Americký podnikatel a výkonný ředitel společnosti Amazon Jeff Bezos vytvořil nový rekord koupí luxusní nemovitosti v Beverly Hills v Los Angeles. Ta ho přišla ho na 165 milionů amerických dolarů, což je částka dosahující skoro 4 miliard českých korun.

Sídlo známé jako Warner Estate ještě donedávna patřilo mediálnímu magnátovi Davidovi Geffenovi, původně byl však devítiakrový pozemek majetkem Jacka Warnera, bývalého prezidenta společnosti Warner Bros Studios. Megalomanské sídlo bylo postaveno ve 30. letech minulého století. Na dřevěné podlaze, která byla v domě použita, prý klečel sám Napoleon, když žádal Joséphinu de Beauharnais o ruku.

FOTO: Jak vypadá nové luxusní sídlo Jeffa Bezose? Nemovitost hlavy Amazonu přišla na čtyři miliardy

Jak vypadá nové luxusní sídlo Jeffa Bezose? Nemovitost hlavy Amazonu přišla na čtyři miliardy - stažený souborJak vypadá nové luxusní sídlo Jeffa Bezose? Nemovitost hlavy Amazonu přišla na čtyři miliardy - jeff-bezos-new-mansion-1581629676Jak vypadá nové luxusní sídlo Jeffa Bezose? Nemovitost hlavy Amazonu přišla na čtyři miliardy - 5e162f6bb2e66a43e91d85c7Jak vypadá nové luxusní sídlo Jeffa Bezose? Nemovitost hlavy Amazonu přišla na čtyři miliardy - studio-executives-of-m-g-m-seated-left-to-right-ben-news-photo-1581619674Jak vypadá nové luxusní sídlo Jeffa Bezose? Nemovitost hlavy Amazonu přišla na čtyři miliardy - 5e4577944b661b381837b622
Další fotky
Jak vypadá nové luxusní sídlo Jeffa Bezose? Nemovitost hlavy Amazonu přišla na čtyři miliardy - 5e4577943b62b7333224a6e7Jak vypadá nové luxusní sídlo Jeffa Bezose? Nemovitost hlavy Amazonu přišla na čtyři miliardy - 5e4577943b62b733440ceb42Jak vypadá nové luxusní sídlo Jeffa Bezose? Nemovitost hlavy Amazonu přišla na čtyři miliardy - 5e4577944b661b380b224924

V objektu o velikosti šesti fotbalových hřišť se nachází rozlehlé zahrady, terasy, dva penziony, školka, tři skleníky, tenisový kurt, bazén, vlastní servisní garáž i devítijamkové golfové hřiště. Pokud byste pak Jeffa Bezose někdy navštívili, k dispozici budete mít stylový dům pro hosty, který je pravděpodobně větší, než většina normálních domů, které pro hosty nejsou.

Sídlo Warner Estate se rozkládá na pozemku o velikosti 3,8 hektaru.

Sídlo navíc patřilo k místům, kde se v zlaté éře Hollywoodu scházeli tehdejší nejvlivnější lidé a oddávali se honosným večírkům a oslavám. „Pamatuji si na jednu silvestrovskou párty v roce 1939 nebo 1940,“ řekla pro Architectural Digest Olivia de Havellandová. „Všichni muži měli nádherné bílé kravaty. Za barem byl Errol Flynn, já sama sem přišla za doprovodu Howarda Hughese. Všechny ženy byly naprosto nádherně oblečené a elegantní.“ Warner Estate svou přítomností jednou dokonce poctil i sám Albert Einstein.

Po smrti Jacka Warnera zůstalo panství ovdovělé Anně Warnerové, která v roce 1978 odmítla za nemovitost nabídku ve výši 25 milionů dolarů. V roce 1990 však přišla neodolatelná, rekordy trhající nabídka Davida Geffena, a ten si sídlo za částku dosahující 50 milionů dolarů zakoupil. Ačkoliv některé původní věci, jako vzácná dřevěná podlaha, byly zachovány, sídlo od této chvíle začalo procházet velkou řadou změn.

Jeff Bezos vytvořil koupí megalomanské nemovitosti v Los Angeles nový rekord.

Bezos, jehož majetek v dnešních dnech dosahuje 131 miliard dolarů, hledal vhodnou nemovitost v Beverly Hills už nějaký čas, a to i přes skutečnost, že v této oblasti již dva domy vlastní. Nedávno si navíc zakladatel Amazonu zakoupil luxusní bydlení v New Yorku za více než jednu a půl miliardy korun.

Michal Švehla

Penthouse za 58 milionů dolarů je jednou ze tří nemovitostí, kterou Jeff Bezos v New Yorku zakoupil.

Zakladatel Amazonu si pořídil v New Yorku bydlení za více než jeden a půl miliardy. Podívejte se do jeho luxusního penthousu

Komentáře