Známá herečka Julie Walters z Mamma Mia statečně bojuje s rakovinou. Vrátí se ještě na filmová plátna?

Známá herečka Julie Walters z Mamma Mia statečně bojuje s rakovinou. Vrátí se ještě na filmová plátna?
Zdroj: CinemArt

Oblíbené herečce Julii Walters, která se proslavila především svými rolemi ve filmech Harry Potter či Mamma Mia, se změnil život. Byla jí totiž diagnostikována rakovina tlustého střeva - bohužel už ve třetím stádiu. Herečka si původně myslela, že lékaři někde museli udělat chybu, jenže doktoři se nemýlili a Julie už rok a půl svádí svůj nejtěžší životní boj.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 20. 02. 2020 11:49

Devětašedesátiletá herečka se svěřila, že její nejnovější film Tajná zahrada, který má do českých kin přijít v květnu, je možná tím posledním, v němž se objeví. Zřejmě i vzhledem ke své nemoci plánuje, že se poté vydá do hereckého důchodu. „Neříkám, že už nikdy nebudu hrát. Ale rozhodně si nemyslím, že se můžu vrátit zpět k filmu, který vyžaduje práci šest dní v týdnu, od pěti od rána do sedmi do večera,“ řekla.

Museli udělat chybu

Rakovina byla Julii odhalena před rokem a půl, kdy lékaři našli dva hlavní nádory v tlustém střevě. „Museli udělat chybu,“ vzpomínala na těžké chvíle pro BBC. Herečka doktora navštívila už o rok dříve s mírnými bolestmi žaludku, které ji způsobovaly mírné nepohodlí. Později však dorazila s vážnějšími příznaky – bolestí žaludku, pálením žáhy a zvracením. Ihned proto byla odeslána na CT vyšetření, které odhalilo rakovinu ve třetím stádiu.

Aktivní herečka zrovna natáčela svůj nejnovější film Tajná zahrada, když jí doktor zavolal a poprosil, aby za ním ihned dorazila do ordinace. „Pořád jsem přemýšlela, že někde museli udělat chybu. Nemohla jsem tomu uvěřit,“ popsala své pocity. A další těžké chvíle ji čekaly doma, když svou diagnózu musela oznámit svému manželovi Grantu Roffeymu. „Nikdy nezapomenu na jeho tvář. Do očí se mu dostaly slzy,“ dodala smutně.

Nemusím se probudit...

Walters se snažila být optimistická. „Můžeme to napravit,“ zaznělo z úst jejího doktora. Ovšem, jak už to bývá, prožila si i těžké chvíle, během nichž se její optimismus vytratil. Krušné časy nastaly především před operací. „Z narkózy se nemusím probudit,“ běželo jí hlavou. Poté, co se ze zákroku probudila, tak měla pocit, jako by zažila něco podivného a cítila se naprosto úžasně. „Je ostrov lásky? Protože jsme o tom mluvily a sledovaly jsme to společně,“ zeptala se na noční směně sestřičky herečka, která podstoupila i chemoterapie.

Kvůli boji s nemocí musela být vystřižena z několika scén jejího nového filmu a také zmeškala premiéru filmu Mamma Mia 2. Agent však její nepřítomnost veřejnosti vysvětlil tím, že herečce praskla kýla, protože svou diagnózu v té době chtěla ještě udržet v tajnosti.

Rakovina herečku změnila. Sama tvrdí, že už není tou stejnou osobou, jakou byla před operací. Nemoc jí určitým způsobem „pomohla“ vystoupit z kolotoče hraní ve filmech a televizi, což měla velmi ráda a bylo jí to příjemné, teď však vidí, jak to bylo stresující a náročné. „Měla jsem dělat dvě velké série, byly tam dva velké filmy. A já prostě nemusela dělat nic. A to bylo skvělé,“ svěřila se Julie.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články