The Walking Dead (Živí mrtví)
92/100 - 1 118×

The Walking Dead(Živí mrtví)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

The Walking Dead: Search and Destroy

The Walking Dead: Search and Destroy

Sedmá kniha odehrávající se v komiksovém světě Živých mrtvých, která sleduje osud Woodbury po útoku reverenda Jeremiáše.

23.2.2020

Základní informace

Původní název: Search and Destroy
Český název: ?
Autoři: Robert Kirkman, Jay Bonansinga
Rok vydání: 2016
Rok vydání v Česku: ?
Země vydání: USA
Počet stran: 278
Český vydavatel: ?
Překladatel: ?
Pořadí v sérii: Sedmá kniha
Předchozí dílo: Invaze
Následující dílo: Return to Woodbury
Hlavní postavy: Lilly, Tommy, Norma, Miles, Jinx, Bryce, Nalls

1. část: Kamenná polévka

Rok poté, co Lilly Caulová skoncovala s apokalyptickým kazatelem Jeremiášem, obnovené Woodbury spojilo své síly s několika menšími městečky v okolí, a společně pracují na obnovení železniční tratě mezi Woodbury a Atlantou, přičemž se aktuálně nacházejí zhruba v půli cesty. Po dalším pracovním dni se Lilly, Tommy, Norma, Miles a Jinx vracejí domů, kde zjistí, že zatímco byli pryč, někdo na Woodbury zaútočil a zabil všechny dospělé včetně Harolda Staubacka. Jenom David Stern přežil, díky čemuž se dozvěděli, že skupina byla po zuby ozbrojená a velice organizovaná. Navíc unesla všechny děti a jeho ženu Barbaru.

Lilly neváhá ani minutu a všichni se vydávají na záchrannou misi, jenom zraněný David zůstává ve městě. Stopy vedou na sever do Atlanty, a proto se rozhodnou využít opravenou železnici a použít vlak, přičemž zbytek cesty půjdou na koních, které vezou ve vagonu. Útočníci ale nic nenechali na náhodě a železnici zapálili a ještě k tomu zbourali barikádu, takže jsou na ní i kousáci. Lilly je ale odhodlaná tím peklem projít.

2. část: Spálená země

Nakonec se jim blokádou podaří prorazit, pak je však čeká zkouška v podobě nadjezdu, který ještě nestihli opravit. Když vlak projíždí, nadjezd se začne rozpadat. Lokomotiva to stihne, ale na druhé straně vykolejí, protože se vagon s koni zřítí na dno potoka. Koně přežijí, ale utečou, a protože bez nich by byli ztraceni, běží za nimi. Podaří se jim je dohnat, protože koně zapadnou do bahna, ale hluk láká kousáky. Nakonec alespoň některé zachrání díky pomoci od Ash a jejích lidí z blízkého městečka Haralson, kteří právě dorazili. Ash je vezme k sobě, kde zjistí, že i je skupina napadla a několik dalších osad se neozývá.

Ash je přemlouvá, aby se vrátili domů, Lilly je však odhodlaná získat děti zpátky, a tak druhý den pokračují. Cestu jim však zastoupí ohromná horda, která je ale rozptýlená, a tak se rozhodnou prosvištět prázdnými místy. Na druhém konci prostranství se ale dostanou do problémů, přijdou o koně a jen tak tak se jim podaří vylézt na velký strom na okraji lesa. Celou událost sledují z dálky seržant Bryce a jeho lidé, kteří jsou zodpovědní za útok na Woodbury. Na stromě se mezitím musejí vypořádat s další hrozbou – z dětského domku začnou vylézat proměněné děti a oni jsou v bezvýchodné situaci. Pak se ale Miles obětuje a strhne je s sebou na zem, kde ho pozře horda. Zbytek skupiny využívá toho, že jsou kousáci zaměstnaní, a dává se na útěk. Vběhnou přímo do náruče Bryce a jeho lidí, kterým se nakonec vzdají a nechají se zavřít do dodávky.

3. část: Stíny noci

Nad ránem dorazil konvoj do zdravotnického centra v Atlantě. Během cesty se Jinx podařilo přemoci jejich dozor, a když pak vojáci otevřeli dveře, začala přestřelka. Jak ale utíkali z podzemního parkoviště, Bryce zastřelil Jinx. Lilly, Tommy a Norma pak utíkali ulicemi, Norma jim ale nestačila a rozhodla se, že se vydá jinou cestou. Lilly a Tommy vylezli na střechu, odkud sledovali Normu, jak se dostala do slepé uličky. Jak se Bryce a jeho muži blížili z jedné strany a kousáci z dalších dvou, Norma začala ustupovat a pak spadla do šachty, přičemž se hlavou udeřila do její hrany. Vojáci se pak vydali zpátky do centra.

Lilly s Tommym počkali na setmění, a pak vyrazili k centru. Bryceovi vojáci ale zabezpečili spodní patra budovy kousáky, a tak se Lilly s Tommym museli dostat nahoru po lešení. Lilly pak rozbije okno a popere se s dvěma vojáky, přičemž zabije Bryceova poručíka Danielse, druhý voják ji však začne škrtit. Tommy ji zachrání, a pak vyrazí labyrintem chodeb najít děti. Cestou míjejí laboratoř, kde jsou rozpitvaní kousáci. Nakonec se jim děti podaří najít a vydají se zpátky. Bryce a jeho muži jim zastoupí cestu a dojde k patové situaci.

K překvapení Lilly je s nimi i Cooper, vůdce jednoho městečka v okolí. Na scénu pak vstupuje doktor Nalls, který celé centrum vede. Snaží se Lilly uklidnit, ta ho však vezme jako rukojmí. Lilly se od něj nakonec dozvídá, že děti figurují jako pokusné subjekty ve výzkumu, který má za cíl vyvinout vakcínu proti nákaze. Protože situace je skutečně bezvýchodná, Lilly doktorovi navrhne dohodu, že jestli děti pustí, může experimentovat na ní. Doktor nejdřív trvá na krevním testu, ale když se ukáže, že má Lilly skupinu 0, souhlasí. Lilly se pak rozloučí s dětmi, a ty pod vedením Tommyho odcházejí. Bryce pak Lilly omráčí.

4. část: Snad že snít

Lilly byla dlouhou dobu v delíriu, zdály se jí podivné sny, ztrácela a nabírala vědomí a občas se před ní zjevila tvář doktora Nallse, který jí bral krev a píchal injekce. Když se konečně probudila, sotva dokázala pohnout hlavou, natožpak vstát. Její tělo vykazovalo známky toho, že ležela hodně dlouho. Jak se pomalu vzpamatovávala, z chodby slyšela křik, střelbu a vrčení kousáků. Pak do místnosti vtrhl doktor Nalls s proměněným Brycem v patách. Zabarikádovali dveře, přičemž pak ho Lilly napadla. Když se uklidnila, tak se dozvěděla, že od jejího příchodu do centra uběhlo šest měsíců. Nalls ji pak přesvědčil, aby mu věřila, protože díky ní je na pokraji průlomu ve výzkumu a všechna práce by pak přišla vniveč.

Kousáci se začali dobývat dovnitř, a tak Lilly rozbila okno, aby mohli uniknout po lešení. V jednom okně pak Lilly uviděla proměněnou Barbaru Sternovou, která byla během útoku Lilly na krevních testech a která se o ni v době, kdy byla v bezvědomí, starala. Když ji zastřelila, lešení povolilo. Nakonec se jim podařilo seskočit na markýzu, a pak na ulici, ta se však po chvíli zaplnila kousáky, a zpátky do budovy kvůli nim také nemohli. Když už to vypadalo, že je konec, objevil se Cooper ve vojenském voze a zachránil je. Když pak nasedli a vydali se pryč, zjistili, že ho Bryce při snaze ukrást vozidlo několikrát vážně postřelil. Po pár blocích pak omdlel a vozidlo narazilo. Cooper pak naposledy vydechl a Lilly s Nallsem museli utéct, protože se blížila horda.

Začalo se stmívat a všechny ulice byly přeplněné kousáky. Nakonec se jim podařilo dostat do divadla, kde se zabarikádovali. Zatímco Lilly prohledala budovu, Nalls odpočíval. Pak se rozhodla kouknout do dokumentů o výzkumu, které si celou dobu tak hýčkal, ovšem to, co tam našla, nečekala ani náhodou – našla tu spoustu kreseb, na kterých je zobrazena Lilly jako spasitelka lidstva, na některých dokonce propojena pupeční šňůrou s kousákem, a poznámky o hybridizaci. Najednou ji Nalls omráčí. Když se Lilly probere, je svázaná, zdrogovaná a připoutaná k doktorovi. Nalls jí odhalí kousnutí na boku a jeho plán – když se promění, kousne ji, její krev se smísí s tou jeho, a to ho pak vyléčí. Lilly si pak uvědomí, že Nalls byl celou dobu šílenec, avšak už je pozdě.

Za chvíli doktor umírá a Lilly se snaží vyprostit. Nakonec se jí to povede, a to ve chvíli, kdy se Nalls promění. Přemůže ho, ale nezabije, jeho tělo použije jako maskování, aby se dostala ven. Tam si pak na mostě všimne nápisu, který někdo adresoval právě jí – aby se vydala na místní technickou univerzitu, kam dříve chodila. Vydá se tedy na cestu, na které se ale kvůli kousákům dostane do potíží. Zachrání ji kluk jménem Musolino, který o ní ví a odveze ji na univerzitu, kde se Lilly opět setká s Tommym. Dozví se, že po jejich posledním setkání před půl rokem je Musolino a jeho lidi zachránili, přičemž centrum celou dobu sledovali a byli zodpovědní i za jeho pád. Pak ji odvede do zabezpečeného obchodního domu, ve kterém žije spousta lidí, včetně dětí z Woodbury, a dokonce i Norma, kterou tehdy jejich lidé také zachránili. Jediný, kdo chybí, je David Stern, který prý pořád žije v opuštěném Woodbury. Lilly se chce vrátit, ovšem Norma jí vysvětlí, že oni se vrátit nechtějí, protože tohle je teď jejich nový domov.

Foto: Image Comics

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Seriálový vesmír

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City a další. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama