Disney+ se zpozdí. Do Česka dorazí streamovací služba nejdříve koncem roku

The Walt Disney Company se streamovací službou Disney+ je zřejmě největším konkurentem hegemona Netflix, protože za tři měsíce od spuštění získala 28,6 miliónu platících zákazníků. Disney+ těží především z rozsáhlé knihovny od věhlasných studií Fox, Pixar, Marvel, Lucasfilm či National Geographic.

Před startem platformy Disney+ uvedla mateřská společnost The Walt Disney Company, že chce do pěti let získat 60 milionů platících zákazníků. Necelých 30 milionů zákazníků po pár měsících provozu však značí, že původní odhady byly velmi střídmé. Velký potenciál růstu nabízejí především země, v nichž „plusko“ zatím není dostupné. V současnosti je služba funkční od 12. listopadu v USA, Kanadě a v Nizozemsku a od 19. listopadu v Austrálii, Portoriku a na Novém Zélandě.

Během konferenčního hovoru u příležitosti oznámení finančních výsledků za poslední čtvrtletí prohlásil generální ředitel The Walt Disney Company Bob Iger, že v další vlně, která proběhne 24. března, dorazí Disney+ do Francie, Itálie, Irska, Německa, Rakouska, Španělska, Švýcarska a Velká Británie. O pět dní později má následovat Indie. Další vlna dorazí v létě letošního roku a „plusko“ bude zpřístupněno pro Belgii, Dánsko, Finsko, Norsko, Portugalsko a Švédsko.

Česká kotlina společně se Slovenskem tak nejspíš spadá do kolonky „východní Evropa“, což by podle loni zveřejněného plánu znamenalo, že ke spuštění služby dojde nejdříve v prvním kvartálu fiskálního roku 2021, tedy v posledním kalendářním období roku 2020. Ovšem je možné, že spouštění ve východní Evropě bude rovněž probíhat ve vlnách a nic nezaručuje, že se Česko či Slovensko objeví v hned v té první. Globální dostupnost Disney+ je předpokládána do konce fiskálního období 2021, tedy do podzimu roku 2020.

Disney+ nabízí například seriál Mandalorian (2019), který se stal vlajkovou lodí nově spuštěné služby. Do The Walt Disney Company patří také americká streamovací služba Hulu, která se zaměřuje na pořady pro starší diváky, zatímco „plusko“ cílí především na mladší populaci. Hulu má v Americe okolo 30 miliónu předplatitelů a Bob Iger má již plány na její globální rozšíření. To ovšem nenastane dříve než ke konci roku 2021, protože přednost má Disney+.

Související

Papež František

Vatikán se snaží jít s dobou. Papež v dokumentu hovoří o migraci, sexu i potratech

Sexuální identita, feminismus, potraty, migrace či zneužívání mladistvých církevními činiteli jsou témata, o nichž papež František hovoří s desítkou mladých lidí z různých částí světa v dokumentu nazvaném Amén. Francisco responde (Amen. František odpovídá). Skoro hodinu a půl dlouhý snímek lze od středy zhlédnout na streamovací platformě Disney+, informoval o tom server Vatican News.
Logo nové streamovací služby Disney+

Disney předstihl v počtu předplatitelů streamovacích služeb Netflix

Mediální a filmová společnost Walt Disney předstihla v počtu předplatitelů streamovacích služeb internetovou televizi Netflix. S odvoláním na údaje obou amerických podniků o tom informovala agentura Reuters. Disney ve středu oznámila, že začátkem července měla u svých streamovacích služeb 221,1 milionu předplatitelů. Netflix už dříve uvedl, že měl na konci června 220,7 milionu předplatitelů.

Více souvisejících

Disney+ Netflix seriály filmy Hulu (streamovací služba) Walt Disney

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 46 minutami

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy