InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. FC Netolice zkouší mladého brankáře

Jerry Vondrášek

Jerry Vondrášek

Na herní testy vyrazil do Netolic, kde se kráčí za postupem z I.B třídy, osmnáctiletý Jaroslav Vondrášek. Věkem ještě dorostenec, ale již se zkušenostmi z dospělého fotbalu.



"Měl by krýt záda naší jedničce Lukášovi Varyšovi, v brance potřebujeme jistotu, v boji o prvenství si nemůžeme dovolit riskovat," Zamýšlí se netolický trenér brankářů Tomáš Kabelka. "Určitě dostane příležitost ukázat, co v něm je. Znám ho dlouho, pomůže nám," potvrzuje zájem Netolic jejich lodivod Radek Varyš.

Novou posilu Netolic Jaroslava Vondráška jsme vyzpovídali:

Jak probíhala dosud vaše fotbalová kariéra?

Začínal jsem v přípravce Chelčic, bylo mi pět let, v Chelčicích jsem ještě dokončil soutěž přípravek. V žácích a v dorostu jsem působil ve Vodňanech a poslední rok jsem byl v kádru mužů v Chelčicích.

Vždycky v brance nebo jste to zkoušel i v poli?

Ne, ne. Vždycky mě to táhlo jenom do branky.

A co nějaký vzor, máte?

Když jsem začínal, byl mi moc sympatický Jarda Blažek ze Sparty, šoumen a brankářská kvalita v jednom, teď žádný vzor nemám.

Jak došlo k zájmu ze strany Netolic? Bylo to nečekané?

V lednu jsem nastoupil po zranění do přípravy v Chelčicích, byli jsme tam tři brankáři, já byl nejmladší a moc prostoru bych asi nedostal. Když mi telefonoval trenér Varyš z Netolic, myslel jsem, že vtipkuje. No a během týdne bylo vše dojednáno, mám povolení být v přípravě v Netolicích a chci trenéra přesvědčit, abych mohl zůstat.

Jak jste se uvedl?

Mám za sebou jeden velmi náročný trénink, vydržel jsem to, a tak chci pokračovat. Také jsem odchytal jedno přípravné utkání, pustil jsem jeden gól, možná jsem to mohl mít, ale jinak se mi zápas povedl, trenér mě nehanil.

Kam to ve vaší brankářské kariéře chcete dotáhnout?

O žádné kariéře nemůže být řeč, pro mě je důležitá škola a až potom fotbal jako zábava, ale dělám ho poctivě, mám ho rád.

A co v Chelčicích, nebudete chybět?

Jak jsem řekl, v Chelčicích jsou dva kvalitní brankáři, chybět jim na hřišti nebudu, ale budu s nimi stále trénovat, pokud se to nebude krýt s tréninkovým procesem v Netolicích, a taky chodit na pivo popovídat s kamarády.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace