Jednička Thiem na antuce v Rio de Janeiru znovu potřeboval tři sety

21. 2. 2020, 08:48
Aktuality 19
ATP RIO DE JANEIRO - Nejvýše nasazený Dominic Thiem na antukovém turnaji ATP 500 v Riu de Janeiro znovu potřeboval tři sety. S Jaumem Munarem ztratil úvodní sadu a ve druhé prohrával o brejk, ale nakonec španělského antukáře po obratu zdolal a vyhrál s ním i třetí souboj. O semifinále se šampion ročníku 2017 utká se 128. hráčem světa Italem Gianlucou Magerem.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem si na letošním Australian Open zahrál potřetí v kariéře a poprvé mimo French Open ve finále grandslamu. Na premiérový titul však opět nedosáhl, když v pěti setech podlehl Novakovi Djokovičovi.

Tento týden na rozdíl od většiny elitních tenistů startuje už tradičně na antuce. Pátým rokem po sobě se účastní podniku ATP 500 v Rio de Janeiru, kde v roce 2017 triumfoval, ale loni vypadl hned v prvním kole.

Na brazilské antuce zatím vůbec nepůsobí přesvědčivě. Do rozhodující sady musel největší favorit proti domácímu outsiderovi ze čtvrté stovky žebříčku Felipemu Meligenimu i ve čtvrtek proti trápícímu se 99. hráči světa Jaumemu Munarovi.

Thiem se rozehrál až za stavu 6-7 0-2, ve zbytku druhé sady 22letému Španělovi povolil jediný game. V rozhodujícím setu musel hned v úvodním gamu likvidovat dva brejkboly a v sedmé hře nedokázal potvrdit brejk, přesto po dvou hodinách a 42 minutách zvítězil 6-7(5) 6-3 6-4 a s Munarem vyhrál i třetí souboj.

Sám Rakušan po utkání přiznal, že není v nejlepší formě. "Nehraju tak dobře jako v Austrálii, ale to je normální. Na antuce hraju svůj první turnaj od srpna, hodně jsem teď cestoval a ještě nejsem fyzicky ani psychicky na vrcholu formy."

V prvním kole potřeboval ošetření kolene, které si v dějišti turnaje narazil o dveře, v souboji o čtvrtfinále už bolest necítil. "Dneska to bylo naprosto v pohodě, bolest už vůbec necítím. Bál jsem se, protože s koleny jsem nikdy potíže neměl. Můj fyzioterapeut odvedl skvělou práci a dneska jsem hrál bez omezení."

Ve čtvrtfinále čeká nasazenou jedničku Gianluca Mager. Pětadvacetiletý italský kvalifikant, kterému v žebříčku patří 128. místo, přehrál 6-3 7-6(5) dalšího úspěšného kvalifikanta Joaa Domínguese a poprvé v kariéře na turnajích ATP postoupil mezi nejlepší osmičku.

Borna Čorič zdolal 6-3 1-6 7-6(5) domácí 19letý talent Thiaga Seybotha Wilda a poprvé od loňského září vyhrál dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále se nasazený chorvatský tenista utká s Lorenzem Sonegem. Ital zvládl oba tie-breaky proti turnajové dvojce Dušanovi Lajovičovi.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1.915.485 dolarů
čtvrteční výsledky (20. 2. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (1-Rak.) - Munar (Šp.) 6-7(5) 6-3 6-4
Sonego (It.) - Lajovič (2-Srb.) 7-6(5) 7-6(5)
Čorič (5-Chorv.) - Seyboth Wild (Braz.) 6-3 1-6 7-6(5)
Mager (It.) - Domíngues (Portug.) 6-3 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
FulnekUltras
https://www.sport.cz/fotbal/ostatni/clanek/1230680-maradonovi-dorucili-tajemny-balicek-na-lavicku-treneri-branili-kameram-ve-vyhledu.html
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/KAndersonATP/status/1230852467262398465
Reagovat
kada.tom
Borna i Dom zatím v Riu musí těžce bojovat, ale zatím se jim daří vyhrávat, snad v tom budou pokračovat :-)

jinak pakliže Dom vyhraje QF s nějakým no name Italem (fakt vůbec nevím o koho jde), stane se poprvé v kariéře světovou trojkou :-)
Reagovat
Elip13
To je super:)). Zaslouženě. Tak snad to klapne
Reagovat
FulnekUltras
Žebř tady neříká zhola nic. Obstát v jámě lvové mezi jižanskými antukářskými šílenci se vždycky počítalo. ;-)
Reagovat
turista
Ano. Ale Dominic to má těžké. Už se zařadil mezi tenisové megahvězdy a každý outsider se chce na něj prostě vytáhnout a potrápit ho. Tohle Djokovič, Nadal a Federer a další hráči z první desítky znají.
Reagovat
turista
Nejlíp se s tímhle vyrovnává Nadal. Každého bažanta se v prvním zápase pokusí spráskat dvěma kanáry. A výsledek je ten, že takový soupeř se pak v dalších zápasech proti Nadalovi psychicky položí už v šatně a na kurtu se porazí v podstatě sám.
Reagovat
FulnekUltras
Souhlas. Řezat ty haranty, co se do nich vejde - dokud ještě můžem. ;-)

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/muz-v-liberecke-tramvaji-pozadal-o-uvolneni-mista-pro-zenu-o-berlich-zmlatili-ho-40314263
Reagovat
smazaný uživatel
Má problém vyhrát z jeho pohledu úplně jednoduchý turnaj bez významné konkurence. To není poprvé.

Tyhle antukové eventy musí dvojnásobný finalista RG vyhrávat s prstem v nose a ne se trápit s hráči mimo TOP300, nebo Munarem.

Rio musí úplně jasně vyhrát.
Reagovat
Cico93
Súhlasím.
Dom má s nižšie postavenými hráčmi problémy, veď aj AO sa tam naťahoval 5 setov v úvodných kolách.
Je ale pravda, že v južnej Amerike sa hraje extrémne ťažko.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně bude asi dělat to, že pořád nemá tak velký respekt, jako BIG3. Tudíž ti níže postavení hráči proti němu hrají svůj standard a nevymýšlí jiné blbosti.

Při konfrontaci BIG3 vs. ostatní jde vidět, jak mnohdy ti outsideři příjdou na kurt s přelomovou strategii jak vyhrát zápas a většinou končí bez zisku setu.
Reagovat
gigin
Má problémy s kolenem. Ani nevěděl, jestli nastoupí do druhého kola. Něco mu tam ruplo.
Reagovat
Krisboy
To je tzv. Fedexova nemoc.
Reagovat
Mantra
tak motivace asi nebude top,by mě taky nebavilo hrát s céčkem-déčkem
Reagovat
steve79
Ono to jení tak jednoduché hrát s hráčem, kterého nikde neviděl hrát. Nějaký část trvá než si zvykne na jeho hru.
Reagovat
Patik
tak ono je to také vyvážené toto sú turnaje kde najviac zaberajú títo antukári z druhej tretej stovky tu vedia že majú šancu..a ani pre Thiema to nieje nejak dôležitý turnaj skôr menšia predpríprava..je iné keby stretol trebárs Munara niekde na antukovom Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš, jakoby Thiem vyhrával antukové Masters každý měsíc.

Jeho max na antuce je pětistovka.
Reagovat
Patik
No hej ale ten prístup k väčším turnajom je iný..aj k zápasom..inak pristupuje príklad k Munarovi v Riu a inak zase k Nadalovi v Madride.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, to je strašná blbost, co jsi napsal. Zaprve Thiem neni Nadal. I Nadal by Rio jen tak lehce nevyhral. Navic, kdyby jsi působil na okruhu tak vis, jaky je soucasny tenis vyrovnany. A zvlast hrat s antukarema na antuce je slozite. Proste je to blbost, ze by to mel vyhrat s prstem v nose
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist