Hlavní obsah

Colour Meeting: Lenka Dusilová, Lisa O’Neillová i industriální blues

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Colour Meeting přivítá 24.-25. července v Poličce muzikanty z různých koutů světa. Program doplní také divadelní představení.

Foto: Mona Martinů

Lenka Dusilová

Článek

V Poličce vystoupí v červenci třeba zpěvačka Lenka Dusilová, která právě pracuje na nové desce. Irské balady přiveze melancholická irská písničkářka Lisa O’Neillová. Svým syrovým způsobem zpívá lidové písně i vlastní tvorbu za velmi prostého doprovodu na strunné nástroje.

Nový projekt Jaromíra 99 se jmenuje Letní kapela a hraje písně z repertoáru Priessnitz, Umakart, Jaromír 99 & The Bombers, Václava Neckáře i Kafka Bandu. Slovenský umělec Čavalenky zase rapuje záhorácky o drsném životě na ulici, rasismu, gamblingu, hazardu, drogách, zadluženosti i exekucích.

Vanua2 přinášejí kytarový soul na vysoké úrovni

Kultura

Mezinárodní sestava uKanDanz nabízí aktuální desku Yeketalake plnou okouzlujících melodií a výbušných riffů vytvářejících hypnotickou energii vyzývající k tanci a italsko-peruvijské trio Cacao Mental spojuje zvuky džungle, elektronické groovy, trumpety a kytary. Městské industriální blues čekejte v unikátním projektu Jan Fic & Město, ve kterém se Fic spojil s Martinem E. Kyšperským a Radimem Hanouskem.

Japonskou frašku o mocném strašidle s názvem Jezevec na borovici si připravilo Divadlo Líšeň. Praktické informace a lístky jsou na www.colourmeeting.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám