Pokud kolagen na pleť, tak jedině ten s ověřenými účinky

20.02.2020 | Krása a móda

Neutrácejte peníze za doplňky stravy s kolagenem, které vám nepomohou k mladistvému vzhledu vaší pleti. Vsaďte na jistotu a při výběru se omezte na ty produkty, jejichž účinek byl potvrzen klinickými studiemi na lidech a zároveň produkty, které nenabízí „pouze“ kolagen ale i další složky podporující jeho účinky

Ze všech typů kolagenu je k omlazení pleti určený jediný, kolagen typu I. Ostatní kolageny jsou pak určeny ke zlepšení stavu kloubů a šlach! Ovšem pozor, samotné užívání kolagenu typu I nijak nezaručuje viditelné výsledky. Abyste skutečně dosáhly mladistvému vzhledu pleti, je třeba užívat kolagen upravený tak, aby jej vaše tělo bylo schopnost vstřebat a efektivně zužitkovat.

Znamená to, že…?

Honí se vám teď hlavou myšlenky na všechny levné produkty s kolagenem všech forem, které se vás snaží oslnit nízkou cenou či velkými dávkami kolagenu? Ano, část z těchto produktů obsahuje hlavně kolagen typu II či III, případně kolagen typu I zpracovaný tak, že jej vaše tělo nedokáže využít.

Právě proto je nutné si před koupí kolagenových přípravků zjistit, jestli jejich složení má účinky prokázané vědeckými studiemi prováděných na lidech, či se opírají pouze o „velkohubá“ reklamní tvrzení.

Zjišťováním si informací o původu a vlastnostech kolagenu také můžete předejít situaci, kdy v rámci kolagenových přípravků dostáváte do svého těla puriny, tuky či dokonce pozůstatky antibiotik, které mohou být součástí špatně zpracovaného kolagenu, viz zde.

Kvalitní kolagen typu I je sice schopen vám přinést výsledek v podobě mladšího vzhledu pleti, jeho účinky lze však kombinovat s dalšími látkami, jež schopnosti kolagenu násobí! Výhodou samozřejmě je, pokud jsou tyto látky rovnou obsaženy v doplňku stravy, máte tak jistotu toho, že kombinované látky spolu pracují navzájem a dostáváte jich přesně tolik, kolik je vaše tělo schopno zužitkovat.

Co by měl být schopen poskytnout kvalitní doplněk stravy s kolagenem?

U doplňku stravy, který se za své složení nestydí, prodejce či výrobce zpravidla uvádí:

  • jaký typ kolagenu a v jakém množství obsahuje,
  • jak byl kolagen zpracován,
  • konkrétní klinické studie prokazující pozitivní vliv kolagenu na pleť,
  • konkrétní klinické studie prokazující pozitivní vliv na pleť u dalších látek, jež jsou součástí složení.

Například, doplněk stravy COLLAGEN + 11 by Anna Brandejs uvádí toto složení

 Aktivní látka

Množství v denní dávce

Rybí kolagen

2500 mg

Extrakt z granátových jablek (extrakt ze semen 40%)

500 mg

Vitamin C (kyselina L - askorbová)

200 mg

Extrakt z pšeničných semen (Ceramosidy)

30 mg

Kyselina hyaluronová

25 mg

Vitamín D

25 mg

Vitamín E (tokoferol)

12 mg

Zinek (glukonan zinečnatý)

10 mg

Vitamín B5 (kyselina pantotenová)

6 mg

Lykopen

5 mg

Měď (copper citrate)

1 mg

Vitamín B7 (biotin)

50 mcg

Tyto informace o kolagenu

Rybí kolagen Naticol® (patentovaný rybí kolagen) je tvořen především I. typem kolagenních peptidů, které se do organismu dobře vstřebávají, a zůstávají tak vysoce účinné. Získává se z vysoce kvalitních syrových rybích kůží specifickou enzymatickou hydrolýzou. Díky procesům demineralizace a filtrace má 100% čistotu, která je na trhu s doplňky stravy unikátní. Z jeho vysoké využitelnosti v těle těží jak kůže, jejíž omlazení i hojení podporuje, tak klouby. Podporovat může také hubnutí.

Klinické studie prokazující účinky látek obsažených ve složení

1) Duteil, L., Queille-Roussel, C., Maubert, Y., Esdaile, J., Bruno-Bonnet, C., Lacour J.-P. Specific bioactive natural type 1 collagen peptides oral intake reverse skin aging signs in mature women. Journal of Aging Research & Clinical Practice 2016 ; 5(2): 84 - 92

2) Bizot, V., Cestone, E., Michelotti, A., Nobile, V. Improving Skin Hydration and Age-related Symptoms by Oral Administration of Wheat Glucosylceramides and Digalactosyl Diglycerides: A Human Clinical Study. Cosmetics 2017; 4, 37

Více o COLLAGEN + 11 by Anna Brandejs najdete zde.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat