Očekávané události v sobotu 22. února

Očekávané události v sobotu 22. února
22. února 2020 Události Autor: Hana Kašpárková

Nabízíme výběr událostí, které očekáváme v sobotu 22. února 2020.

V Želivě proběhne v 11h mše za oběti komunistické zvůle, povede ji královéhradecký biskup Jan Vokál. Je součástí dvoudenní vzpomínkové akce k 70. výročí úmrtí pátera Josefa Toufara, která začala v pátek.

V Boskovicích si připomínají 100. narození kardinála Tomáše Špidlíka. Ve 13h proběhne setkání u jeho památníku se sochařkou Magdalénou Roztočilovou. O hodinu později započne komentovaná prohlídka výstavy s názvem Z celého srdce věnována životu kardinála. V podvečer ukončí program představení knihy Richarda Čemuse s názvem ´Život není čas, ale setkání´.

Na faře v Bílovicích na Uherskohradišťsku pokračuje setkání mladých "Mazec". Je určeno pro dospělé od 18 do 30 let a dnes je kromě kreativních dílen a posezení v čajovně čeká přednáška o. Romana Kubína z Diecézního centra mládeže na téma: Mezigenerační vztahy.

V Praze jsou dnes bezplatné prohlídky města k příležitosti Mezinárodního dne průvodců.

V Táboře zahajují výstavu fotografií z archivu Šechtl a Voseček nazvané Jak Tábor slavil 500. Na snímcích jsou Tomáš Garrigue Masaryk, Edvard Beneš či zachycen sokolský slet. Výstava potrvá do května.

Mimořádné otevření hlásí zámek Zákupy na Českolipsku. Třicetiminutová prohlídka návštěvníky seznámí s tím, co se na zámku děje v zimě.

Dnes začínají letošní první práce na opravách dálnice D1. První přípravné práce začnou u sjezdu na Benešov na 21. kilometru. Do konce roku chce stát otevřít 37 kilometrů. Jde o největší část od zahájení oprav před sedmi lety. Na včerejší tiskové konferenci to řekl ministr dopravy Karel Havlíček. Dálnice by měla být dokončená v příštím roce.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony