Témata
Reklama

Společnost Mazak uvádí na trh nový simultánní 5-ti osý stroj

Yamazaki Mazak uvedl na trh nové plně 5-ti osé obráběcí centrum, které je speciálně vyvinuté pro zákazníky, kteří využívají 5-ti osé obrábění.

Reklama
Reklama
Reklama
Stroj CV-500 - 5-ti osé obráběcí centrum navržené a postavené v Evropě.

Nový stroj CV5-500, který byl vyvinut ve Velké Británii speciálně pro evropský trh, je uváděn na trh s vysoce konkurenceschopnou cenou, takže je ideální pro subdodavatele, začínající a malé obrobny. Vysoce všestranný 5-ti osý stroj je jedinečný ve své kategorii. Stroj je všestranný díky své tuhé konstrukci s plně podepřeným stolem, který se pohybuje v Y-ose a v konečném důsledku umožňuje vysoce přesné a extrémě kompaktní obrábění.

CV5-500 je vybaven nově navrženým vřetenem, které zajišťuje tuhost obrábění v plném rozsahu osy Z. Vřeteno s maximální rychlostí 12 000 ot/min je schopné dosáhnout výkonu 18,5 kW a 119.4 Nm, což je vhodné pro obrábění široké škály materiálů. Jako volitelná opce je 18 000 ot/min vřeteno a středem chlazené kuličkové šrouby v osách X, Y a Z pro tepelnou stabilitu při vysokorychlostní obrábění.

CV5-500 je vybaven vysoce tuhým stolem Sankyo, s převodem roller gear cam, který umožňuje široký úhel natočení. Konkrétně 220° v ose B a 360° v ose C. Stroj umožňuje efektivní výkony s rychloposuvy 36 m/min v osách X, Y a Z. Maximálním rozměry obrobku jsou Ø500 mm, výška 320 mm a váha 200 kg. Navíc systém Tepelného štítu automaticky udržuje stabilní přesnost při obrábění.

Stejně jako CV5-500 umožňuje efektivní výkony, poskytuje skvělou ergonomii pro operátory a možnost připojení automatických systémů. K využití pro automatizaci lze doplnit bočními nakládacími dveřmi, rozhraním pro robota a hydraulickým nebo pneumatickým přívodem k upínači. Zásadní je, že automatické systémy nezabraňují přístupu z přední části stroje, což znamená že operátoři mají poholdlný přístup pro seřizování a vidí do stroje během obrábění.

Při rozměrech 2 300 mm x 2 790 mm je to nejkompaktnější 5-ti osý stroj ve své kategorii, což je ideální pro subdodavatele a dílny s malou podlahovou plochou. Zvláštní pozornost byla věnovaná k minimálnímu využití okolního prostoru. Například chladící vanu s dopravníkem třísek lze vytáhnout z přední strany stroje a je tak zajišťěn pohodlný přístup ke klíčovým oblastem při údržbě. Kromě toho lze zadní část stroje umístit blízko zdi, aby se minimalizovalo využití podlahové plochy.
Zásobník nástrojů má standardně kapacitu 30 nástrojů, ale lze rozšířit na 48 pozic, zatímco dvojté rameno ATC umožňuje výměnu nástroje během 1.3 sekundy. Boční dveře zásobníku nástrojů jsou standard, který umožňuje pohodlnou výměnu nástrojů během automatického běhu. Stroj je vybavem řídícím systémem SmoothX, což je speciální verze Mazak SMOOTH pro 5-ti osé stroje.

Zdroj: Zpracováno redakcí z tiskové zprávy.

Reklama
Firmy
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Precizní zemědělství a nástup umělé inteligence

Digitalizace a technologické inovace stále více promlouvají do zemědělství. U precizního zemědělství můžeme v letošním roce očekávat výrazný nárůst popularity a implementace. Zemědělci budou také více využívat Internet věcí)a můžeme se těšit i na nástup umělé inteligence. Ta se bude prosazovat nejen u monitorování, postřiku či sklizně plodin či u systémů pro předpověď, optimalizaci a řízení zemědělských procesů. 

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit