Slovácké léto s hokejisty Kladna podpoří IKEM a vězeňskou službu

Foto: slovackeleto.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Pořadatelé akce Slovácké léto Uherské Hradiště spojí kvůli benefičním účelům síly s hokejisty Kladn, na jejichž zápase s Mladou Boleslaví se 3. března budou za prodávat plyšáci. Výtěžek z prodeje podpoří pražský IKEM a spolupráci vězeňskou službou, řekla serveru Zlin.cz za pořadatele Slováckého léta Petra Kučerová.

Organizátoři Slováckého léta se přes výzvu Úsměv pro tebe zapojí do benefiční akce s názvem Teddy Bear Toss. „Při ní si mohou návštěvníci hokejového zápasu zakoupit přímo na stadionu plyšové hračky a po prvním gólu domácího týmu je naházet na ledovou plochu,“ uvedla Kučerová.

Podle produkčního manažera kladenských Rytířů Adama Soukupa bude stát plyšák ze Slovácka symbolických 50 korun. Vybrané peníze půjdou na konto nadace Rytířů Knights Foundation. „Máme přichystané také speciální černé nadační dresy, spolupráci s Institutem Klinické a Experimentální Medicíny (IKEM) na podporu dárcovství kostní dřeně, slavnostní zahájené utkání a buly od vyléčeného pacienta nebo také odstartování spolupráce s vězeňskou službou, o které se příliš nemluví tak jako například o hasičích či záchranářích,“ uvedl Soukup.

Plyšové hračky dodají na kladenský stadion právě organizátoři Slováckého léta. „V listopadu 2018 jsme se do Teddy Bear Toss zapojili poprvé v Třinci. Tehdy jsme mohli Terezce Milatové z Třince předat celkový výtěžek 85 300 korun, na kterém jsme se podíleli částkou 35 300 korun,“ uvedl zakladatel Slováckého léta Marek Pochylý. Nyní se v benefičním duchu ponese zápas Kladna s Mladou Boleslaví.

Úsměv pro tebe mohli lidé zaznamenat například i před loňskými Vánoci. Výzva Úsměv pro tebe: Mise Trojčátka získala prodejem plyšových hraček 133 333 koruny na podporu předčasně narozených trojčátek Hráčkových z Kunovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x