O Mladou frontu se zajímají slovenští podnikatelé

pondělí, 24. února 2020, 17:45 Tisk MediaGuru

Crane Constancy Investments odkoupila největší pohledávku za Mladou frontou a jedná se o jejím případném kapitálovém vstupu do vydavatelství.

Vybrané tituly vydavatelství Mladá fronta

Vybrané tituly vydavatelství Mladá fronta

Společnost Crane Constancy Investments SE, kterou vlastní slovenští podnikatelé Michal Martinko a Braňo Prieložný, spoluzakladatel slovenského Istrokapitalu, odkoupila největší pohledávku za vydavatelstvím Mladá fronta (MF) od spořitelního družstva Artesa. Crane Constancy Investments chce vydavatelství pomoci k rychlé restrukturalizaci vedoucí k ukončení insolvenčního řízení a nadále s ním spolupracovat jako strategický partner, uvedla v pondělí tisková mluvčí MF Pavlína Míčová.

Společnost Mladá fronta se dostala do insolvence poté, co jí úvěrující banka zesplatnila provozní kontokorent.

„Jedná se o největší zajištěnou pohledávku za Mladou frontou, což nám garantuje silnou pozici v probíhajícím insolvenčním řízení a do budoucna významný vliv na fungování firmy. Nechceme připustit, aby vydavatelství s takovou tradicí a potenciálem insolvenční řízení zbytečně poškodilo,“ zdůvodnil krok Michal Martinko.

„To, že největší pohledávku drží společnost Crane Constancy Investments, považuji pro naše vydavatelství za jednoznačně příznivou zprávu. Její vlastníky znám, právě s touto společností jsme v uplynulých týdnech jednali o možnosti kapitálového vstupu do Mladé fronty,“ uvedl Jan Mašek, generální ředitel MF.

V minulém týdnu předložily Mladé frontě společnosti CPI Property Group Radovana Vítka a Czechoslovak Group Michala Strnada nabídku na úvěrové financování. O nabídkách se jedná, rozhodnutí padne v řádu dnů.

-mav-