InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Chýnově odstoupila starostka

Odstupující starosta Andrea Fraitová.  , Autor: L. Kolářová

Odstupující starosta Andrea Fraitová.     Autor: L. Kolářová

CHÝNOV - První letošní zastupitelstvo v Chýnově zasedalo dnes večer v jídelně restaurace Na Radnici. Čekal se velký zájem veřejnosti a na všechny se skutečně nedostaly židle. Po městě se šuškalo, že dojde k výměně v čele města a to se také skutečně stalo. Dosavadní starostka Andrea Fraitová oznámila, že z osobních důvodů odstupuje z funkce. Starostou se ale nestal Libor Kuchař z kandidátky SNK z Dobronic, Kloužovic, Velmostic a Záhostic, Chýnov, která v roce 2018 opanovala radnici. O Liboru Kuchařovi sice mluvily místní tamtamy, ale ve volbě nového starosty se proti sobě postavili uvolněný zastupitel Ondřej Jaroš z kandidátky SNK a bývalý starosta Pavel Eybert z ODS. Výsledek dopadl 8:7 v neprospěch ODS stejně jako koncem roku 2018. Novým starostou se stal Ondřej Jaroš, původně pedagog a doposud uvolněný zastupitel pracující na plný úvazek na radnici.

 

Dosavadní starostka Andrea Fraitová své osobní důvody nijak blíž rozvádět nechtěla. Uvedla, že se hned vrací na své původní pracovní místo na táborské radnici. Středeční Týdeník Táborsko přinese první komentáře k nově vzniklé situaci v Chýnově. Leccos naznačují opakovaně revokované body programu, ke kterým se zastupitelé museli vracet, dnes se také znovu schvalovaly vyhlášky o místním poplatku za odpad a o ostatních místních poplatcích, které zastupitelstvo přijímalo v prosinci. Pavel Eybert v Táborsku vysvětlí, co ho přimělo ke kandidatuře, přestože se předloni rozhodl ve funkci starosty skončit. 

Starosta Ondřej Jaroš nevyloučil, že se nyní nebude hledat pro městský úřad tajemník - což je daleko stabilnější pozice než volitelné funkce v samosprávě. Pro personální doobsazení radnice si vzal nový starosta měsíc na rozmyšlenou. 

Chýnov zůstal i další volbou rozpolcený a podle debat, které vedli lidé po skončení zastupitelstva venku před restaurací, to je to, co lidem vadí nejvíce. 

 

 

 

Diskuse k článku - 91 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    V diskusi jde převážně o navezení další mrvy na již dávno založené hnojiště (povětšinou od anonymů). Tento způsob "diskuse" k ničemu dobrému nevede! Zkrátka, při demokratických volbách většina občanů Chýnova (a příslušných spádových obcí) volila tak jak volila. Nyní občané sklízí to, co zaseli při posledních volbách (a kdo seje vítr, sklízí bouři....). To, co se na radnici děje teď, se dalo předpokládat. I v tomto případě platí, že každý svého štěstí strůjcem.Je zřejmé, že stávající složení členů zastupitelstva není zrovna ideální. Patrně jedni táhnou hot, druzí čehý a někteří raději netáhnou vůbec....měli by táhnout všichni (do háje). Nové volby?
    Chýnovský rodák

    Vloženo 29.2.2020 21:35:16

    • Táborák 

      Reagovat

       

      Já hlavně vůbec nechápu, proč se to furt řeší? V Chýnově jsem několikrát týdně, mám tam vazby. No a vidím, že se tam staví, rostou nové rodinné domky, město je v zimě i v létě v čistotě, kultura a sport tam funguje skoro jak nikde jinde, tak kde je tedy ten problém??? Osobně žádný rozdíl ve fungování města po výměně vedení nepozoruji. Není náhodou celá tahle diskuze vyvolaná jen nářkem bývalého vedení, že už nemohou tahat za nitky? Přijde mi to tak:-%

      Vloženo 2.3.2020 15:39:06

      • Ruda 

        Reagovat

         

        Ale oni stále tahají, příbuzenstvo na radnici sedí pevně.

        Vloženo 3.3.2020 07:09:35

  • Vojta 

    Reagovat

     

    Fraitová a starostka, to bylo od začátku k smíchu !

    Vloženo 28.2.2020 21:02:21

  • nezávislý Chýnovák 

    Reagovat

     

    Dal jsem si tu práci a našel si kandidátku z původních chýnovských komunálek z podzima 2018. Ze současné opozice je polovina lidí v důchodovém věku, tudíž daleko za zenitem (z koalice mimochodem není důchodce nikdo) a z těch mladších opozičních zastupitelů to evidentně nikdo dělat nechce, když za opozici na starostu v pondělí kandidoval pan Eybert. Může mi tedy někdo rozumně a bez emocí vysvětlit perspektivu této opozice??? Já osobně ji tedy nikde, ale opravdu nikde nevidím. Děkuji.

    Vloženo 26.2.2020 21:01:34

    • SAZE 

      Reagovat

       

      On si člověk nevybere. Opozice starší, ale se zkušenostma, koalice mladší, ale neschopná.

      Vloženo 26.2.2020 21:54:56

      • nezávislý Chýnovák 

        Reagovat

         

        Pak jsou zde logicky dvě možnosti - buďto těmi zkušenostmi opozice novou generaci podpoří a nebo ne. Pokud by tak učinila (podpořila), lidé v Chýnově by to zcela jistě vnímali pozitivně, včetně mě, a bylo by myslím vše v pořádku a mohlo by se jít progresivně dál - pracovat, tvořit, investovat a třeba i diskutovat zdravé opoziční názory, to přeci demokracie umí a zná a pro Chýnov by to bylo jedině dobře. Pokud však existuje něco, nějaký blok, přes co se opozice nepřenese (např. pocit křivdy a nebo jen prachobyčejné ješitné lidské ego bývalého starosty), je potřeba nám, občanům, nabídnout nějakou perspektivu. A tou rozhodně není řešení, že se na radnici bude vracet důchodce, co s velkou pompou předloni ve své funkci skončil. A nepomůže ani že si bude hrát na Mesiáše. Měl by spíše nabídnout někoho o generaci mladšího, vzdělaného a perspektivního. A to se ruku na srdce při pohledu na lídra původní kandidátky ODS nepovedlo a nestalo se tak ani toto pondělí. Takže za mě jednoznačně pan Jaroš...! A neházejte mu nikdo klacky pod nohy a ani ho po dvou dnech na radnici nedehonestujte, jako se zde v diskuzi děje. Dejme mu prostor pro realizaci a potkáme se u příštích komunálních voleb!:-)

        Vloženo 26.2.2020 22:30:42

        • K 

          Reagovat

           

          souhlas, já mu klacky pod nohy nehážu, jen že i mistr dějepisář se někdy utne :) Ale třeba příjemně překvapí.

          Vloženo 27.2.2020 12:11:08

  • Občan 

    Reagovat

     

    Svět se nadocisto zbláznil ,ještě tam doplňte do funkce tajemníka co už tam jednou byl a jdu se vožrat..

    Vloženo 26.2.2020 09:28:34

  • Martin 

    Reagovat

     

    Všichni tady hážete špínu na Eyberta nebo na Jaroše ,ale nikdo se nezamysli, kdo vlastně stojí v čele Chýnovské radnice!!!Jaroš tam bude pouze na oko jakože starosta ,ale za prdelí mu stojí pánové ,kteří nestojí o to být viděný ,nestojí sedět křesle starosty,ale stojí o to řídit Chýnov po svým !!!ale bohužel za ten rok a půl není vidět absolutně žádný výsledek ba naopak!!!A Chýnov za jejich vedení se stal akorát terčem výsměchu z okolních vesnic a měst jak to tady vypadá po všech stránkách !!!!Tyhle pánové tady nebudou sedět “za par”drobných a nechavat si nadávat:)ty tam radši strcej někoho jineho a buď to vyjde nebo ne a co,kdyžtak se to za rok zas vymění ne!!!!

    Vloženo 26.2.2020 08:45:55

    • Jana 

      Reagovat

       

      Sice nerozumím tomu, že tady napíšete odstavec o imaginární postavě, kterou nepojmenujete, ale dobře. Já si dovolím vyjádřit přesvědčení, že paní Fraitová není bezduchá loutka a kdyby měla od bývalého vedení pomoc, jaká byla zřejmě přichystána pouze pro rodinu bývalého starosty, vypadalo by dnes všechno jinak. Je dobře, že odchází, takový tlak od "kolegiálních" spoluobčanů nemá zapotřebí nikdo.

      Vloženo 26.2.2020 08:58:54

      • Chýnovák 

        Reagovat

         

        Přesně tak, souhlas s Janou. Za Eyberta si nikdo nedovolil kritizovat, protože by nastal teror jak za komančů, ten člověk nesnesl a stále nesnese jakýkoli odpor. Nové vedení je naopak moc demokratické a slušné, což mu paradoxně škodí:-(

        Vloženo 26.2.2020 10:39:25

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Super tak ať hlavně ve vší slušnosti taky máknou.

          Vloženo 26.2.2020 10:46:46

          • čtenář 

            Reagovat

             

            Čet jsem v místním Občasníku, že loni sehnali 20 mega na tu tělocvičnu, aby nebylo město tou stavbou tělocvičny, kterou započal pan Eybert, tolik zadluženo, takže za mě dobrý. To se pokud vím jejich předchůdci za celou éru nikdy nepovedlo takovýhle majstrštyk. Ono to není o tom, stát u výkopu a dirigovat dělníky z chýnovský majetkový, ale v dnešní době především o těch dotacích, taková je doba. Jen halt není ta papírová práce tolik vidět.

            Vloženo 26.2.2020 11:15:55

            • SAZE 

              Reagovat

               

              A už jste se informoval kolik sehnal Eybert? A mimo jiné, tělocvična v ZŠ je v havarijním stavu a již několikrát ji chtěli zavřít. Proto stavba byla více méně nutností.

              Vloženo 26.2.2020 19:50:24

      • SAZE 

        Reagovat

         

        Pokud budete chodit na ZM, pochopíte o koho se jedná. A pokud máte na mysli "kolegiální" spoluobčany, jedná se asi o opozici, tak nevím čemu se divíte. A paní Fraitová měla přece podporu svých sedmi spolustraníků, kteří jí ten "tlak" měli ulehčit. Pokud někdo jde do této funkce, musí s tím počítat.

        Vloženo 26.2.2020 19:44:42

« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace