Nový robot KR QUANTEC Foundry od společnosti KUKA

kuka robot

Pro slévárenský, kovářský a obráběcí průmysl přináší nový rok větší flexibilitu a ještě lepší výkony. Prostřednictvím nových robotů KUKA Foundry z řady KR QUANTEC totiž slévárenské roboty dosahují dalšího stupně vývoje.

KUKA FOUNDRY

KUKA představuje druhou generaci slévárenských robotů KR QUANTEC
Flexibilita, výkonnost a úspornost – těmito vlastnostmi ohromují nové roboty KUKA Foundry z řady KR QUANTEC. V uplynulém roce realizovala firma specializovaná na automatizaci kompletní úpravu standardní verze svého nejprodávanějšího robota a robot uvedla do aktuálního stavu technologie. KUKA nyní prezentuje druhou generaci speciální verze pro slévárenský, kovářský a obráběcí průmysl – s dokonalejší digitalizací a ještě lepší. 14 různých druhů robotů se při tom cítí dobře zejména v extrémním prostředí: Ať už ve vlhkém, znečištěném nebo prašném prostředí nebo při vysokých teplotách – roboty KUKA Foundry z řady KR QUANTEC prokazují svůj talent hlavně v nepříznivých podmínkách.

KUKA Robot
Zápěstí slévárenského robotu je schopno odolat maximální teplotě 180° C po dobu deseti vteřin za minutu.

Optimální portfolio pro maximální flexibilitu a krátké dodací lhůty slévárenských robotů
Společnost KUKA výrazně rozšířila výkonnostní spektrum slévárenských robotů. Všech 14 verzí robotů Foundry je standardně vybaveno druhem ochrany IP67 – a to na celém stroji. Bez problémů zvládají okolní teploty do 55° C. Zápěstí robotu je dokonce schopno odolat maximální teplotě 180° C po dobu deseti vteřin za minutu, což znamená výraznou výhodu například při zasahování do pece. „Náš robot tak zákazníkům ze slévárenského, kovářského a obráběcího průmyslu poskytuje vyšší flexibilitu při aplikaci – mimo jiné i díky možnosti navýšení nosnosti v místě nasazení. Kromě toho přesvědčuje vynikajícími hodnotami v oblasti Total Cost of Ownership (TCO)“, říká Wolfgang Bildl, odpovědný produktový manažer ve společnosti KUKA.

Režimy chodu „Motion Modes“ zaručují u robotu KUKA Foundry ideální kvalitu procesů, mimo jiné i při slévání
Nové digitální pohybové režimy, které jsou od roku 2019 k dispozici jako softwarové doplňky pro novou generaci řady KR QUANTEC, jsou zárukou vyšší kvality procesů také u robota KUKA Foundry. Například režim spojovací cesty „Path Mode“ zvyšuje přesnost najetí dráhy, dynamický režim „Dynamic Mode“ snižuje doby taktu tím, že umožňuje vyšší rychlost. Vyšší výkon a delší životnost navíc redukují provozní náklady. Důvodem jsou například vylepšená těsnění převodovky a drobné díly s ochranou proti korozi, nový převodový olej minimalizuje náklady na údržbu a prodlužuje životnost nových slévárenských robotů.

Zdroj zprávy: KUKA