Nehráli jsme špatně, jen neefektivně, mrzí Kotala. Látalovi vyšla sázka na standardky

Nehráli jsme špatně, jen neefektivně, mrzí Kotala. Látalovi vyšla sázka na standardky
OBSAHUJE OHLASY

Pražské Spartě debut pod trenérem Václavem Kotalem nevyšel. Domácí Olomouc využila standardní situaci a neproduktivní Sparta nedokázala utkání vyrovnat. Pro O2 TV po utkání promluvili oba trenéři, on a Radoslav Látal.

 

Jako první se k televizním kamerám dostal Václav Kotal. "Ano, byly tam i dobré situace, ale my jsme potřebovali hlavně uhrát slušný výsledek. Spokojeni být nemůžeme, protože jsme měli dobré šance a ani jednu jsme nedokázali proměnit," nechal se slyšet nový trenér Sparty. "Doplatili jsme přesně na to, na co jsme se nejvíc soustředili - na bránění standardek," mrzelo pak šéfa letenské lavičky.

V záloze spolu netradičně nastoupili Guelor Kanga a Bořek Dočkal. "Měli spolu i dobré momenty, ale bohužel nechytali odražené míče. Celkově hráli velmi dobře, ale k ničemu nám to nebylo, protože nebyli efektivní," vysvětloval Kotal. Jeho premiéra v roli hlavního kouče A týmu mu tak moc nevyšla.

"Vůbec jsme nevěděli, jak se na zápas připravit. Pro nás to bylo po obměně trenéra neznámé mužstvo. Připravovali jsme se i podle B týmu Sparty, pomáhal nám i Lukáš Juliš, jenž s trenérem Kotalem spolupracoval, ale přesto to byla neznámá," začal s hodnocením zápasu Radoslav Látal. 

"Za to vítězství jsem strašně rád a jsem si jistý, že jsme si ho zasloužili. Dobře jsme se připravovali na standardky, protože jsme očekávali, že Sparta nastoupí s menšími hráči a to se vyplatilo. A očividně se to vyplatilo," radoval se Látal. 

Vyjádřil se i k debutu Radima Breita. "Jeho výkon se mi líbil. Málokterý hráč porazí během dvou týdnů dvakrát Spartu," prozradil trenér Sigmy.

 

Image result for radoslav látal olomouc