Banes Motor České Budějovice
25.02.2020, Adam Pavlíček

CEB - LTM 3:1 - Retro zápas pro Motor. Litoměřice na jihu nebodovaly

V rámci retro utkání se Motor utkal s Litoměřicemi. Slavnostně si připomínal 60 let od postupu do nejvyšší soutěže a zisku první celostátní pohárové soutěže. Vypadalo to, že Českobudějovičtí budou mít zápas pod kontrolou, když v šesté minutě vedli již o dvě branky. Následně ale přišel gólový apetit a kališníci se dotáhli na jednobrankový náskok. Jihočeši klid na hole znovu přidali až ve třetí periodě. Zápas pak dotáhli do vítězného konce.

Začátek zápasu se nenesl v rychlém tempu, přesto se Motor radoval z prvních dvou branek. Ty přišly v prvních šesti minutách. Nejprve David Gilbert vybruslil k levé tyči z brankářova pohledu a odtud pak v rychlosti zakončil přesně za brankovou čáru. A záhy poté přidal druhou trefu i Jakub Suchánek. Ten nahodil kotouč od mantinelu a z velké dálky, přičemž Škorpík měl v hostující brance zakrytý výhled. Nahození se ještě otřelo o některého z Litoměřických a skončilo v brance - 2:0. Tlak Motoru pokračoval i nadále, ovšem třetí trefu se zatím nepodařilo přidat. V posledních minutách první třetiny se pak radovali i hosté, když se Karel Klikorka trefil naprosto přesně.

Kališníci nastoupili do prostředního dějství zajímavě. Milan Klouček si ale v čele se svou obranou poradil. Na opačné straně pak slibně zakončoval do sestavy se navrátivší Přikryl, ani on ale na maskovaného muže nevyzrál. Litoměřice se hnaly za vyrovnáním, to ale stále ne a ne přijít. Milan Klouček byl mezi třemi tyčemi pozorný, stejně tak byla jistá budějovická defenziva. Ve druhé periodě jsme tedy přesný zásah neviděli. Jihočeši drželi hubený náskok i do závěrečných dvaceti minut.

Ty začaly aktivněji České Budějovice. Pavel Pýcha se dostal do dobré střelecké pozice, když si najel až na vrcholek kruhu. Pýchův pokus ale skončil vysoko nad horní tyčkou. Proti Kloučkově svatyni zahrozil David Jindra, když předvedl velmi šikovné ruce a vytvořil pro Stadion dobrou šanci. Hra se stěhovala ze strany na stranu, nicméně bez výraznějších šancích. Fanoušci se dostali do varu, až když se David Gilbert trefil přesně ze středu hřiště. Aplaus fanoušků si vysloužil i Daniel Voženílek, který sportovně odvolal soupeřův faul. Svěřenci Václava Prospala dotáhli zápas úspěšně dokonce, když uhájili vítězství 3:1.

Ohlasy po zápasu

Daniel Tvrzník (Litoměřice): Před zápasem bych nečekal, že to pro nás budou ztracené body. Odehráli jsme smolný zápas, byli jsme minimálně vyrovnaným soupeřem. Bohužel jme si dali dva vlastní góly, kterým podle nás předcházely smolné situace.

Václav Prospal (České Budějovice): Určitě souhlasím, že z našeho pohledu to bylo rozpačité. Soupeři jsme nabídli moc přesilovek po našich chybách. Špatná střídání, hra v šesti. To jsou situace, kdy se momentum zápasu otáčí na soupeřovu stranu. Mají šikovné mladé kluky, kteří to umí potrestat. Že bychom předvedli nějaký fantastický výkon, to se určit říct nedá. Soupeř nám dělal problémy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....