Něco podobného jsem ve své kariéře dosud nezažil, komentoval přesun do Weberova kádru Zelený

Něco podobného jsem ve své kariéře dosud nezažil, komentoval přesun do Weberova kádru Zelený

Sedmadvacetiletý zadák Jaroslav Zelený už stačil během své boleslavské mise potkat trenéry Marka Kuliče i Adriana Rolka, s nimiž ho pojí hradecká minulost. Kvůli známým tvářím však v posledních dnech trikot nepřevlékal...

Proč došlo k jeho přesunu ze Slavie do města automobilů až na poslední chvíli a ne na startu zimní pauzy? "Byla to značně hektická situace. Dohoda klubů na poslední chvíli a hned odjezd na první ligový zápas, který navíc nedopadl dobře, něco podobného jsem ve své kariéře dosud nezažil. Taky jsem si myslel, že to bude o něco rychlejší, dokonce jsem počítal, že s Boleslaví odcestuji na Maltu, ale trenéři Slavie neměli v kádru tolik hráčů, kolik by si představovali, proto s mým uvolnění váhali a z tohoto důvodu se přesun ze Slavie do Boleslavi táhnul. Určitě by bylo pro mě lepší, kdybych byl s boleslavským týmem větší část přípravy, ale dnes si říkám, že hlavní je, že to dopadlo," liboval si na webu fkmb.cz někdejší hráč Karviné či Jablonce, který by měl na nynější adrese pobýt do letošního června.

Sešívané opustil kvůli většímu hernímu vytížení. "Ve Slavii je konkurence pro každého hráče větší, než v jiných tuzemských týmech, a když bylo pro letošní jaro jasné, že Slavia bude hrát jenom zápasy české ligy, tak bylo pro mě lepší odejít na hostování tam, kde budu mít větší šanci pravidelného zápasového vytížení. Důležitým faktorem pro mě bylo, že se známe s trenérem Weberem z působení v Karviné. Byli jsme v kontaktu od začátku loňské podzimní sezóny, kdy už jsem zvažoval odchod ze Slavie na hostování. Pro každého hráče je důležité, když ho chce trenér, a to v mém případě platilo dlouhodobě," ozřejmil na fkmb.cz nový kolega Wágnera, Budínského, Pudila a spol.

Jaké si pro jarní část stanovil osobní i týmové ambice? "Vnímám, že Boleslav přišla o hodně gólů odchody Komličenka, Mešanoviče a Buchy. Je škoda, že alespoň jeden z nich nezůstal, ale jsou tady kluci, kteří je můžou nahradit, i když to bude pro ně těžké. Samozřejmě si přeji s Boleslaví vyhrát co nejvíce zápasů, takové ambice má snad každý tým, a osobně abych nastupoval pravidelně, což se mně ve Slavii nedařilo. Chci v aktuální jarní sezóně odehrát co nejvíce zápasů a být co nejvíce platný boleslavskému týmu," zakončil webem fkmb.cz citovaný Zelený, který už se těší na první duel před domácím publikem. "Budeme chtít napravit nepodařený začátek sezóny z Českých Budějovic, ale Slovácko je velmi nebezpečný a nevyzpytatelný soupeř."