Potlesk pro legendu za super gesto fair play! Jágr odvolal trest Jánošíka

Foto: Roman Turovský, hcskoda.cz

23. února 2020, 20:41

Adam Bagar

Souboj Plzně s Kladnem přinesl nejen třináct gólů, ale i parádní gesto fair play. Na konci první třetiny se o něj postaral Jaromír Jágr.

Jaromír Jágr ukázal, že ani ve chvíli, kdy se jeho Kladno pere o záchranu a potřebuje každý bodík, mu není fair play cizí. Běžela 20. minuta, když zajel za rozhodčími, kteří se chystali vylučovat Adama Jánošíka za sekání, a řekl jim, že faulován nebyl, za což si vysloužil potlesk tribun.

Rytířům se tento čin na výsledku nevrátil. Přes vedení 2:1, 3:2 nebo 5:4 nezvládli závěr duelu a podlehli vysoko 5:8. Parta kolem osmačtyřicetiletého útočníka zapsala už jedenáctou prohru v řadě a zůstává poslední se ztrátou tří bodů na Pardubice, které padly 1:4 s Libercem.

Výsledek utkání 48. kola

HC ŠKODA PLZEŇ – RYTÍŘI KLADNO 8:5 (2:3, 1:0, 5:2)

Branky a nahrávky: 1. Kantner (Mertl, Gulaš), 11. Čerešňák (P. Zdráhal, Pulpán), 27. Kodýtek (Straka, Pulpán), 41. Gulaš (Kantner, Čerešňák), 49. Jánošík (Gulaš, Jank), 56. Pulpán (P. Zdráhal, Kodýtek), 57. L. Kaňák, 60. Kodýtek (Pour, Kantner) – 6. Š. Bláha (T. Kaut, Hajný), 10. Vampola, 18. O'Donnell (Austin), 42. J. Strnad (Machač, Melka), 48. Stach (Jágr, Zikmund).
Rozhodčí: Horák, Mrkva – Gerát, Hynek.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 40:22.
Diváci: 7 536 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Milan Gulaš – Petr Vampola.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Jank, Čerešňák, Pulpán, Jánošík, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl, Gulaš – P. Zdráhal, V. Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Kolda, Heřman. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.
Rytíři Kladno: Godla – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka – Zikmund, Stach, Jágr – Melka, Vampola, J. Strnad – O'Donnell, Machač, Redlich – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný. Trenéři: Lidický, Čermák, Kregl a Tlustý.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz