Praha 5: Rok Adolfa Loose v Komunitním centru Louka

24.02.2020 8:38

„Komunitní Centrum Louka, které pořádá spousty zajímavých aktivit a vzdělávacích kurzů pro naše seniory Prahy 5, reaguje i na významná výročí. Jedním takovým je vyhlášení Roku Adolfa Loose 2020,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Rok Adolfa Loose v Komunitním centru Louka
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Louka

Proto v rámci tohoto 150. výročí narození světově proslulého architekta i u nás v komunitním centru připravujeme zajímavý cyklus vycházek, nazvaný Po stopách významných českých architektů a staveb. Určitě by nemělo chybět navštívení právě Müllerovy vily či Winternitzovy vily. Postupně se budeme dozvídat i zajímavosti k Loosově výrazné osobnosti. Plánované je i zpracování krátké loutkové hry naším „loutkařským klubem“ na počest tohoto mága ze světa architektury. V rámci kurzu digitální fotografie budeme i v hledáčcích fotoaparátů objevovat krásy právě třeba architektonické avantgardy.

Navštěvovat a zkoumat zajímavá architektonická místa budeme po celé Praze. Již v březnu pořádáme vycházku na Karlovo náměstí a navštívíme i Galerii Tančícího domu, kde právě probíhá největší retrospektivní výstava světoznámého výtvarníka, designéra a architekta Bořka Šípka s názvem Retrospektiva (pro členy Komunitního centra Louka je sleva 20 procent ze vstupného, nutno ukázat naši kartičku). Dobrou zprávou je, že tato výstava bude prodloužena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…