Cluster AI Atlas 900 společnosti Huawei získal od GSMA cenu GLOMO za technologii budoucnosti

Huawei Atlas 900 získal cenu GSMA GLOMO (PRNewsfoto/Huawei)

Huawei Atlas 900 získal cenu GSMA GLOMO (PRNewsfoto/Huawei)

Organizace GSMA dnes ocenila cluster AI Atlas 900 společnosti Huawei cenou Global Mobile Awards pro rok 2020 (GLOMO Awards) - Tech of the Future Award (ocenění za technologii budoucnosti). Cluster Atlas 900 vynikl díky svému špičkovému výpočetnímu výkonu AI, dokonalému systému odvádění tepla a nejlepší clusterové síti ve své třídě. Atlas 900 urychluje globální výzkum základní umělé inteligence (AI) a rychle přináší využití AI do odvětví, aby pokročil v éře AI s bezkonkurenčním výpočetním výkonem AI.

Inovativní technologie posunula mobilní průmysl daleko za nejdivočejší očekávání prvních technologických průkopníků. GSMA uděluje cenu GLOMO Award - Tech of the Future Award v uznání technologie, která předhání svou dobu a přetváří svět. Toto ocenění představuje uznání odvětví pro cluster AI Atlas 900 společnosti Huawei jako produkt, který dosahuje nových výšek v oblasti inovací AI.

Atlas 900 je nejrychlejší tréninkový klastr AI na světě. Jedná se o „powerhouse", který propojuje tisíce procesorů AI Huawei Ascend 910 AI pro 256 až 1024 petaFLOPŮ (PFLOPS) FP16 a poskytuje výpočetní výkon 500 000 osobních počítačů. Během zkušebního tréninkového testu modelu ResNet-50 Atlas 900 dalece překonal světový rekord dokončením „tréninku" za 59,8 sekundy. Je to jediný produkt v oboru, který je schopen takové školení absolvovat za minutu.

Atlas 900 má rozmanité využití ve vědeckém výzkumu a obchodních inovacích, což umožňuje vědcům rychleji trénovat modely umělé inteligence pomocí obrázků a videí. Nejenže to prospívá vědeckému výzkumu v efektivnějších a přesnějších astronomických a petrochemických předpovědích a předpovědích počasí, ale také poskytuje obchodní výhody, jako je rychlejší uvedení autonomního řízení na trh.

Klastr Atlas 900 AI má tři vysokorychlostní režimy propojení: Huawei Cache Coherent System (HCCS), PCIe 4.0 a 100GE. Atlas 900 používá přepínače datových center řady Huawei CloudEngine pro podporu úplné synchronizace sítě dle parametrů pro trénink modelů AI s rychlostí vyšší než 100 TB (10 ^ 12)/sekundu. Toto snižuje latenci synchronizace o 10% až 70%, což představuje obrovský skok v efektivitě tréninku.

Maximální výpočetní výkon může vést k přehřátí systému. Klastr Atlas 900 AI má špičkový systém odvádění tepla, který se s tímto problémem vypořádá. Jeho hybridní kapalné chlazení podporuje poměr chlazení kapalin přesahující 95 % při asistenci adiabatické technologie na úrovni skříní. Ideální účinnost využití energie (PUE) pro datové centrum je 1,0. Jedna skříň s Atlasem 900 zajišťuje odvod tepla o výkonu až 50 kW při efektivitě PUE pod 1,1. Atlas 900 je navíc mnohem prostorově úspornější než rozvaděč o výkonu 8 kW chlazený vzduchem, čímž snižuje emise zařízení o 79 %. Inovativní systém chlazení kapalinou výrazně snižuje celkové náklady na vlastnictví zákazníka s vysokým výkonem, vysokou hustotou a nízkou hodnotou efektivity PUE.

Připomínky porotců: „Tento příspěvek vytvořil platformu pro pokrok v celé řadě aplikací v mobilním průmyslu i mimo něj, využívá nejnovější technologie k zajištění neuvěřitelné rychlosti a výkonu s minimální uhlíkovou stopou".

O společnosti Huawei

Huawei je předním světovým poskytovatelem infrastruktury informačních a komunikačních technologií (ICT) a inteligentních zařízení. S integrovanými řešeními ve čtyřech klíčových oblastech - telekomunikačních sítích, IT, inteligentních zařízeních a cloudových službách - jsme odhodláni přinášet digitalizaci každému člověku, domácnosti a organizaci pro plně propojený, inteligentní svět.

Komplexní portfolio produktů, řešení a služeb společnosti Huawei je jak konkurenceschopné, tak i bezpečné. Prostřednictvím otevřené spolupráce s ekosystémovými partnery vytváříme trvalou hodnotu pro naše zákazníky, pomáháme lidem, obohacujeme domácí život a inspirujeme inovace v organizacích všech forem a velikost.

Ve společnosti Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Intenzivně investujeme do základního výzkumu a zaměřujeme se na technologické průlomy, které pohánějí svět kupředu. Ke konci roku 2018 jsme zaměstnávali více než 188.000 pracovníků a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei, založená v roce 1987, je soukromá společnost plně vlastněná jejími zaměstnanci.

Pro více informací o společnosti Huawei naleznete na stránkách www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

GLOMO GSMA

Ceny Global Mobile Awards (GLOMO) začala udělovat asociace GSMA v roce 1996 a staly se jedním z nejprestižnějších ocenění v oboru. Oceňují významný přínos, který posílí odvětví mobilní komunikace.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1095223/e.jpg KONTAKT: Wanni Zhong, +86-185-6666-2551, zhongwanni@huawei.com

Klíčová slova Británie-Čína-komunikace-počítače-Huawei

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.