Hlavní navigace

Hlavenka a Obluk investují do dalších třech českých e-commerce projektů

20. 2. 2020

Sdílet

Jiří Hlavenka Autor: Jan Vaca, Internet Info

Tuzemská skupina andělských investorů Garage Angels, která vkládá kapitál do raných fází začínajících firem, podpořila tři nové projekty. Pro uskupení kolem Jiřího Hlavenky (Computer Press, Kiwi.com) a Karla Obluka (AVG) jde o čtvrtou investici během čtyř měsíců. Angels už nedávno investovali do IoT senzorů v pojišťovnictví Senzoor.

Prvním z aktuálně zainvestovaných startupů je mySASY. Za ním stojí Radim Šlachta, který vytvořil aplikaci pro sportovce. Umožňuje analyzovat reakci těla na trénink a napovědět, kdy trénink zintenzivnit a kdy povolit. Aplikaci využívá třeba Zuzana Hejnová.

Druhým z projektu je Chcitoteď.cz. „„Chcitoteď přinese parametry, které trh dosud nezná. Prvním je služba expresní dodávky do 180 minut od objednání. Druhou je doručení v den objednání a třetí je noční dodávka v den objednání,“ věří autor David Holas. Zaměřit se chce na e-shopy i trhy ve středně velkých městech.

Třetí investici je Keyguru, což je od roku 2018 fungující pražská síť zabezpečených boxů pro úschovu klíčů a malých předmětů. Jsou automatizované a propojené s online systémem a mobilní aplikací.

Garage Angels v těchto startupech získali minoritní podíly. Hlavenka uvádí, že nyní jsou v hledáčku skupiny další dvě firmy. O fungování Garage Angels v našem rozhovoru v Karlem Oblukem.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).