26. 2. 2020 Marek Táborský

​Marpo: Sparta má teď nejlepší intro v lize

Že je rapper a velký sportovní nadšenec Ota Petřina alias Marpo sparťan, to o něm ví každý. I díky svému správnému vyznání se letos objevuje před každým zápasem na kostce v domácí O2 areně.

Jsi součástí každého domácího zápasu Sparty. Lehce upravená verze tvého songu Nejlepší je totiž od letošní sezony ve sparťanském intru. Jak jsi s ním spokojený?
Jsem nadšenej. Nejen z intra, ale z celého rebrandingu Sparty. Myslím, že to nakoplo hráče i celý tým okolo. Daří se nám mnohem víc než loni. Tahle píseň je navíc pro mě hodně osobní. Mám pocit, že vždy, když se nedaří, člověk víc vidí různé překážky a má chuť své snažení vzdát. A o tom to celé je. Nikdy to nevzdat, nezastavit!

Jak došlo k této poměrně nečekané spolupráci?
Oslovila mě přímo generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová. Hned jsme se domluvili, měl jsem jasno od samého začátku.

Neměl jsi kvůli intru nějaké problémy s fanoušky jiného vyznání?
Nikdo se mi neozval, ale taky nebyl důvod. Vždyť na to nemůže nikdo nic říct. Sparta má prostě teď to nejlepší intro v lize!

Ví se o tobě, že jsi odmalička sparťan. Sleduješ výsledky hokejové Sparty?
Snažím se, jak mi to čas dovolí, hlavně s naším fotografem Tonym. Bohužel mám ale tolik práce, že kluky sleduju hlavně on-line. Mrzí mě to, rád bych chodil se svým synem mnohem častěji.

Jak jsou na tom ostatní členové skupiny Troublegang? Nemáte mezi sebou nějaké klubové třenice?
Žádné třenice mezi sebou nemáme. Protože jsou sparťani úplně všichni!

Umíš hrát hokej? Znáš se osobně s někým z aktuálního kádru?
To bohužel neumím. Kdysi jsem hokej hrával, ale jen jako malý kluk na sídlišti i na kluzišti, ale skončil jsem nakonec u boxu. To je sport, který mi vyhovuje nejvíc. Tam jsem jen sám za sebe.

Jsi zkušený thaiboxer. Kdyby tě sparťané poprosili o trénink, souhlasil bys?
Určitě, nejsem ale kondiční trenér. I když věřím, že by to mohlo být zábavné.

Dokážeš si představit boxerský souboj na bruslích? Co bys hráčům poradil?
Aby chodili právě na box. Minimálně ti, co se občas poperou. Otevřelo by jim to dveře ke krásným knockoutům.

Nebojíš se na boxerský souboj vyzvat MMA zápasníka Karlose Vémolu, vyzval bys nějakého hokejistu, který ti pije krev?
Mně nikdo krev nepije. Ale nebál bych se. Boj miluju, je to moje vášeň. Nemám strach ani z Karlose, i když mě všichni podceňují, nejen kvůli váhovému rozdílu. Karlos je sice profík, ale s bídným postojem. (smích)

Na konci června tebe a tvou skupinu Troublegang čeká zatím největší meta – stadion v Edenu. V čem bude jiný oproti předchozím velkým koncertům?
Zaprvé, budu tam zpívat jako sparťan v Edenu a věřím, že tam vyhraju! Zadruhé, bude to doposud jeden z největších koncertů nejen mé kariéry, ale i v historii československé hudby. Jsem pyšný na to, že jsme se dostali z nuly až sem. Doufám, že vše půjde podle plánu a lidi se přijdou podívat. Bude to stát za to.

Je to pro tebe coby sparťana další motivace vyprodat stadion fotbalové Slavie?
Rozhodně ano!

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

​Divíšek: Trenér Gross má naši důvěru

Buchtele: Ve Spartě jsem si vytvořil domov

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici