Sociální sítě
Nahoru

Ústečtí patrioti sebrali 100 tisíc na léčbu brankáře Radima Nováka

Už sto tisíc korun se podařilo shromáždit na léčbu Radima Nováka, bývalého brankáře FK Ústí nad Labem. Loni v listopadu mu lékaři diagnostikovali rakovinu slinivky břišní. Sbírka odstartovala na Centropol plese severočeských patriotů, který se konal 15. února v Ústí nad Labem.

Britští Londonbeat roztančili ústecký Centropol ples patriotů.

Rodina a přátelé Radima Nováka oslovili Lenku Graf, zakladatelku Nadačního fondu Energie pomáhá s prosbou o pomoc. Energetici z Centropolu se následně spojili s organizátorem plesu Liborem Zajíčkem a v předvečer plesu se k nápadu připojili i další partneři.

Sbírku na léčbu bývalého brankáře FK Ústí nad Labem Radima Nováka vyhlásil Aleš Pospíšil z Centropolu

Je skvělé, že se mezi patrioty našla doslova bleskem tahle prima parta lidí, která se umí skvěle pobavit a zároveň i myslet na ty, kterým v tuto chvíli do smíchu moc není. Už teď máme pro Radima připravených 100 tisíc korun, které mu chceme co nejdříve předat prostřednictvím Nadačního fondu Energie pomáhá. Snad jsme akcí inspirovali i ostatní, kteří mohou Radimovi přispět,“ říká Aleš Pospíšil, manažer vnějších vztahů Centropolu.

Radim Novák byl v letech 2005 – 2015 stálicí v brance FK Ústí nad Labem, v jehož dresu nastoupil ke 13 prvoligovým a 223 druholigovým utkáním. Při postupu Ústí nad Labem do 1. ligy v roce 2010 byl brankářskou jedničkou klubu. Po konci hráčské kariéry začal učit a trénovat mládež.

K atmosféře již 11. ročníku plesu, který měl charitativní přesah, přispěla velkou mírou i kultovní anglická kapela počátku 90. let Londonbeat, která zde odzpívala své největší hity. Na plese vystoupila i skupina Chinaski, Hana Zagorová, Petr Rezek a další umělci.

Číslo účtu, na který lze přispět a pomoci tak Radimovi v boji s rakovinou: 4192599043/0800

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.