reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple chce zakázat prodej knihy bývalého zaměstnance, prý prozrazuje příliš

23.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple chce zakázat prodej knihy bývalého zaměstnance, prý prozrazuje příliš
Společnost Apple vůbec není spokojena se zahájením prodeje knihy App Store Confidental od Tom Sadowskiho, bývalého vedoucího App Store. Podle ní prozrazuje obchodní tajemství a žádá stažení knihy z obchodů.
Tom Sadowski byl zaměstnancem Applu v letech 2014 až 2019, přičemž vedl App Store v Rakousku a Švýcarsku. Nepohodl se však s vedením společnosti, která jej před dvěma měsíci propustila. Bylo to kvůli knize, kterou se rozhodl vydat. Jmenuje se App Store Confidental a dle zástupců firmy je v knize spousta obchodního tajemství, které by nemělo být vyzrazeno. Apple hovořil o tom, že u všech firem to funguje stejně a obchodní praktiky se prostě nevyzrazují. Sadowski sice knihu poslal do Applu ke konzultaci, jenže připomínky Applu ve výsledku odmítl. Firma chtěla, aby knihu nevydával, což neudělal a nakonec to vedlo k výše zmíněnému propuštění.
 
Apple logo
 
Zástupci společnosti Apple už kontaktovali vydavatele knihy, firmu Murmann Verlag, aby zastavila distribuci knihy do knihkupectví, stáhla všechny knihy z prodeje a zničila je. Kniha je zčásti autobiografií a zčásti návodem pro vývojáře, jak na App Store co nejlépe fungovat a vydělat. Dle Applu je tu ale příliš mnoho informací o obchodních praktikách firmy. Sadowski říká, že by kniha měla spíše Applu pomoci,. Věří ve svobodu slova a dle jeho slov nikdy neměl v úmyslu někoho zradit nebo vyzradit tajemství, která by společnosti Apple mohla jakýmkoli způsobem ublížit.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama