The Green Knight: Dev Patel nasazuje život v artušovské legendě

Artušovská legenda o Zeleném rytíři je dobře uschovaná v britském národním muzeu. Bylo jen otázkou času, než se z dávného příběhu stane filmové zpracování. Studio A24 zveřejnilo první trailer k připravovanému temnému fantasy, kterému velí Dev Patel.

Legenda vypráví příběh o siru Gawainovi, tvrdohlavém a bezohledném synovci krále Artuše. Gawain pociťuje, že od své rodiny nedostává dostatečné uznání, proto se rozhodne vyzvat na souboj obávanou děsivou legendu Zeleného rytíře. Gawain se na své cestě za uznáním střetne s duchy, zloději, přízraky, a nakonec i se samotnou legendou, která by ho mohla stát i samotný život.

V hlavní roli sira Gawaina uvidíme Deva Patela, který se proslavil debutem ve filmu Milionář z chatrče. Na svém kontě má ale spoustu dalších skvělých filmů jako Báječný hotel Marigold, Muž, který poznal nekonečno nebo drama Lion. Ve vedlejší roli se můžeme těšit na držitelku Oscara Aliciu Vikander, známou z filmu Dánská dívka či Ex Machina. Mezi dalšími se objeví například i Joel Edgerton, Sarita Choudhury nebo Ralph Ineson. Režie i scénáře se ujal David Lowery, jenž natočil fantasy filmy Můj kamarád drak, Přízrak nebo kriminální komedii Gentleman s pistolí s Robertem Redfordem v hlavní roli.

Film má britskou premiéru 29. května 2020.

Zdroj: A24