen (Ostrava)

6. FC Kopyta (Otrokovice)
7. Huaraché (Olomouc)

8. SKUP Olomouc (Olomouc)


„Dnešní den byl skvělým zakončením naší několikaměsíční práce. Turnaj měl vysokou fotbalovou kvalitu a o jeho vyrovnanosti svědčí fakt, že žádný tým neskončil neporažen. Kluci měli možnost konfrontovat se s vítězi z jiných měst a jsem rád, že se vše vydařilo podle plánů a turnaj se obešel bez zranění. Jedná se o naši premiérovou tour, kterou jsme organizovali napříč Českou republikou. Několik let pořádáme turnaje v Olomouci, loni jsme si vyzkoušeli v rámci nultého ročníku expandovat do Zlína a letos jsme se do toho pustili naplno. Odezva je velmi pozitivní, takže věřím, že se uvidíme také v příštím roce. Poděkovat musím nejen všem zúčastněným, ale také organizačnímu týmu a partnerům, bez kterých by to zkrátka nešlo,“ zhodnotil ředitel turnaje Lukáš Krbeček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Hlavinka/Barbora Drozdová | Zdroj Winter-Cup

Štítky winter-cup, futsal, soutěž, SK Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, FC Baník Ostrava, FK Pardubice, Praha, Otrokovice, TJ Tatran Bohunice, fotbalista, Lukáš Krbeček, 1. SK Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské Superfinále Winter-Cup tour ovládl tým FK Vegas  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.