InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Co dnes píší Jihočeské týdeníky?

Jako každou středu se dnes objevilo v prodeji čerstvé vydání Táborska, Strakonicka, Píseckých postřehů a Milevských novin. Společný Magazín dnes nabízí přílohu Šance se zajímavými pracovními příležitostmi. A rozebírá téma drůbeže a konzumace drůbežího masa. Jak se dívá odborník na testování kvality drůbežího masa na klecové chovy? Dočtete se.

Týdeník Táborsko udělal po okrese sondu, jak jsou na tom kde s vodou a kde se dá čekat letní zákaz napouštění bazénů. Město Tábor půjde do soudu s projektanty sportovní haly. Táborsko také zaostřuje na snahu města Tábora vymístit hnízdící havrany z Pražského sídliště. Píše i o dalším vývoji vztahu města a Pivních slavností. Soběslav se dostala pod hranici 7000 obyvatel, co na varovné signály říkají zastupitelé? Proč se bývalý chýnovský starosta Pavel Eybert pokusil o návrat na radnici? V Nadějkově bylo hodně rušno kvůli škole. V Chotovinách si našli kuriozní zábavu - derou peří. Táborsko objelo i masopusty v kraji. Sportovní rubrika mapuje i nadále náročnou cestu extraligových dorostenců HC Tábor za záchranou nejvyšší hokejové soutěže. Bez takových nervů hráli hokejisté Soběslavi v krajské lize. Proti Pelhřimovu odehráli utkání s charitativní akcí. Táborsko bylo u toho. Nechybí výsledky gymnastek GSK Tábor, které hostily druhý díl Jihočeské ligy. A dočtete se, jak se dařilo druholigovým házenkářům sezimovoústeckého Spartaku v prvním utkání po zimní přestávce. 

Týdeník Strakonicko rozebírá složitou situaci kolem sportovních a kulturních dotací města Strakonice, která zavládla během vleklého rozpočtového provizoria. V rozhovoru se vedoucí lékařka strakonické záchranky Zuzana Hornychová rozpovídala o tom, proč musejí záchranáři leckde suplovat práci praktických lékařů a jaké je z toho východisko. Ve vydání najdete další vyprávění o dramatických osudech spolku Renner, informaci o útočišti ohroženého páchníka hnědého nebo zprávu o volbě členů představenstva Teplárny Strakonice. Redakce nechyběla ani na masopustních průvodech v regionu. Na sportovních stránkách je ohlédnutí za dalším ročníkem Vodňanské ligy v sálové kopané, kde Rostislav Bakula s pořádáním končí. V basketbalové ŽBL se strakonické ženy utkaly se suverénním USK Praha. Jak to dopadlo? Neztratili se strakoničtí běžci na lyžích, v Šumavském maratonu uspěli. Strakonicko píše také o tom, jak dopadla jarní premiéra házenkářů Strakonic v první lize a kdo v ní vypomohl. V krajské lize hokejistů skončila základní část a Strakonice i Radomyšl jsou dál. Na koho narazí ve čtvrtfinále? A co se povedlo druholigovým stolním tenistům ČZ Strakonice Elektrostav? To vše je v dnešním Strakonicku.

Písecké postřehy píší o bývalé psychiatrické nemocnice U Honzíčka. Její prodej si písečtí zastupitelé stále přehazují jako horký brambor. Redakce rozebírá i první návrhy veřejnosti v participativním rozpočtu v Písku. Co obyvatelé města chtějí? Jednatel Lesů města Písku Václav Zámečník v rozhovoru popisuje těžkosti při kůrovcové kalamitě, suchu a nedávných vichřicích. V novinách také pokračuje seriál rozhovorů se starosty z Písecka – tentokrát odpovídala starostka Skal Pavla Poláčková. Postřehy přibližují zahájení výstavní sezony Prácheňského muzea a byly na zajímavé přednášce historika Petra Čorneje v Písku nebo na masopustu v Heřmani. A co nabízí sportovní rubrika? Za první polovinou sezony se ohlédl trenér fotbalových Kestřan Radek Uhlík. Kde jeho mužstvo nejvíc tlačí bota? Basketbaloví Sršni zvládli další zápas. Který hráč se pod těsné vítězství podepsal? Další dvě výhry slaví i junioři. Co i přes plný zisk bodů mrzelo kouče Jana Čecha? Házenkářky nevzdávají boj o play off. Jaké mají ještě šance? Hokejisté Radomyšle postoupili do play off že druhého místa a Postřehy rozebírají, kdo bude jejich soupeřem ve čtvrtfinále.


Milevské noviny zachytily akci kontrolorů zemědělské a potravinářské inspekce, která v regionu zavřela dvě prodejny. Bernartický starosta vzkazuje, aby Praha nechala venkov na pokoji. Dočtete se proč. Nechybí ohlédnutí za Milevskými maškarami, téma problému s tříděnými odpady, které není kam udat, v rozhovoru zvou Milevské noviny na sobotní koncert písničkářky Báry Reiterové. Vrací se na domácí půdu z Portugalska, kde nyní žije. Obyvatelka Velké reaguje na vztah Milevska k této místní části. Na sportu se dočtete o postupu milevských hokejistů do krajského play off. Kdo je čeká ve čtvrtfinále a co od série čekají? Promluví trenér Michal Štych i střelec dvou branek z klíčového utkání proti Jindřichovu Hradci Štěpán Kadilák. Opačné starosti mají hokejisté Božetic, kteří už sezonu ukončili a nezískali v ní ani bod. Přesto mají minimálně jeden důvod k radosti... V týdeníku naleznete reportáže z přípravných utkání na milevské umělce nebo poslední mládežnický turnaj ve sportovní hale. A pozor - na sobotní turnaj Milevských novin v malé kopané míří Jan Koller! 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace