Hokejový Liberec pošesté ovládl základní část extraligy. ‚Ještě nás čeká kus práce,‘ tuší Musil

Prezidentský pohár má v extralize stejného vítěze jako loni. Po výhře 4:1 nad Plzní ho s předstihem vybojovali hokejisté Liberce. Základní část nejvyšší soutěže ovládli pošesté v historii.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Liberce s Plzní.

Zápas Liberce s Plzní. | Foto: Michal Beránek / CNC | Zdroj: Profimedia

„Po skončení dnešního utkání už je jasné, že Bílí Tygři získají prezidentský pohár,“ neslo se libereckou arénou po výhře domácích hokejistů nad Plzní. Čtyři kola před koncem základní části se tak svému úternímu soupeři vzdálili na 13 bodů a o Prezidentský pohár už nemohou přijít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový Liberec pošesté ovládl základní část extraligy. ‚Ještě nás čeká kus práce,‘ tuší Musil

„Byla to kompaktnost. Tým má samozřejmě skvělý charakter a spoustu zkušených hráčů, kteří v danou chvíli vědí, jak se k tomu postavit. Další věcí je, že spousta hráčů měla životní sezonu,“ vyjmenoval liberecký trenér Patrik Augusta důvody, které tým k této metě dovedly.

Příkladem může být třeba slovenský útočník Libor Hudáček. Na svém kontě má 30 branek a dohromady 58 kanadských bodů, čímž překonal extraligový rekord mezi cizinci.

„Budu se dál snažit dělat body a hlavně pracovat pro tým, abychom dál vyhrávali a na konci se mohli radovat,“ říkal spokojený Hudáček, který si moc dobře uvědomuje, co kromě něj za triumfem Liberce v základní části stálo.

„Je to gólman, potom speciální týmy, takže oslabení a přesilovka, která nás celou sezonu zdobila.“

Vítězství mužstvu zvedlo sebevědomí. Bílí Tygři opět půjdou do play-off z prvního místa.   

„Je to super. Byl to jeden z našich cílů a splnili jsme ho. Ale víme, že nás čeká ještě kus práce,“ dodal autor rozdílové trefy do plzeňské sítě Adam Musil.

Prezidentský pohár převezmou Bílí Tygři před úterním domácím extraligovým zápasem proti Třinci. 

Pavel Petr, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme