Sociální sítě
Nahoru

Salon Exceptional Watches zahájil předprodej

Předprodej vstupenek na letošní výstavu Salon Exceptional Watches v pražském paláci Žofín byl právě zahájen. O některých značkách je již rozhodnuto, jiné svou účast právě řeší. Je tedy jisté, že se slavná budova na Slovanském ostrově opět rozezní tikotem mechanických časomír, a to 16. a 17. října. Ještě než se tak stane, podařilo se opět vyzpovídat organizátora Jana Pokorného.

Dle jakých parametrů jste určoval termín letošní výstavy SEW?

Našli jsme si již pevný termín, který nekoliduje s žádnými jinými výstavami na světě a osvědčilo se nám to. V Evropě jsme v současné chvíli dle ohlasů ze zahraničí asi nejzajímavější výstava luxusních hodinek mimo Švýcarsko. Jsme termínově po významné mexické výstavě SIAR – největší výstava luxusních hodinek v jižní Americe, ze které k nám přelétá hned několik zástupců značek i se svými hodinkami.

Jan Pokorný a Jean-Marie Schaller na loňské výstavě SEW, která se poprvé konala v paláci Žofín

Byl jste se osobně podívat na Inhorgentě v Mnichově? Chystáte se na další menší výstavy v dalších zemích?

Ano, mnichovskou Inhorgentu jsem si nenechal ujít, ale musím přiznat, že mě trochu zklamala. Popravdě jsem čekal, že uvidím více výjimečných hodinek a je patrný trend, že je výstava zaměřena spáše na obchodníky se šperky a fashion hodinkami. Samozřejmě nechyběly i tradiční značky, jako Junghans, Tutima, MeisterSinger, Mühle Glashütte, Sinn či Erwin Sattler, což poukazuje hlavně na to, že nejvíce cílí na domácí trh. Uvidíme v příštích letech, třeba se hodinářská sekce rozroste. Osobně se navíc chystám i na další veletrhy. S očekáváním změn a velkou zvědavostí mířím do Ženevy na veletrh Watches and Wonders, tedy bývalý SIHH, a následně samozřejmě do Basileje na Baselworld.

Jan Pokorný ve společnosti Sandry Parmové, která se v březnu objeví na titulní straně magazínu Top Class. Loňský ročník navštívil i blogger Chronondo (vpravo)

Co bude letos v rámci vaší výstavy jiné oproti loňskému ročníku?

Na rozdíl od loňského roku, kdy jsme vsadili na sobotu a neděli, se vracíme zpět k lépe funkčnímu modelu vystavovat v pátek a sobotu. Budeme měnit i složení a rozestavění značek. Pravděpodobná varianta je i rozšíření do dalšího patra, na čemž právě intenzivně pracuji. Lehce se bude upravovat i koncept VIP společenského večera.

Chystáte nějaké hodinářské překvapení?

Každý rok se snažíme přivést na SEW nějaké překvapení. Minulý rok to byla extravagantní značka Karoshi. Letos to bude opět něco velice atraktivního – zatím si to ale necháme jako tajemství (smích). Určitě bude také na SEWu představeno několik českých i světových premiér.

Jaké jsou vaše vize do dalších let. Nabízí se možnost návratu do Brna?

Vzhledem k tomu, že už bychom se s tímto počtem značek do Moravské galerie nevešli, tak v nejbližší době návrat do Brna neplánujeme. Je ale možné, že se v budoucnu nějakou formou v Brně opět ukážeme. Máme ambici přilákat větší množství návštěvníků, značek a médií ze zahraničí a Praha s mezinárodním letištěm je k tomu ideální varianta.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.