Hlavní obsah

Plyšáci Slováckého léta a Rytíři Kladno společně podpoří IKEM a vězeňskou službu

Novinky, Petra Kučerová

V úterý 3. března od 18 hodin spojí své síly Rytíři Kladno a Slovácké léto. Organizátoři sportovně-kulturního festivalu Slovácké léto se prostřednictvím výzvy Úsměv pro tebe zapojí do benefiční akce s názvem Teddy Bear Toss.

Foto: archiv Slováckého léta

Podobné akce se Slovácké léto prostřednictvím výzvy Úsměv pro tebe zúčastnilo už v roce 2018. Terezka Milotová z Třince získala 85 300 korun

Článek

Při ní si mohou návštěvníci hokejového zápasu zakoupit přímo na stadionu plyšové hračky a po prvním gólu domácího týmu je naházet na ledovou plochu.

Kladenští Rytíři v tomto utkání přivítají na domácím ledě tým BK Mladá Boleslav. Účelem Teddy Bear Toss je podpořit vybranou benefiční akci, instituci nebo jednotlivce.

Po Třinci Kladno

Organizátoři Slováckého léta dodají na kladenský stadion plyšové hračky, které budou prodávat příchozím. „V listopadu 2018 jsme se do Teddy Bear Toss zapojili poprvé v Třinci. Tehdy jsme mohli Terezce Milatové z Třince předat celkový výtěžek 85 300 korun, na kterém jsme se podíleli částkou 35 300 korun,“ uvedl zakladatel Slováckého léta Marek Pochylý.

Také ligové utkání Rytířů Kladno proti BK Mladá Boleslav se ponese ryze v benefičním duchu. Tentokrát výtěžek poputuje na fond nadace kladenského hokejového klubu Knights Foundation.

Smysluplná pomoc od slováckých plyšáků a kladenských Rytířů

„Máme přichystané speciální černé nadační dresy, spolupráci s Institutem Klinické a Experimentální Medicíny (IKEM) na podporu dárcovství kostní dřeně, slavnostní zahájené utkání a buly od vyléčeného pacienta nebo také odstartování spolupráce s vězeňskou službou, o které se příliš nemluví tak jako například o hasičích či záchranářích," uvedl za Rytíře produkční manažer Adam Soukup.

„Nedílnou součástí akce bude prodej benefičních plyšáků, které hodí návštěvníci na ledovou plochu při prvním vstřeleném gólu našeho týmu, a spousta dalších doprovodných aktivit. Před zahájením utkání se plyšové hračky ze Slovácka budou prodávat přímo na stadionu za symbolických 50 korun. Celková vybraná částka za plyšové hračky poputuje právě na konto rytířské nadace Knights Foundation,“ doplnil další podrobnosti Adam Soukup.

Úsměv pro tebe mohli lidé zaznamenat například i před Vánoci 2019. Výzva Úsměv pro tebe: Mise Trojčátka získala prodejem plyšových hraček 133 333 koruny na podporu předčasně narozených trojčátek Hráčkových z Kunovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám