Užijte si čas s dětmi a vyrobte si společně hračky, které budou milovat!

od Nikola Jaroschová
3 minuty čtení
Vyrobte si hracky
Vyrobte si hracky

Nemusíte pořád hračky jenom kupovat. Zkuste je společně s dětmi vyrobit a rovnou i natřít. Podpoříte tak jejich tvořivost a vytvoříte jim smysluplnou zábavu. Petra Pakostová, autorka blogu Nápady pro Aničku, přináší inspiraci pro výrobu silnic i roztomilých trpaslíků s pomocí Balakrylu UNI, který má atest přímo pro použití na dětské hračky.

Garáže pro autíčka

Auta je potřeba zaparkovat v útulné garáži. Tu si můžeme vyrobit z překližkového šanonu, kusu překližky a starých dětských kostek. Žádný vyřazený materiál tedy nepřijde nazbyt. Nejprve si rozmyslíme rozvržení garáže a jednotlivé kusy k sobě zkusíme cvičně přiložit. Pak přilepíme každý díl pevně na své místo. Černou namalujeme silnici i heliport a na zaschlou plochu (po 4–6 hod.) pak bílou domalujeme dopravní značení doprostřed silnic.

Zdroj: Balakryl UNI

Zdroj: Balakryl UNI

Silnice

K výrobě nám postačí jakákoliv dřevěná deska. Pokud nemá rovný povrch, přebrousíme ji tak, abychom dosáhli požadovaného tvaru. Pro náročnější zbroušení použijeme brusku, na menší nerovnosti nám postačí brusná houbička. Desku pak natřeme černou krycí barvou. Tahle barva je rychleschnoucí, nezapáchající, a dokonce má atest na dětské hračky a neškodí ani našim domácím mazlíčkům. Na střed nalepíme bílou elektrikářskou pásku. Nemáme-li ji po ruce, namalujeme bílou čáru. Pak už jen stačí najít vhodné místo a závody mohou začít.

Zdroj: Balakryl UNI

Zdroj: Balakryl UNI

Trpaslíci

Po jarním prořezání stromů můžeme využít větvičky na výrobu trpaslíků. Jednotlivé klacíky zařízneme z jedné strany narovno, třeba pilkou nebo zahradnickými nůžkami, aby nám budoucí trpaslíci pěkně stáli. Druhou stranu ořežeme nožem do špičky. Potom odstraníme kůru v místě obličeje figurky. Balakrylem UNI namalujeme čepice a obličeje trpaslíků. Panáčky si můžeme nechat doma, nebo jim na zahradě vytvořit domečky, cestičky, ozdobit jimi skalku apod. Děti budou určitě vědět, kam s nimi.

Zdroj: Balakryl UNI

Zdroj: Balakryl UNI

Autor: Sára Vojtěchovská


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články