Ačkoliv s chotí Meghan (38) a synkem Archiem (10 měsíců) sice nyní žije v Kanadě (a spekuluje se také, že si pořídili sídlo též v Los Angeles), nyní zavítal zpět do Velké Británie, kde se zúčastní posledních královských povinností, než se v březnu definitivně vzdá své role v královské rodině.

První akcí, kde se objevil, byla přednáška o udržitelném cestování. V Edinburghu ovšem princ dost překvapil, když poprosil organizaci, jak by chtěl být oslovován. „Docela jasně nám dal najevo, abychom mu říkali prostě jen Harry,“ přiznal Mirroru moderátor přednášky Ayesha Hazarika (44).

„Takže dámy a pánové, prosím, přivítejte velkým a hřejivým skotským potleskem Harryho!“ ohlásil vzácného hosta, který už tak očividně nechce být znám coby vévoda ze Sussexu. Těžko říct, zda je to ale úplně z jeho vůle, nebo to souvisí s přáním jeho babičky, královny Alžběty II. (93). 

Ta jemu a jeho manželce Meghan totiž zakázala použít název Sussex Royal coby obchodní značku, jelikož když se chtěli osamostatnit a odtrhnout od královské rodiny, nemůžou přece vydělávat použitím slova královský. Známé dvojici se to sice hodně nelíbilo, ale poslechli. A zdá se, že se vším všudy.

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
93 fotografií