Zavřít reklamu

Často se stává, že nám na naše smartphony dorazí nevyžádané zprávy všeho druhu. Může se jednat o nejrůznější obchodní sdělení, spam, zprávy zaslané omylem nebo dokonce phishing. Nebývá ale běžné, že by nám nevyžádanou – a navíc ještě nanejvýš podivnou – zprávu zaslal přímo výrobce našeho smarpthonu. Majitelé některých smartphonů produktové řady Galaxy ale tuto zkušenost přece jen mají, a to poměrně čerstvou.

Inženýrům ze společnosti Samsung se totiž dnes ráno záhadným způsobem podařilo rozeslat majitelům Samsungů Galaxy po celém světě zvláštní zprávu, na které skvěla pouze jednička – nic víc. Pokud jste si i vy stali jedním z adresátů této záhadné textovky, pak vězte, že se údajně jednalo o součást procesu interního testování funkce „Find My Mobile“ od Samsungu. Jihokorejský gigant se v průběhu dnešního dne všem svým zákazníkům, které tato chyba zasáhla, veřejně omluvil za způsobené nepříjemnosti. Podle firmy neměla zpráva, zaslaná omylem, žádný vliv na fungování příslušných smartphonů.

Společnost Samsung vydala mimo jiné například prohlášení na svém britském Twitteru. V příspěvku stálo, že upozornění, související s Find My Mobile 1, bylo omylem rozesláno „na omezený počet zařízení Galaxy“. Funkce Find My Mobile slouží – podobně jako její protějšek u Apple zařízení – k vyhledání ztraceného zařízení. Uživatelé mohou tuto funkci využít také k jeho uzamčení nebo smazání na dálku v případě, že došlo k jeho odcizení.

Není zatím jasné, jak velký je počet zákazníků, kteří záhadnou textovou zprávu obdrželi, její výskyt je nicméně hlášen také uživateli u nás i na Slovensku.

Obdrželi jste i vy dnes na svůj Galaxy smartphone záhadnou jedničku?

Samsung Galaxy A71 fb

Dnes nejčtenější

.