Duchcovští hledají pro atletický a tenisový areál náhradní zdroje vody
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – V okolí domu s pečovatelskou službou a ve sportovním areálu Bažantnice v Duchcově probíhá geologický průzkum. Jeho cílem je zjistit možnosti zásobování zmíněných lokalit vodou prostřednictvím spodní vody, získané z vrtů. Duchcovští chtějí být připravení na vleklá období sucha. Informoval o tom na zasedání zastupitelů starosta Zbyněk Šimbera v reakci na dotaz zastupitele Jaroslava Drbohlava. Ten vedení města vytknul, že si průzkumu všiml náhodou a že o prováděných pracích nebyli zastupitelé informováni.

„Chceme tam nechat vybudovat studny na zalévání. Zdroje vody v atletickém areálu, DPS i na tenisových kurtech jsou omezené. Když bylo sucho, museli jsme tam vodu na zalévání vozit,“ vysvětlil Šimbera. Jaroslav Drbohlav namítl, že mu jde především o základní mechanismus rozhodování samosprávy. „Nikdo ze zastupitelů o tom neví. Když to někdo provádí zadarmo, prosím. Pokud se ale jedná o investici, proč to zastupitelé nevědí. To je věcí města?“

V odpovědi starosty zaznělo, že jde o projekt, který je realizovaný z usnesení rady města. „Pokud je to v dikci rady, do určité výše finančních nákladů, pak je to na rozhodnutí rady.“ Podle Šimbery jde pouze o vrt, který bude opatřený čerpadlem. V reakci na námitku Jaroslava Drbohlava, že zastupitelé budou postaveni před rozhodování o následných investicích, spojených například s rozvody vody, starosta takový postup popřel. „Žádné nové rozvody vody se tam dělat nebudou. Ostatně, rozvod vody už tam je. Nyní jde o průzkum, zda tam voda vůbec je. Pokud ano, budou tam jen vrty s čerpadly.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru