Hlavní displej je 6,7" Dynamic AMOLED s poměrem stran 21,5:9 a rozlišením 2 636 × 1 080 pixelů. Samsung se chlubí, že se v segmentu skládacích zařízení poprvé objevuje průstřel v displeji (pro 10 MPx selfie se světelností F2.4).

TIP: Bestiální Samsung Galaxy S20 Ultra. Na cenu nehleďte, tohle má grády!

Displej je krytý ultratenkým sklem (UTG), takže bude odolnější, než panel použitý u Galaxy Foldu. Samsung uvádí životnost až 200 tisíc složení. Zajímavé je, že kromě krajních poloh můžete otevírání kdykoliv zastavit a kloub udrží zvolený úhel (podobně jako víko notebooku). Do akce se dostane i tzv. režim Flex Mode, kdy se panel rozdělí na poloviny, v horní části vidíte obsah, ve spodní polovině s ním můžete interagovat. Zobrazenou fotku v horní půlce displeje tak přepnete posunutím prstu po spodní polovině displeje.

Dočkáme se i v Česku

A zajímavý je i samotný pant. Jihokorejci nechtějí vkročit do stejné řeky, a tak dovnitř přidali umělá vlákna, která zabraňují vniknutí nečistot. Vnější Super AMOLED displej bude mít úhlopříčku 1,1 palce a rozlišení 300 × 112. Bude také dotykový, takže přes něj přijmete hovor, a dále poslouží třeba jako malý hledáček při focení selfie. Na vnějším dílu je umístěn duální fotoaparát v konfiguraci 12 + 12 MPx.

TIP: PŘEHLEDNĚ: Ceny a start prodeje nových Samsungů Galaxy v ČR

Ve složeném stavu telefon zabírá 87 × 74 × 17,3 mm, v rozevřeném stavu se rozměry zastaví na metě 167 × 74 × 7,2 mm. Výkon véčku poskytuje 7nm Snapdragon 855 s 8GB RAM a 256GB pamětí, podpora 5G se do véčka nedostala, maximem je LTE Cat.16. Mimo jedné fyzické nanoSIM bude véčko podporovat i eSIM. Baterie se dostala až na kapacitu 3 300 mAh, nabíjet se dá i bezdrátově.