Raonic je po osmi měsících v semifinále, v Delray Beach ho čeká Opelka

22. 2. 2020, 08:38
Aktuality 2
ATP DELRAY BEACH - Milos Raonic v Delray Beach porazil domácího Steva Johnsona, oplatil mu předloňskou porážku a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1. V prvním semifinále od loňského června, do kterého postoupil bez ztráty setu, bude čelit dalšímu Američanovi Reillymu Opelkovi.
S. Johnson a M. Raonic

Milos Raonic už čtyři roky čeká na svůj 9. titul, ve finále si zahrál naposledy v červnu 2018. Za ukončením černé sérii míří tento týden v Delray Beach, kde plní roli nasazené dvojky a cestou do semifinále neztratil ani set.

Devětadvacetiletý Kanaďan na Floridě potvrdil roli favorita proti Uzbeku Denisi Istominovi, Němci Cedriku-Marcelu Stebemu a v pátečním čtvrtfinále zvládl i těžký souboj s domácím Stevem Johnsonem. 

Bývalý třetí hráč světa Raonic si s o rok starším Američanem poradil 7-6 6-3, když vývoj prvního setu otočil ze stavu 1-3. Ve vzájemné bilanci tak vede už 4-1, když jedinou porážku utrpěl předloni právě v Delray Beach. 

"Už jsme spolu párkrát hráli a tak jsme věděl, co me čeká. Byl jsem na zápas dobře připravený, držel se plánu a to mi pomohlo dojít za vítězstvím," komentoval finalista Wimbledonu z roku 2016.

Do semifinále Raonic postoupil poprvé od loňského června a bude se v něm snažit ukončit o ještě rok delší čekání na finále. Finalista z roku 2017 se o něj utká s dalším domácím vyzyvatelem Reillym Opelkou, s nímž se utkal zatím jen jednou a loni na trávě ve Wimbledonu zvítězil 3-0 na sety.

Dvaadvacetiletý Opelka ve čtvrtfinále porazil 6-3 6-4 Jihokorejce Soon Woo Kwona a poprvé v sezoně postoupil do semifinále. Zatím jediné finále si zahrál loni v New Yorku, kde zároveň slavil titul.

Jednadvacetiletý Francouz Ugo Humbert ve čtvrtfinále smetl 6-1 6-2 domácího Francese Tiafoea a bude útočit už na druhé letošní finále. Šampion z Aucklandu si o něj zahraje s Japoncem Jošihitem Nišiokou, který zastavil domácího Brandona Nakashimu.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 673.655 dolarů
páteční výsledky (21. 02. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Raonic (2-Kan.) - Johnson (USA) 7-6(6) 6-3
Opelka (4-USA) - Soon Woo Kwon (J. Korea) 6-3 6-4
Humbert (6-Fr.) - Tiafoe (USA) 6-1 6-2
Nišioka (Jap.) - Nakashima (USA) 3-6 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Reily Popelka tak leda
Reagovat
Mantra
Ralph Wiggum
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist