Hlavní obsah

Moderní šipkaři Eva Košťálová a Pavel Drtil obhájili prvenství v TOP i ve dvojicích

Novinky, Ondřej Vylíčil

Úvodní podnik krajského významu Unie šipkových organizací - Královéhradecký Master - hostil v sobotu 22. února vrchlabský Kulturní dům Střelnice. Do hlavních soutěží se zaprezentovalo 114 dospělých a 19 dětí, v různých kategoriích se pak odehrálo celkem 12 turnajů.

Foto: zdroj sipky.org

Master juniorů ovládl Jan Štefáček (druhý zprava)

Článek

Na bezchybné výkony z posledního Masteru loňské sezóny, hraného v říjnu v Jaroměři, navázali Eva Košťálová (Fekobe Pilníkov) a Pavel Drtil (40+ Trutnov). Obhájit se jim podařilo prvenství jak v nejprestižnější krajské individuální soutěži TOP Masteru, tak i v Masteru dvojic, kde bodovali po boku Radky Hrnčiarikové (Dangerous Rebels Jičín) potažmo Michala Šildbergera (ŠK Maséři Hradec Králové).

Zatímco Drtil byl v mužské TOPce naprosto dominantním, když neprohrál jediné utkání a celkově v turnaji ztratil pouhých 5 legů z 29, Košťálová měla cestu mezi dámami podstatně složitější. V základní skupině ztratila třetinu legů, přesto nesmírně vyrovnanou skupinu vyhrála. Nejtěžší práci dne pak měla ve finále, kde téměř prohrané střetnutí s kolegyní z dvojic Radkou Hrnčiarikovou otáčela ze stavu 1:3 na vítězných 4:3.

Netradiční počet nováčků nabídla mužská TOPka, ve které se představilo hned pět takových hráčů. Sítem základních skupin ale prošli pouze dva z nich jmenovitě Milan Kábrt (SKKS Cukrárna Náchod) a Marek Křapka (ŠK Nola Vilémov). A právě Křapka se nakonec stal divem turnaje, když si proklestil cestu až na stupně vítězů. Všechna jeho střetnutí, vyjma semifinále se suverénním Drtilem, byla napínavou podívanou. Jeho konkurentům však vždy chyběl k výhře krůček, který naopak zvládal Křapka. Ve své premiéře proto mohl slavit bronz.

Pro úplnost zbývá doplnit zbylé medailisty TOPek. Stříbro ukořistil Michal Šildberger (ŠK Maséři Hradec Králové) a bronz Adéla Pachtová (U Huberta Hradec Králové), která oslavila první "topkový" cenný kov v životě.

Nominační Mastery, které tradičně nabízí jednu z příležitostí, jak získat kartu do příští TOPky, vyhráli Martin Svatý (DC Prima Česká Skalice) a Pavlína Kocianová (DC Rýbrcoul Trutnov). Především triumf Kocianové nutí ke zpozornění. Trutnovská rodačka nejen že poprvé v kariéře vyhrála takto významný turnaj, ale co víc, byl to její premiérový triumf vůbec. A to i přesto, že má na svém kontě již více než 100 startů (většinu z nich v nejnižší místní kategorii Open).

Také z Nominačního Masteru mužů lze vypíchnout jedno ještě jméno - Václav Včeliš. Reprezentant Černého Supa Hajnice hájí jeho barvy sice již od roku 2008, ale převážně v týmové ligové části. V turnajové bilanci má pouhých 31 startů a do Masteru se o této sobotě pustil prvně. Přesto si hned vysloužil postup do příští TOPky a to díky páté příčce v Nominačním Masteru.

Vrchlabský Master nabízel i soutěže mládeže konkrétně juniorů a žactva. Juniorům vévodil Jan Štefáček (Černý Sup Starý Rokytník), početněji obsazené žactvu Leontýna Rážová (Ludvíkovi Sokolíci Rtyně), doplňkový Open společný pro všechny věkové kategorie pak ovládl žák Sebastian Ďurica (Ludvíkovi Sokolíci Rtyně).

Kompletní výsledkový servis včetně fotogalerie a aktuálních krajských i republikových žebříčků lze vyhledat na webu www.sipky.org/khk-s

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám