Přehlídka Erdem byla inspirovaná módními fotografiemi od Cecila Beatona

Přehlídka Erdem byla inspirovaná módními fotografiemi od Cecila Beatona

Značka Erdem je známá svými květinovými nášivkami, tentokrát ale zašel módní ředitel Erdem Moralıoğlu ještě dál. Nechal se inspirovat snímky od anglického módního fotografa Cecila Beatona, který tvořil ve 20. století.

Londýnský týden módy s sebou přinesl jednu z nejromantičtějších sbírek sezony. Inspirací pro vznik nové kolekce značky Erdem byly fotografie od umělce Cecila Beatona. V březnu se v anglické Národní galerii otevře výstava jeho snímků z 20. a 30. let 20. století. Erdem se snažil zkoumat Beatonovu práci a transformovat ji do nynější doby. Ačkoliv mnoho věcí z dekád 1920 a 2020 jsou stále stejné: třpytky, balonové rukávy, kožešina a vysoké límce. I po sto letech se jedná o aktuální kousky, které lidé normálně nosí. Některé modely byly téměř identické s těmi, které na sobě měli lidé na portrétech od Beatona. Například prominent Stephen Tenant měl na snímku z 30. let lesklý kožený kabát, který Erdem věrohodně napodobil.

Ve sbírce nechyběly typické květinové motivy, bez kterých by to nebyla ta pravá erdemovská přehlídka. Objevily se jak na romantických halenkách, tak i na šatech. Erdem vytvořil rovněž několik kabátů rovného střihu, elegantních rób nebo modelů s krajkovými nášivkami.

Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram