RHK Brno nabízí díky evropské dotaci desítky školení zdarma. Největší zájem je o jazyky a obecné IT

Od začátku roku nabízí Regionální hospodářská komora Brno v rámci nového projektu svým členským firmám širokou škálu školení zaměstnanců. Kurzy je možné vybírat hned z několika oblastí a lze je uzpůsobit firmám dle jejich potřeb na míru. RHK využila dotační příležitosti Operačního programu Zaměstnanost a projekt tak umožňuje pokrýt veškeré náklady školicích aktivit z dotace.

Kurzy běží od začátku roku 2020 a pro firmy je možné připravit jak otevřené kurzy v sídle RHK Brno, tak firemní školení v sídle firmy. V obou případech je kapacita kurzů vždy maximálně 12 osob. Členské firmy mohou vybírat školení z několika oblastí: soft skills, technické kurzy, účetnictví a právo, cizí jazyky nebo obecné či specializované IT.

„Důraz je kladen na školení delšího charakteru, každá osoba by tak měla projít alespoň čtyřiceti hodinami různých školení, po jejichž absolvování získá osvědčení. Každý může projít až deseti školeními a veškerá projektová agenda je v gesci RHK Brno,“ popisuje ředitel RHK Brno Čeněk Absolon.

Projekt poběží až do poloviny roku 2022 a firmám se tak nabízí skvělá příležitost zvýšit úroveň znalostí a dovedností svých zaměstnanců. V rámci projektu se mohou naučit jak základní práci s programy jako Microsoft Office nebo AutoCad, tak i pokročilé dovednosti jako programování v XML, Javě či Pythonu. Kurzy jim však mohou dopomoci i ke znalostem z oblasti time a stress managementu, prezentačních dovedností, pracovního práva, projektového řízení, daní a účetnictví a mnoha dalších.

Připraveno je rovněž jazykové vzdělávání. Otevřené kurzy anglického i německého jazyka se na RHK rozjíždějí od poloviny března. Chybět však nebudou ani firemní kurzy, díky nimž se zaměstnanci naučí lépe a profesionálně komunikovat v cizím jazyce. „V neposlední řadě jsou v rámci projektu realizovány kurzy zaměřené například na svařování, hydrauliku nebo obsluhu CNC strojů. Na své si tedy přijdou firmy ze všech oblastí,“ dodává Čeněk Absolon.

První kurzy startují již v březnu, a to jak otevřená, tak i firemní školení. „Největší zájem je zatím o jazyky, manažerské dovednosti a obecné IT. Například kurzy angličtiny a němčiny se budou konat v prostorách RHK Brno. Jde o úroveň B1/B2, kurzy jsou naplánovány na 15 týdnů od poloviny března do konce června, a to ve tříhodinových blocích každý čtvrtek,“ říká ředitel RHK Brno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *