Anarchie v Rock Café: Ho99o9 přivezli paniku, kontroverzi a propracovaný rap-punk

Ho99o9 | Zdroj: fkpscorpio.se

Americké duo Ho99o9 v sobotu večer zahalilo pražské Rock Café do temnoty plné core rapu, punku a obskurních textů. Není se čemu divit, že je mnozí přirovnávají k nástupcům Keitha Flinta, protože tahle show obsahovala všechno – adrenalin, výbušnost a skvělý hudební zážitek.

Večer odstartovala česká kapela FVTVRE, v níž hrají členové z bývalých Sunshine, Clou, The Prostitutes a Wild Tides. Již od prvních tónů bylo jasné, že s touhle volbou supportu pořadatelé nešlápli vedle a tuzemský hardcore říznutý punkem skvěle zapadal do konceptu celého večera. FVTVRE skoro jako by neznali pojem pódium, protože celý set odehráli v části před ním a tak hned od začátku zapojili publikum do dění. Škoda jen toho místy až moc přepáleného zvuku, kvůli kterému se mnozí po druhé skladbě odebrali zpět ke vstupu pro špunty do uší.

Čtěte také: TIP REDAKCE: Zbrusu nový a neotřelý projekt FVTVRE se hlásí o slovo

Chvilku po deváté hodině pak na pódium přišli Ho99o9, kteří vyvěšeným dresem uctili památku zesnulého basketbalisty Bryanta. Celý večer odpálili skladbou Street Power z alba United States Of Horror a od začátku do konce do publika valili jednu pecku za druhou. Došlo také na skladby F.O.G. či Master of Pain z nového alba Cyber Warfare, které Ho99o9 vydali teprve v srpnu loňského roku. S větším ohlasem se však setkali u oblíbených skladeb Bone Collector nebo coveru hitu Smack My Bitch Up od The Prodigy.

Ačkoliv jsou Ho99o9 velmi kontroverzní kapelou, žádných extrémních výtržností se návštěvníci bohužel, nebo spíše bohudík, nedočkali. Před několika měsíci v Berlíně tohle šílené duo naskákalo nahé do publika, pár týdnů zpět zase na jiném koncertě obtěžovalo security svým přirozením. Pro někoho pak mohlo být zklamáním, že do toho Američani v Praze nedali opravdu vše, ale tuzemští fanoušci se dočkali alespoň jemných náznaků anarchie v podobě kolujících jointů mezi členy kapely.

Čtěte také: Festival Rock for People je poprvé v historii vyprodán

Ho99o9 po celou dobu koncertu hecovali publikum k šílenostem a to jim bezmezně zobalo z ruky. V kotli nezůstalo jediné triko suché. Doufejme, že se k nám tohle americké duo brzy vrátí, a příště snad i s projekcemi pohoršujících klipů, které bylo možno vidět právě třeba i na festivalu Rock for People v roce 2018.


Napište komentář

Tereza Šnajdrová
O Tereza Šnajdrová 111 Článků
Hudba a moje psí kamarádka jsou věci, kolem kterých se točí můj svět. V životě se snažím dělat jen věci, které mě baví a mezi to patří právě koncerty, festivaly a práce. Mezi moje nejoblíbenější umělce patří The Kooks, Enter Shikari, The Doors nebo třeba David Bowie.